Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Új hónap, Új Pontra fel! Új szabályok!

Szeptembertől több változáson esik át a Pontra fel! nyereményjátékunk!

Mi az a Pontra fel?

Talán páran még nem tudjátok, de minden hónapban megrendezzük ezt a nyereményjátékot, aminek a célja, hogy díjazzuk a legaktívabb tagokat a Tarsasjatekok.com oldalán. A legtöbb pontot összegyűjtött felhasználóinkat különböző társasjátékokkal leptük meg hónapról-hónapra, hogy ezzel is ösztönözzük a kommentelést, videó beküldést és minden mást, ami értékes a közösség számára!

Király! De minek kell változtatni?

Mi tagadás, az elképzelés jó, de a kivitelezés nem volt tökéletes... Rengeteg visszajelzést kaptunk Tőletek a játékkal kapcsolatban, így a teljes csapat összeállt egy ötletelésre az éves nyári szerkesztői grillpartin (illetve a viharoknak hála, házi bagel sütős, szendvicsezős partin, amit ismét csak köszönünk Kanalasgém kollégánknak), hogy kiötöljünk egy jobb megoldást.

A fő gond a játékkal, hogy sok esetben többen nagyon sok és kemény munkát tettek le az asztalra, hogy szép eredményeket érjenek el, és éppen csak, egy kevéssel lemaradva vesztették el a teljes havi eredményüket, mert ugye a legtöbb pontot összegyűjtött felhasználó vitte a nyereményt!

Mi fog pontosan változni?

Talán a legfontosabb változás, hogy átalakul a díjzás. Szeptembertől kezdve nem az adott hónap legjobb eredménye lesz a tuti befutó, hanem a legjobb eredmények között, egy sorsoláson dől el, hogy ki és mit fog nyerni. Mindenki, aki legalább 2000 pontot összegyűjtött az adott hónapban, részt vesz a sorsoláson a nyereményekért!

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy aki eléri ezt a pontszámot, akkor utána vége, nem is érdemes tovább gyűjtögetni! A 2000 ponton felüli minden további 250 pont növeli a sorsoláson az esélyed a nyereményre!

Immár lehetőségünk van több nyereményt is kisorsolni a hónapban, mint most szeptemberben is, illetve újabb nyereményeket is aktiválni, ha sokan vesztek részt a játékban. Ezt természetesen előre jelezzük az aktuális Pontra fel! oldalán a nyeremények szekciójában. A nyeremények száma nem mindig kettő lesz, néha kevesebb, de néha több, valamint nem lesz mindig kvalifikált játékosszámhoz kötve, hogy mi lesz a díj.

Fontos, hogy minden kvalifilkált felhasználó havonta csak egy nyereményt vihet haza! Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy sorban sorsoljuk ki a nyereményket, aki már nyert, az nem vesz részt a következő kisorsolásában.

Több panasz érkezett, hogy nagyon sokan floodolják nagyon hosszú kommentekkel a fórumot, így 2000 karakterben határoztuk meg a hozzászólások maximális hosszát. A hozzászólásra kapott és adott lájkokért járó pontokat viszont megemeltük!

Sok sikert!

Ezek voltak a releváns változások, úgy érezzük, hogy egy sokkal élvezetesebb és jobb játékot tudunk így felétek prezentálni! Köszönjük mindenkinek a sok észrevételt és visszajelzést, reméljük Nektek is tetszik a végeredmény!

Mindenkinek sok sikert játékban és hát: Pontra fel!

Pontra fel! - 2020.09.

Ebben a hónapban akár két játékot is nyerhetnek a legalább 2000 pontot összegyűjtő felhasználóink! A fődíj egy Azul: A királyi pavilon társasjáték, illetve, ha több mint négyen éritek el a szükséges pontokat, akkor egy Unikornisok - A rémes ménes játékot is kisorsolunk nektek!

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!

29Márc

Karak + Hősök és lidércek kiegészítő

Ismertető | 2024.03.29. 14:00:00

A Karak egy lapkalerakós játék, ami ötvözi a szerepjátékos stílusjegyeket a kockadobás szerencséjével.


Kommentek

  • Robby

    2020-09-29 23:07:10

    Nem tartozol magyarázattal senkinek, a szabályok engedték amit csinálsz, viszont az etikátlan, hogy elolvasás nélkül (sok hasznos hozzászólás volt, ha olvastad volna ezeket, akkor nem a pirosra nyomtál volna, nem hiszem el, hogy egy sem tetszett) a nyereményért lehúzol mindenkit és még megjegyzed, hogy volt talán pár "3 szavas vélemény" is. Aki ott van a listán az rajtad kívül csak gazdagította a fórumot. Remélem jövő hónapban lesz ezen változás, nehogy új accot regisztráljon valaki és újabb ámokfutásba kezdjen, mondván, hogy már mindenre nyomott egy negatívat és elfogytak a nem értékelt hozzászólások. Titkon csak abban reménykedek, hogy a nyeremény olyan helyre kerül aki hasznos dolgokkal építette az oldalt.

  • Barnil

    2020-09-29 16:06:29

    Beletelt pár órába, mire összeszedtem a gondolataimat. Először is én őszintén kijelentem, hogy rád utaltam a kommentemmel. Másodszor, remélem az én kommentem/kommentjeim sem voltak támadóak. Harmadszor, a kelleténél sértődöttebbre sikerült a véleményed, bár lehet nem annak szántad. Számomra az, amit csináltál már rendszerrel való visszaélésnek számít. Lehet hogy nagyon kiforgatom a szavaidat, de te is arra utalsz, hogy a "módszered" nem a legmegfelelőbb, de mivel nem tiltottak ki/nem szóltak, ezért csinálod. Egyetértek azzal is, hogy egy ilyen oldalon nem biztos, hogy egy "jó" taktika miatt kellene haragudni. Szerintem is félrevezető az újoncoknak (én se vagyok olyan rég óta itt :) ), ha egy komment dislike-olva van. Nem valami jó érzés, főleg ha már az első visszajelzés a negatív. Egyeseket, engem is, nagyon le tud sújtani egy-egy ilyen, másokat meg félrevezet. Gevanda.93 szavaival élve, "... és azt hiszi, azért van rajta diszlájk, mert hülyeséget írt a felhasználó, félreértelmezte a játékot, és így nem hagyatkozik a véleményére...".
    Engem igenis zavart ez az egész, én nem tudnám ezt csinálni. Ennyi.
    Tényleg nem a nyereménynek kellene a fő problémának lennie (ahogy azt harnas1207 is írta), de szerintem az sem a legjobb megoldás. El kéne fogadnunk bárki nyer, vagy nem nyer.

    Az is lehet, sőt tiszteletben tartom, ha ezzel valaki nem ért egyet. Most már egyre kevésbé érdekel a téma, nem szertnék többet hozzászólni. Annak azért örülök zephyr9010,ez a kommentedből kiderült számomra, hogy azért érted mi a rossz a tetteddel.

  • harnas1207

    2020-09-29 14:57:37

    Amióta ismerem ezt az oldalt, az elolvasott kommentek nagyobb értékkel bírtak, mint a megnyerhető társasok összesen. Rengeteg segítséget kaptam, és nagyon sok jó játékra leltem az oldalnak köszönhetően (illetve elkerültem több baklövésnek minősülő vételt)! Ennek tükrében bosszantónak találom, hogy a legfontosabb téma mégis az, hogy ki, miért és hogyan vihetné haza a nyereményt. Mi lenne ha a játékot nem felhasználó, hanem egy gyermekotthon kapná? És a győztes nevezhetné meg a szerencsés intézményt? Akkor lennének kommentek? Lennének napi 24 órában dislikeoló trollok?

    Talán el kellene engedni ezt a témát és arra használni a weboldalt amiért létrejött. Szerintem mindenki sokkal jobban érezné magát.

  • zephyr9010

    2020-09-29 14:33:27

    Tényleg magyarázattal tartozom, hogy egy kommentet miért tartok hasznosnak vagy haszontalannak, illetve hogy miért tetszik vagy miért nem? Ha elolvasol egy kommentet arról lesz egy véleményed, amit így vagy úgy kifejezhetsz. A véleményalkotás lehetőségének jogosságát kérdőjelezed meg vagy egy-egy konkrét véleménnyel nem értesz egyet?

  • gevanda

    2020-09-29 13:57:52

    A hónap elején a múlt havi nyertes vezetett, és egyszer csak eltűnt. Gondolom, kitiltották, mert kijátszotta a max 2ezer karakteres komment limitet, és több kommentet küldözgetett egymás után. (Csak tipp, lehet, tök másról van szó, vagy akár ő törölte a profilját.)

    Nem akarok személyeskedni, de én a minden kommentre reagálásoddal téged is kitiltottalak volna az adminok helyében. Nem adtál hozzá az oldalhoz semmi értéket. Első pár alkalommal rosszul esett, hogy miért kapok diszlájkot a kommentemre, aztán észrevettelek, hogy ebben utazol, így gyűjtöd a pontokat. És még az új látogatókat félre is vezeted : elolvas egy kommentet, és azt hiszi, azért van rajta diszlájk, mert hülyeséget írt a felhasználó, félreértelmezte a játékot, és így nem hagyatkozik a véleményére, közben csak egy könnyű pontszerzési lehetőség miatt van ott..
    Lehet erre azt mondani, hogy az új szabályok nem kiforrottak még, és hogy megtaláltad a legjobb stratégiát: hogyan lehet a legkönnyebben és leggyorsabban ponthoz jutni... De nem tartom becsületesnek a stratégiádat. Ha már kapsz egy társasjátékot ingyen, adj is cserébe valamit az oldalnak: hasznos értékelést egy játékról, küldj be videót egy játékhoz, válaszolj más kommentjére, ... Illene a közösség érétkes tagjának lenni, és nem csak valakinek, aki minimalizálni akarja a befeketetett energiát egy ingyen társasjátékért cserébe.
    Ahogy Barnil írta: "azzal a tudattal akarnám elfogadni bűntudat nélkül a nyereményt, hogyha hozzá is tudtam adni valamit az oldalhoz".

  • vinczedani22

    2020-09-29 10:14:58

    Lehet hogy az én kommentjeim (akár több is) támadásnak volt értelmezhető. Egyáltalán nem ellened irányult a dolog, szerintem te a lefektetett játékszabályokból kihoztál egy olyan stratégiát, ami láthatóan jó nyerési feltételeket teremtett neked. Szerintem főleg egy társasjátékos körben ezért haragudni a játékosra nem lehet, illetve nem kéne. (Legalábbis én semmiképpen nem vagyok ezért mérges)

    "Sajnos" (?) a nyereményjátékkal ösztönzött content generálás az oldalra mindig azt fogja magával húzni sajnos, hogy a résztvevők minimális efforttal próbálnak minél több pontot generálni. Ha egy 3 szavas komment 5 pont, egy 1700 karakteres meg 50, akkor az a célszerű, hogy inkább 100 játék alá odarakjuk, hogy "Ez jó játék", mert valószínűleg kisebb munkáért nagyobb jutalom (pont) jár.
    Nem ismerem pontosan az előző hónap, vagy akár ennek a hónapnak az elején lévő feltételeket, a jelenlegi rendszer szerintem ezt generálja, és ez nem a résztvevők hibája :)

  • zephyr9010

    2020-09-29 01:46:43

    Reagálok a pontgyűjtéssel kapcsolatban, mert megszólítva érzem magam. Két dologgal kezdeném. Az egyik, hogy egyelőre fogalmunk sincs, hogy pontosan hogyan történik majd a sorsolás. Nem világos, hogy mit jelent a 250 pontonkénti esélynövelés, illetve az sem, hogy a sorsolás publikus-e vagy sem. Amennyiben nem, úgy nem is igen van értelme erről vitázni. A másik dolog, hogy a szervezők a hó elején életbe léptetett változtatást menet közben módosítosították és az eredeti feltételeket, pontértékeket megváltoztatták, tehát ők maguk is egyfajta tesztjelleggel kezelik ezt a hónapot. Azzal, hogy nem várták ki az eredeti (módosított) rendszer hatásait, hanem azokat kvázi élőben "hotfix"-elték már kb. fel is adták az aktuális hónap egyenlő versenyhelyzet feltételeit. Kiemelném azt is, hogy a pontgyűjtés szabályaiban ott van, hogy a rendszerrel való visszaélés azonnali kizárást eredményez. A szervezők eddig nem tiltottak ki senkit tudtommal, pedig az 'azonnaliság' feltételét szem előtt tartva az első hozzaszólás-értékelésem nem különbözik a szabályredszerrel való viszonyában az utolsóétól. Ilyesformán a visszaélés definícióját kevéssé lehet egzaktul megfogalmazni, az a kérdés pedig már kissé messzire mutatna, hogy egy esetlegesen fennálló, visszaélést lehetővé tevő helyzetért a helyzetet létrehozó vagy az azt felhasználó felet terheli-e bármiféle felelősség. Még egy gondolat, ha már erre kanyarodtam, nyilván mindenki eldöntheti, hogy egy komment az ő számára mennyire hasznos/haszontalan, mennyire tetszik/ nem tetszik (nyilván ezért is az értékelés lehetősége), és ezzel összefüggésben nem hiszem, hogy csak a hozzászólás értékelésért kapható pontok jogossága megkérdőjelezhető. Ha a "nekem ez a játék tetszik " szummájú kommentek, témaindítások, illetve cikkek 3 mondatos, érdemi információt nélkülöző kivonatolása belefér a pontgyűjtésbe, akkor az ehhez kapcsolódó hozzászólás-értékelés is bele kell férjen.

  • gyd

    2020-09-28 20:39:57

    Lehet kapni azért is "gombnyomói" oldalról, és olyankor a másik nem kap. Sajnos ez is egy módszere annak, aki mondhatni visszaél a rendszerrel, és valóban nem sokat tesz a nyomkodáson kívül. :)

  • vinczedani22

    2020-09-28 20:27:40

    Őszintén szólva ez a mód a legjobb statisztikailag, a hónap összes kommentjét dislikeolni :)

  • Barnil

    2020-09-28 18:32:55

    A piros után is lehet pontot kapni? Erről nem is tudtam. :O

  • Robby

    2020-09-28 18:24:51

    Mégha csak a zöldre nyomna, de szerintem lelkesen nyomja a pirosat, mert minden hozzászóláson van egy. Szerintem el sem olvassa. Én is csak abban bízok, hogy nem ő fog nyerni és tényleg ezen lesz egy kis módosítás.

  • Barnil

    2020-09-28 18:19:22

    Egyetértek veled. Megértem, hogy baromi jó lehetőség egy társast nyerni, főleg ha ilyen szuper jók. Én is nagyon szívesen megnyerném akármelyik játékot, ugyanakkor én csak azzal a tudattal akarnám elfogadni bűntudat nélkül a nyereményt, hogyha hozzá is tudtam adni valamit az oldalhoz. Egyáltalán nem lennék csalódott, hogyha valaki olyan nyerne, aki sokat segített másoknak a kommentjeivel vagy csak simán értelmeset írt. Viszont elkeseredett lennék, ha valaki azért nyerne, mert egyszerűen csak sok pontot szerzett. Szerintem szomorú, hogy van olyan, aki csak a zöld hüvelykujjakat dobálja.
    Visszaolvasva, lehet, hogy egy kicsit erős hangvételűre sikeredett a kommentem, nem akarok ezzel senkit megbántani, pusztán én így érzek. :)

  • vinczedani22

    2020-09-28 10:27:09

    Igen, így hogy pár napot, talán egy két hetet kb aktívan eltöltöttem itt az oldalon, nekem is furcsa, hogy olyan ember vezeti a listát, akinek még egy kommentjét sem láttam :D
    Gondolom, hogy ahogy telik az idő, finomhangolva lesz a pontrendszer, hogy jobb legyen.
    Bár kicsit magam ellen is beszélek most, hisz én is előszeretettel nyomkodom a kis mancsokat, mert egyszerű pontszerzési lehetőség, de tény, hogy nem ad hozzá túl sokat az oldalhoz. Csökkenteni kéne az érte járó pontot, és esetleg a kommentelésért cserébe picit többet adni (nem sokkal!!)

  • Robby

    2020-09-23 18:57:35

    Nekem tetszik az új rendszer. Esetleg annyit lehetne változtatni rajta, hogy a like/dislike pontozás helyett valami más kellene, mert elég érdekesen néz ki most a toplista ami alapján valaki csak végignyomkodta minden hozzászólásra a kezeket és ezáltal került bele a sorsolásba. Nem nagyon látom a hozzáadott értékét ennek.

  • vinczedani22

    2020-09-23 14:02:20

    Valóban igazságosabb volt az előző rendszer, aki sok munkát rakott bele, az nyert. De ha az oldal szenpontjából nézzük a dolgot, akkor valószínűleg így jobban el tudják érni a céljukat, ami pedig az, hogy minél nagyobb aktív közösség alakuljon ki, ezáltalá esetleg drágánnal el lehet adni a reklámfelületeket, vagy ilyenek. A nyereményjátékok jellemzően egy marketingfogásként foghatóak fel.
    Ha mindenképpen a top1 ember nyer, akkor ha valaki már a hónap elején akár több ezer ponttal elhúz, akkor valószínűleg senki nem fogja venni a fáradságot, hogy behozza a lemaradást, és nem fog az oldal forgalma nőni. Hogyha viszont 2000ponttal valamekkora esélye van az embernek, akkor igen is lesznek akik próbálkoznak.
    Ugyanakkor akinek több pontja van még mindig nagyobb eéllyel vesz részt a sorsolásban, úgyhogy teljesen unfair-nek sem mondható az új rendszer. Aki szorgalmasabb, annak nagyobb az esélye, de nem 3-5 ember fog versengeni, hanem potenciálisan több, ami valószínűleg a játék célja, hogy több aktív ember legyen, ne pedig pár szuper aktív.
    Üdv,
    Dani

  • gevanda

    2020-09-04 09:19:35

    A pontgyűjtést tényleg megkönnyítették, bár tegyük hozzá, hogy eddig se volt nehéz a pontszerzés. Ha két értelmes játékismertetőt írsz, már van 3000 pontod. És a hozzászólásokért is bőkezűen adják a pontokat.
    De azt már most látom, hogy valaki próbál visszaélni a felemelt pontszámú hozzászólásértékeléssel. Elég ronda dolog úgy összeszedni a 2000 pontot, és kvalifikál a versenyre, hogy mást se csinál valaki, csak minden hozzászólást belájkol, vagy bediszlájkol. Mondhatni, 0 hozzáadott értéke van a munkásságának az oldalhoz (mivel muszájból értékeli, és nem azért, mert tényleg jó vagy rossz egy hózzszólás). És mégis lesz esélye nyerni. És ez igazságtalan lenne, ha valaki ilyen nyerne a hónap végén. Sokkal demotiválóbb lenne, ha ilyen lusta hozzáállással nyerne valaki, mintha elhúzna sok ponttal, ahogy az előző szabályrendszerben lehetséges volt.
    Ezt ajánlanám a Pontra fel! verseny szabályíróinak átvizsgálásra, hogy ilyen ne történhessen meg!
    (Bocsánat a negatív kommentekért és észrevételekért, csak fáj a szívem az előző szabályzat elvesztéséért, dolgozom a jelenlegi megemésztésén. :D )

  • gyd

    2020-09-03 20:55:03

    A hasznos hozzászólásért lájkolásonként 40 pont jár, régen 2 járt. A hozzászólás értékeléséért 15 pont jár, régen 1 járt. Nem gondolom, hogy olyan lehetetlen dolog a 2000 pont - patreon nélkül sem. :)

  • tatala77

    2020-09-03 20:41:04

    gevanda.93:

    Pont így vagyok ezzel én is. Nekem, a szerencsés antitálentumnak (soha, még csak lottó kettesem sem volt, tombolán sem nyertem), eleve minden társas, amiben a kockadobás romba dönthet bármilyen klassz stratégiát (mint legutóbb a Trónok harca - Rizikó deluxe bizonyította ezt), esélytelen a sorsolás alapú nyerésem. A kemény munkával viszont még láttam esélyt...

  • l.mark

    2020-09-03 18:58:32

    A helyzet az, hogy így se könnyítettétek meg azt, hogy elérjük a 2000 pontot, patreon támogatás nélkül szinte lehetetlen.

  • gevanda

    2020-09-01 11:34:27

    Szerintem az eddigi kivitelezés tökéletes volt: igazságos verseny, ahol a több időt és energiát befektető, szorgalmasabb tag nyert.
    "A fő gond a játékkal, hogy sok esetben többen nagyon sok és kemény munkát tettek le az asztalra, hogy szép eredményeket érjenek el, és éppen csak, egy kevéssel lemaradva vesztették el a teljes havi eredményüket"
    Ezt a mondatrészt szeretném kiragadni. Aki a legtöbb és legkeményebb munkát tette le az asztalra, az nyert. És az ellenfele látta folyamatosan, ahogy nőnek a pontja, nyílt verseny volt, így látta, mennyire kell felzárkóznia, mennyire kell belehúznia, hogy megelőzze. Izgalmas volt fej-fej mellett haladni, és keresni a lehetőséget a kitörésre: egy új játékkal való tapasztalat megosztása hozzászólásban, fórumban hasznosan válaszolni valaki feltett kérdésére, játékismertető cikket írni, videót beküldeni, .... Nyílt verseny volt, amit a szorgalom és a kreativitás befolyásolt. A nyertes megérdemelte a nyereményét, mert megdolgozott érte. Lehet, hogy a második helyezett is szép eredményeket tett le az asztalra, de az első még szebbet, ezért megérdemelten nyert.
    Az új rendszerben pedig a szerencse lesz a döntő tényező. Hiába dolgozik valaki keményen, és van mondjuk kétszer annyi pontja, mint a második legtöbb pontot birtoklónak, és hiába kerül be emiatt többször is a kalapba, ha a végén a szerencse nem az ő pártját fogja. Én ebben az esetben érezném azt, hogy feleslegesen tettem le szép eredményeket az asztalra, és ez bántana nagyon. Mert nem azért nem én nyertem, mert nem én érdemeltem meg, mert valaki több időt és energiát szentelt az oldalnak, mert valaki hasznosabb, ügyesebb és szorgalmasabb volt a hónapban. Hanem mert a szerencse forgandó...

Népszerű

Friss

Címkék