Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Nyerőleves? - Nyelőleves!

A jó rámen titka: friss hozzávalók, ízletes fűszerezés hosszú főzési idő. Ha netalántán valamit kifelejtettél a levesedből, kanalazd ki a szomszédéból! Legfeljebb kicsit megharagszik, és telerakja a tányérod chilivel…, de legalább egyszer ettél egy jót…

Sokféle társassal találkoztunk már: fémdobozossal, formára alakított dobozzal, és még átlátszókkal is, de zacskóssal még soha. Formabontó csomagolás, egyszerű, de csípős játékmenet, izgalmas hangulat. A Nyerőlevest a Gémklub jól kifőzte!

Ezzel a játékkal a zacskó kibontása után forró víz nélkül is játszhatunk. A levesfőzéshez minden játkosnak osszunk 3-3 összetevőkártyát, majd mindenki tegye maga elé 3 leveses tálját a tésztás oldalukkal felfelé. Töltsük fel a kamrát 5 összetevővel, majd vegyünk el játékosonként két-két kanalat.

A la carte

A főzés során kártyalapok pakolgatásával állíthatod össze rámenedet. Minden leves legfeljebb 5 kártyából állhat, de csak akkor ér pontot, ha meg is van fűszerezve. Minden fűszertípus más-más összetevő-kombinációkért ad pontot.

A játék során egy kör alatt az alábbi akciók közül kettőt hajthatsz végre:

  • Ha hiányzik egy összetevőd, akkor a kamrából feltöltheted a kezed. Egy kártya elvétele után a megüresedett helyet rögtön töltsd fel.
  • Ha nem tetszik a kamra kínálata, az összes összetevőt lecserélheted, és újból feltöltheted.
  • Ha főzni akarsz: kijátszhatsz a kezedből egy kártyát valamelyik tányérodba.
  • Ha pont egy olyan összetevő hiányzik a levesedből, amit valamelyik ellenfeled, már a tányérjába tett, egyszerűen kanalazd ki belőle. Ezt az akciót a játék során legfeljebb kétszer hajthatod végre, de ez pont elég, hogy jól felpaprikázd a kedélyeket és magad ellen fordítsd játékostársaidat.
  • Ha a fogás elkészült: edd meg, mielőtt még valaki más bele nem kontárkodik. Ekkor fordítsd át a paklidat az üres tányéroldalával fölfelé.
  • Ha valakinek pont eszébe jutott, hogy kibabráljon veled, esetleg túl csípős lett a paprikától, egyszerűen öntsd ki, (dobd el a kártyákat a levesestányérról) és kezdd újra.

A rámen legcsípősebb összetevői: a chili és a nori. Ha laphúzás, vagy kamratöltés akciónál ilyet csaptok fel: az aktív játékos ezeket a lapokat kioszthatja a saját, vagy a többiek tányérjába, ezzel belerondítva a készülő finomságokba. Minden megevett chili -1 pontot ér. A norinak +1 pontot ér darabja, viszont foglalja a helyet a tányérban, amivel elüti a játékost a nagyobb pontösszeg begyűjtésének lehetőségétől.

A játék akkor ér véget, ha valaki megette mind a három levesét, vagy elfogy az összetevők paklija. Az a játékos nyer, aki a kajacsata végén a legtöbb pontot gyűjtötte.

A főszakács napi ajánlata

Hát mit ne mondjak, érdekes élmény társasjátékozás közben levest főzni! Azt el kell ismernünk, hogy a Nyerőleves termékként nagyon feltűnő jelenség: izgalmas csomagolás, és még arra is figyeltek, hogy a játék illata is hozza az instant élményt (nem vicc, a doboz tényleg tészta illatú).

A zacskó nem csak érdekes, hanem praktikus is. Bár nehéz a polcon helyet találni neki, viszont vízálló, és nem sérül szállítás során. A kártyalapok jó minőségűek, a zacskóban található doboz viszont vékony kartonból készült. Ebbe a lapok kártyavédőzve nem férnek vissza, de ez nem is túl nagy gond, mert erre a zacskó is ideális.

A játék sava-borsát a nori, de főképp a chili okozta csipkelődés adja. Könnyű átlépni a többiek ingerküszöbét, és így a látszólag építgetős játék teljesen konfrontatívvá válhat. Nagyon nem mindegy, hogy kikkel és hányan ülünk le levest főzni.

Az építész beállítottságú játékosok nemigen fognak csatározásokba bonyolódni, sőt a chilit valószínűleg egy kötelező rossznak fogják tartani. Viszont a játék nyugis lesz, mindenki igyekezni fog a legjobbat kihozni a rámenéből. Mi a konfliktusérzékeny gyerekeknek sem feltétlenül ajánljuk. De ez a játék nem attól lesz érdekes, hogy a kártyákat egymás mellett pakolgatjuk, hanem attól, hogy jól megtudjuk paprikázni az ellenfelek levesét.

A játékmenet ideje éppen egy instant tészta elkészítési idejével egyenértékű (kb.: negyed óra), az előkészítés is 2-3 perc.

Bár a recept szerint 2-5 játékossal játszható, 2 fővel nem valami izgalmas, három fővel is épphogy elmegy. 4-5 fővel a legjobb, ilyenkor több játékosra szórhatjuk a bekészített paprikát. Mi azt tapasztaltuk, hogy 4 főtől dinamikus igazán a játék, ha valakik chilicsatába kezdenek, mindig lesz, aki ezt kihasználva gyorsan megfőzi a rámeneit. Három fő esetén az adok-kapok patthelyzetet szül és körökön keresztül inkább hátra mozdultunk, mint sem előre.

A szerencsefaktor magas, épp akkora, mint egy partijátéknál lennie kell. Ehhez mérhető mélységre is számítsatok. Taktikázni ugyan lehet, de hosszútávon nem érdemes számolgatni, hisz valaki úgyis beleköp majd a levesedbe.

Ízlés kérdése

Nálunk elég megosztó volt a játék, sokaknak nem tetszett a konfrontáció, de volt, aki meg csak azért ült le játszani velünk. A Nyerőleves nem éppen ideális randijáték, ne ezzel kínáld választottad. Ezt a játékot elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a csipkelődést, de azok se maradjanak távol tőle, akik inkább az építkezést preferálják.

Egy kóstolót megér!

A(z) Nyerőleves társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a teljes kínálatot!


BOLT FELKERESÉSE
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Márc

Waterfall Park – „Én azt neked oda nem adom…”

Ismertető | 2024.03.27. 14:00:00

"-Add nekem 3 pénzért! -Áhh annyiért oda nem adom, adj érte 6-ot! -Én 3-at adok érte, meg két bárt, és nem kell Józsinak eladnod!" Ilyen és ehhez hasonló párbeszédekre számíthattok a Waterfall Park játék közben!

14Márc

Szellemtinta - Szűkszavú szellemek szerenádja

Ismertető | 2024.03.14. 14:00:00

Vajon milyen szóra gondolt a kísértet? Kérdezz tőle bátran, de vigyázz, hogy ne mondjon túl sokat, mert minden szavát hallja az ellenfél is!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Nyerőleves