Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Ice Cool - Csúszós móka

A 2016-ban megjelent Ice Cool egyenesen a déli sark környékére kalauzol bennünket, ahol is pár iskolás lurkó elhagyja a tantermet a tanítás alatt, hogy egy kis nassolnivaló után nézzen. Kalandjuk sikerességét pedig a folyosó felügyelő akadályozza. Ezt a roppant ötletes alap helyzetet a keljfeljancsi mintájára kialakított pingvinek teszik igazán izgalmassá. Melynek végeredményeként egy fogócska szimulátor elevenedik meg a szemünk előtt.

Mi van a dobozban?

Az Ice Cool esetében nem mehetünk el a doboz kialakítása mellett. Kinyitáskor a sok-sok doboz mellett szinte minden elveszik, melyek matrjoska baba elven töltik ki a teret. Ugyanis a készítők az egyre kisebb dobozokat használták fel arra, hogy kialakítsák a pályát. Így a tetőn kívül mindent fel kell használnunk a játéktér felállításához. A pontos összerakást az ajtók alatt található pöttyök segítik, az elemek összetartását pedig fehér hal meeplek felcsíptetésével oldhatjuk meg.

A doboz ezeket leszámítva tartalmaz még egy játékszabály, halacska kártyákat, négy különböző színű pingvint, hal meepleket, diákigazolványokat és játékosszín jelölőket.

Hogyan játsszunk?

Az Ice Cool több fordulóra osztott játék ahol minden játékosnak egyszer sorra kell kerülnie, mint fogó, azaz folyosófelügyelő. A futók a három saját színű halukat igyekeznek összeszedni, míg a fogó a többi játékos "elkapásával" a diákigazolványokat kívánja begyűjteni. Egy forduló akkor ér véget, ha valaki megszerzi az összes halacskáját vagy a fogó összeszedi az összes többi játékos igazolványát. Két játékos esetén a szabályok kicsit máshogy működnek, ezt lásd később.

Válasszuk ki, hogy az első fordulóban ki legyen a fogó, ő az étkezőben helyezze el tetszőlegesen a pingvinjét. A tőle jobbra ülő játékos kezd. A futók az osztályteremből megjelölt pontról indulnak. Minden játékos a körében egy akciót hajthat végre: pöckölhet. Persze ennek is rengetegféle módja lehet. :)

Azért, ha igazán menő mozdulatokat akarunk elsajátítani a fordulók során nem árt előtte gyakorolni egy kicsit:

Ice Cool trükkök - Reflexshop

Ilyet még nem láttál! A Brain Games az Ice Cool családi társasjáték megalkotásakor hihetetlenül innovatív, a társasjátékoktól szokatlan ötlettel állt elő. A ...

A szökött pingvinjeink akkor kaparinthatják meg a halacskájukat, ha egy halakkal felszerelt ajtón haladnak át. Itt fontos, hogy a játékosnak mindig teljesen át kell jutnia egyik szobából a másikba, ha beakad az ajtóba nem jár neki semmi.

A játék során akár futó ér a fogóhoz, akár a fogó érinti a futót, ha a futó rendelkezik még a diákjával át kell adnia azt folyosófelügyelőnek. Minden begyűjtött hal/diákigazolvány után húzhatunk egy lapot a halacska pakliból. Fontos, hogy a fogó a saját diákjáért is húzhat a kártyák közül. Ha a gyűjtögetés során sikeresen összeszedtünk egy egyes párt, akkor annak bemutatásával még egyszer jöhetünk.

Ha minden játékos volt már egyszer fogó, akkor a begyűjtött halacska lapokat összesítjük, akinek a legtöbb pontja van nyert. 

2 játékos mód

Ha csak két pingvin kerül az iskolába, minden játékos kétszer fogja a fogó szerepét alakítani. Valamint a fordulók során a fogónak kétszer kell megfognia a szökésben lévő kis pingvint az eredeti egy helyett. Azonban a diákigazolványát értelemszerűen csak egyszer vehetik el tőle.

Vélemény

Ice Cool 1 & 2 promóciós anyag

A társas szépen kialakított, ötletes elemeket tartalmaz. Még felnőtt fejjel is bőven ad okot a nevetésre és erőteljesen épít a kézügyességünkre. A bábuk és a pályák megfelelően arányosak, még felnőtt mancsokkal is könnyen végrehajthatjuk a pöckölést, de azért a kisebb kacsójúak mindenképpen előnyösebb helyzetben vannak. :)

A két játékos mód is élvezetes, de minél többen vagyunk, annál jobb lesz a játék. Ha négynél többen is vállalkoznánk a játékra érdemes beszerezni hozzá az Ice Cool 2-t, mely nem csak négy újabb pingvinnel bővíti a készletet, de a pálya elemek kombinációjában, valamint a játék variánsokban is sok újdonságot tartalmaz. Azonban előre figyelmeztetnék mindenkit, hogy az eredeti játék se kis asztalt igényel, így a kettő kombinációja esetén készüljünk fel rá, hogy le kell költöznünk a padlóra, ha el akarunk férni. :)

Végszó

Az Ice Cool egy igazi kortalan játék, az ügyességi alapja miatt könnyen játszhatják kisebb és nagyobbak akár együtt is, anélkül, hogy tudásbeli hátrányuk lenne, vagy éppen unalommal teli szemmel merednének maguk elé. Lássuk be, ez az együttállás sajnos gyakran hiányzik a kisebb gyerekeknek szóló társasjátékoknál! Nem véletlen, hogy a megjelenését követően rengeteg díjat be is zsebeltek érte az alkotók.

Apróbb negatívuma, hogy a random halacska húzások miatt a néha meglepő lehet, hogy ki lesz a nyertes, de nagy átlagban elmondható, hogy tényleg a legügyesebb fogócskázó nyeri a partikat. És bár a játék maga nem túl bonyolult a pingvinek pöckölgetése fejleszti a kézügyességet, a szem- és kéz koordinációt. A halacska kártyákkal pedig az egyszerű összeadás is gyakorolhatják a kisebbek.

Kellemes pöckölgetést kíván Pandúr, a szerkesztőségi macska! :)

A(z) Ice Cool társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Máj

Mystery: Szuperhősrejtély - Ennek a képregénynek te lehetsz a hőse!

Ismertető | 2024.05.27. 18:29:00

A Bajnokok Légiója toboroz: különleges képességű embereket keresnek, akiket spéci szuperhőssé képezve felvehetik a harcot a bűnözőkkel szemben.

03Máj

Almamérce - Állati saccolás + Nyereményjáték!

Ismertető | 2024.05.03. 13:00:00

Az erdőlakók a szűkösebb időkre készülődve almaszedésbe fognak: egymás nyakába állva próbálják elérni a legfinomabb gyümölcsöket és igyekeznek elkerülni a rájuk leselkedő veszélyt.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Ice Cool