Panic Lab
Panic Lab
Panic Lab
Panic Lab
Videó beküldése

Panic Lab társasjáték

társasjáték, 2012
Értékelem!

A Panic Lab egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a memória, a minta felismerés és a kockadobás mechanizmusokra. A Panic Lab egy mókás, vicces, könnyed, szórakoztató...

A Panic Lab egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a memória, a minta felismerés és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Panic Lab egy mókás, vicces, könnyed, szórakoztató partijáték. Ebben a játékban a fő szerepet a figyelmünk, koncentrációs képességünk és gyorsaságunk kapja. A laborban elszabadultak az amőbák és neked kell őket megtalálni. Ez persze nem olyan egyszerű, hiszen az amőbák nagyon kis trükkös élőlények.

Egy kis anatómia
Bár az amőbáknak nincs se agyuk, se több sejtjük és a lábuk is csak álláb, mégis nagyon ügyesen el tudnak rejtőzködni a laborban. Feladatod, hogy a kirakott lapkák között kövesd egy bizonyos amőba útját. Azt, hogy milyen példányt keresünk a kör elején kidobott kockadobás határozza meg. Tudjuk, hogy hogy néz ki az amőba, melyik laborból szabadult ki és merre indult el. A szemeddel képzeletben kell követned az útját és rámutatni melyik az.

Mutáció? Mutáció!
Bizony ám! Az amőbák képesek megváltoztatni színüket, mintázatukat és formájukat. Sőt még a szellőző rendszert is használják, hogy meglepő helyeken bukkanjanak fel. Innentől kezdve teljes lesz a káosz. Vajon képes leszel követni, mi lett a kezdeti példányból és megtalálod hova bújt?

Vélemény
A Panic Lab kiváló bevezető, levezető játék. Gyors, egyszerűek a szabályai. Bármilyen társaság jól szórakozhat, de vigyázat! Az amőbák követése nem egyszerű feladat, alaposan leszívják majd az agyadat!

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 3 000 Ft-tól
  • 39 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Partijáték, Idő alapú, Humor
Mechanizmus: Memória, Minta felismerés, Kockadobás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Panic Lab társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Panic LabAtiz91, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan Panic lab társasjáték szegedi átvétellel eladó. Postázás esetén a postaköltség a vevőt terheli.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Panic Lab társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • Tozsi

    2023-08-02 15:45:04

    Én is abszolút egyet tudok érteni a gondolataiddal, a meglátásom csak annyi volt, hogy nem érzem jogosnak ezt a jelenséget a játék negatívumaként említeni. Ezek szerint nektek, de méginkább a vázolt élethelyzet(ek)ben nem a legjobb választás. Semmi gond, mások vagyunk, mást keresünk. Az én esetemben feltehetően soha nem lesz faktor egy társasjáték megítélésénél, hogy mennyire játszható gyerek-felnőtt vegyes társaságban. Ezért ez a jellemző értékelés szempontjából szerintem (vagy legalábbis számomra) irreleváns, ajánlás tenkintetében viszont már annál fontosabb! 😉

  • nofia10

    2023-08-02 15:16:43

    OK, értem a véleményed és sok szempontból osztom is! Én szinte csak és kizárólag gyerekekkel játszom itthon, vagy a munkám során. Nem rég óta van tudomásom az előnyadásról, mint kiegyenlítetlen helyzetben egy fair megoldás. Az én tapasztalatom, hogy van jó pár társas, aminél már 8-10 éves korban sincs erre szükség, van, amelyiknél csak kicsit, van, amelyiknél inkább. Nekem ez a játék az a kategória, hogy ebben az életkorban felnőtt-gyerek viszonylatban változó mértékben, de szinte mindig szükséges. Viszont nehéz belőni a mértékét, mert egy-egy kör változó nehézségű és nehéz abban megállapodni, hogy előbb 3-ig vagy 5-ig, esetleg 10-ig számoljak el magamban. A gyerek – gyerek közötti esetet azért emeltem ki, mert nekem kiemelten fontos a munkám során, hogy a gyerekeknek, akikkel foglalkozom, a játékban az önbizalmuk, énhatékonyság érzésük erősödjön. Ebbe természetesen beleférnek a kudarcok, nem arról van szó, hogy nem. De ezt valahogy nem ezzel a játékkal tudom elképzelni. Aki ügyesebb ebben, az mindig ügyesebb. Ebben – mondhatjuk - szintén kell tapasztalatot szereznie az embernek, hogy néha (újra és újra) porig alázzák, de azért remélem érthető, amit ki akarok fejezni. Nem az efféle tapasztalatszerzés biztosítása a célom. Épp ezért ez nekem egy olyan játék, amikor (duplán) meg kell gondolnom, hogy kik ülnek majd le vele játszani. Egyébként ezért sem annyira népszerű itthon a családban sem, mert a kisebb tesó nem bírja, hogy a nagyobb állandóan elveri. Túlontúl kiütköznek az életkorból is adódó különbségek. Más társassal, kiegyenlítettebb viszonyok között vígan eljátszanak egymással. De egyébként tényleg egy ötletes játék, szerintem az a szempont, hogy én kicsit munkaeszközként is tekintek rá, nálam kicsit bezavar egy-egy játék megítélésébe, de ettől már nemigen tudok szabadulni (sajnos). Lehet, ha a baráti társasággal ülnék le hozzá, tök jó élményt nyújtana.

  • Tozsi

    2023-08-02 13:36:48

    Én úgy gondolom, hogy (szélsőséges eseteket leszámítva) nincs olyan társasjáték, amiben egy gyerek valós esélyekkel indulhatna egy felnőtt emberrel szemben. És ezzel nincs is semmi probléma, ez a világ rendje, ettől még lesz senki buta, vagy kevesebb. Egyszerűen a gyerek még nincs azon a szinten, hogy felvegye a versenyt. Éppen ezért nem is nagyon látom értelmét ilyen szemszögből megközelíteni egy játék értékelését. Ennyi erővel a társasok 95%-a hibás, mert akármelyikben rommá tudom verni a szomszéd kisfiát! 😅 Tudni kell ezt a helyén kezelni és ahogy Te is írtad, inkább hasonló képességekkel rendelkező ellenfelek ellen érdemes játszani. Ilyen körülmények között pedig a Panic Lab igenis nyújt kihívást és szórakozást bőven. Nem kétlem, hogy sok gyakorlással kitanulható, de melyik társas nem? Ebben az esetben pedig végbement az a fejlődés, amit aztán már senki sem vesz el az embertől és ki tudja mikor fogja tudni hasznosítani a mindennapi életben, úgy, hogy talán észre sem veszi? Abba nem mennék bele, hogy a gyerek és gyerek közötti különbség kiütközését tárgyaljuk, mert részemről hamar elvezetne odáig, hogy akkor miben különbözik mondjuk a testnevelés, vagy egy matekóra? Nem én vagyok a Panic Lab legnagyobb rajongója, nem fog napi, de még heti rendszerességgel sem asztalra kerülni és a világért sem akarom túlmisztifikálni ennek a kis filler-nek a jelentőségét, de azt ne vegyük el tőle, hogy a kínált helyzete elég egyedi, különleges és ritkának mondható! 😉 Én legalábbis kuriózumként tekintek rá és a véleményemmel mindössze ezt szándékoztam kiemelni és hangsúlyozni! ✌

  • nofia10

    2023-08-02 10:35:58

    Sokan pontosan megfogalmazták, leírták ennek a játéknak a menetét, lényegét. Engem meglep, hogy ilyen jó megítélést kap ez a játék. A munkám során nálam is előkerül gyerekekkel, de csak módjával. Egyrészt szerintem nagyon kiütköznek a játékosok közti különbségek gyerekek között is (ki a gyorsabb, pontosabb stb.), felnőtt-gyerek viszonylatban szintén nagyon nehéz megtalálni azt az egyensúlyt (előnyadással), hogy kiegyenlített, valóban izgalmas játékmenet jöjjön létre. Az én tapasztalatom, hogy a felnőtt ebben jobb, bár mások a gyerekek ügyességét, gyorsaságát emelik ki. Persze, kérdés, hány éves a gyerek, de én egy 8-10 éves, átlagos képességű gyerekkel csak előnyadással állok neki (ami abból áll, hogy elszámolok magamban valameddig, és csak utána futok neki a keresésnek – jobb ötletem egyelőre nincs). Az igaz, hogy gyakorlattal egyre ügyesebb játékossá válhatunk, és biztos van olyan gyerkőc, aki kenterbe ver egy felnőttet, de szerintem nem ez az általános. A kockadobással felfedett amőba (amit meg kell találni), van, hogy a szomszédos kártyalapon van, vagy csak néhánnyal odébb, de előfordul, hogy több kört is kell tenni, mire ráakadunk. Az előbbi eset sok izgalmat nem nyújt, pedig ez a gyakoribb. Hasonló kvalitású játékosoknak izgalmas lehet, és elsőre valóban újszerű kihívás, de gyorsan rutint lehet benne szerezni.

  • Tozsi

    2023-07-31 13:11:16

    Az eddigi hozzászólók gyakorlatilag mindent leírtak, amit tudni lehet és érdemes a Panic Lab-ről, ezért én már csak a vele kapcsolatos érzéseimet osztom meg. Ajándékba kaptam, korábban még nem is hallottam róla. A gesztus célja valami apróság volt, ami azért mégiscsak társasjáték. Természetesen örültem neki, de finoman szólva sem fűztem hozzá komolyabb elvárásokat. 😇 Aztán kipróbáltuk. 😌 Már akkoriban is 100+ játék alkotta a gyűjteményemet, mostanra pedig a 150-et közelítem és bár hozzá kell tenni, hogy gyorsasági elem csak elvétve akad köztük, de ilyen típusú agytornát még egyiknél sem tapasztaltam! 😳 Mintha elkezdtem volna edzeni egy izmot a testemen, aminek jóformán a létezéséről sem tudtam korábban. 😅 Vonatkozó szaktudás híján pontosan megfogalmazni és alátámasztani ugyan nem tudom, de biztosan érzem, hogy a szürkeállomány egy olyan részét fejleszti, amit az átlagember csak ritkán, vagy talán soha nem is használ igazán a mindennapokban. Teszi mindezt annyira instant, egyszerű, magától értetődő és szórakoztató módon, hogy az valami zseniális! Mindezek mellett kiemelkedő erénye még, hogy pillanatok alatt meg tudtam szerettetni a hobbitól teljesen idegen emberekkel és olyan játszótársammal egyaránt, aki BGG 3-as komplexitás alatti játékok hallatán jó, ha csak elfintorodik... 😛 Egyszóval tényleg bátran ajánlható szinte bárkinek! Egy igazi gyöngyszem, ami mai viszonylatban kis túlzással még ingyen is van! 👌

  • pappgina

    2022-03-10 20:10:31

    Ha bent vannak az átalakítók, a 8 éves gyerek ronggyá ver, az első kör után leolvad az agyam 😅

    Nagyon helyes, igényes játék szerintem, a fémdobozok mindig levesznek a lábamról a kicsi játékoknál.

    Seperc alatt tanulható, a gyerekek nagyon élvezik. Főleg a gyepálásomat😀

  • kolozsdora92

    2021-12-25 18:23:40

    Az értékelések miatt vettem meg, egyelőre ketten játszottuk így kicsit számomra kevésbé szórakoztató. A párom hihetetlen gyorsasággal találja meg a kis bacikat, így pláne nehéznek érzem a játékot. Nagyobb társasággal szerintem jobban élvezhető.

  • robsteady

    2021-04-08 21:08:11

    Igazi családi, gyerek kezdőjáték. Jótanács: nagyobb gyerekek kiporolnak ebben rendesen... ne állj sorba a pofonért, vagy tedd azt önevelési céllal. Fiatalabbakat meg rá tudod venni vele a komplexebb megfigyelésre és gondokodásra. Gigamic minőségi verzió fémdobozban egy menü áráért? Van még kérdés?

    Minősítésem: (lehetséges öt pontból ( > vagy < ) a két jellemző véglet szerinti minősítés. Amelyikhez közelebb áll a < azaz "nagyobb" jel, annak javára és a nagyobb vagy kisebb jelölők mértékében jellemző tulajdonságot látsz)

    Gyenge kivitelezésű <<<< Minőségi komponensek
    Absztrakt >>>>> Tematizált
    Könnyed szórakozás >>>>< Komolyabb játék
    Lineáris játékmenet >>>>> Rejtett mélységek
    Kötött jól definiált szabályok >>>>> Szabad szabályértelmezés
    Szerencsefaktor <<<<< Észjáték
    Aktív játékosszerep >>>>> Passzív játékosszerep
    Rövid játékidő >>>>> Hosszú játékidő

  • nemi92

    2021-03-20 07:33:46

    Vannak olyan alkalmak amikor feleségem választja ki, hogy milyen társasjátékot veszünk. Hát hozzánk ilyen módon jutott el ez a játék. Nagyon pörgős és igen csak nagy figyelmet és koncentrációt igényel ha szeretnél nyerni. Folyamatosan nyomon követni, hol ment be majd hol jött ki, milyen forma vagy minta illetve színváltoztatáson esett át a baktériumunk egyszerűen számomra lehetetlen! :D

    Engem például picit "stresszbe" rak, hogy tudom, hogy még el se indultam de a másik már mindjárt mondja, hogy melyik is a megfelelő baktérium. De persze ezt nem negatív értelembe írom most! Őszinte leszek engem a feleségem mindig kenterbe ver ebben a játékban! :D Ettől függetlenül is jó szórakozást nyújt a játék. Mi eddig csak párban próbáltuk ki. Bele sem merek gondolni, milyen lehet több játékossal! Biztos nagy fun! :)

  • rocky015

    2021-03-20 07:05:43

    Ha gyors játékot szeretnél, ezt vedd meg😀

    Egyszer volt alkalmam eddig kipróbálni és egészen addig azt hittem gyorsan tudok reagálni, de ez a játék maga a sebesség. Mikor azt hinnéd, hogy már elkaptad a megfelelő baktériumot(?), rájössz hogy benéztél egy módosítót vagy egy szellőzőt vagy az irányt, de az is lehet, hogy rossz helyről indultál. Minderre jó esetben van 20 másodperced.

    Hiába a rövid játékmenet, ebből élből egy 10-15 játék (vagy több) lemegy ha leültök. Mi eddig ketten játszottuk, úgy tényleg rövid, de tetszett. Ha tudjátok próbáljátok nagy társasággal, garantált móka és kacagás lesz belőle😄

  • edboyww

    2021-01-19 01:39:05

    Nyehehehehehehheeeee nyihihihihihihiii háááá ottmenttbe ottjöttki, sárga, de nem már kék, rossz helyre mutatsz á tényleg foltos ááááááááááá

    8/10, ha agyilag rá tudtok csavarodni

  • gevanda

    2020-10-17 12:26:58

    Gyorsasági játék könnyen tanulható és tanítható szabályokkal, gyors játékidővel.
    Szuper, hogy állítható a nehézségi szint: ha egyszerűbb játékot akarunk, kiveszünk pár lapot a pakliból, így könnyebb követni az amőbák útját.
    Mint minden gyorsasági játékhoz, itt is koncentrálni kell, gyorsan gondolkozni, és lecsapni a megfelelő kártyára, mielőtt az ellenfelünk tenné meg. Üde, vidám műfaj, pörgős játszmákkal, sok nevetéssel. Sokan panaszkodnak rá, hogy az egyszerre történő lecsapás miatt megsérülnek a kezeik, úgyhogy ékszerek nélkül és rövid körmökkel ajánlott játszani.

    Nagyon tetszik a garafikája, gyönyörűek a színek és nagyon aranyosak a kis amőbák és a játék köré kitalált sztori.

    Imádom, hogy fém dobozos, és elképesztő, hogy ilyen olcsón adják ennek ellenére.

    Nekem valamiért sajnos mégse tetszett, nem élveztem a játékot. Konkrétan nem tudom megmondani, miért, mert a Blue Banana szintén gyorsasági játék, és azt egyenesen imádom.
    Ennek ellenére nagyon szuper játéknak gondolom, csak valamiért nem nekem való.

  • Floranna

    2020-09-05 15:42:56

    Imádom ezt a gyorsasági játékot. Először ódzkodtam tőle, mert nem vagyok ilyen típusú játékokban igazán jó. De az egyik barátnőm megmutatta nekem pár hónappal ezelőtt, mert sokat játszák a gyerekekkel a napköziben. Az biztos, hogy azóta csak kipihent fejjel játszom a játékot, különben még a két játékban levő szín is összemosódik. :)

    Nagyon tetszik, hogy:

    • a játék fémdobozos, így nagyon jól lehet védeni a víztől és az ütődésektől. Emiatt utazáshoz már vittük magunkkkal. Viszonylag a doboza is kisebb, illetve a tartó is nagyon alkalmas erre.
    • saját magunk döntjük el, mennyire nehezítjük a játékot. Sokáig nehezítés nélkül játszottuk, amíg megéreztük a játéknak a dinamikáját, addig kellett is. Aztán csak a formaváltó variációt tettük bele, aztán jöhetett a színváltás. Fú! Agydolgoztató! :) Amikor a szellőzők bejöttek a képbe, össze és vissza és megint össze...mindent csapkodtunk, de a jót nem. :)
    • olyan filler, ami mozgatja a gondolatokat, és közben nagy fun. Sokszor fogalmad sincs, hanyadik kört futod végig a szemeddel, de tutira újra kell kezdened, mert leragadtál a szellőzőnél.
    • nagyon jó áron kapható játék.
    • az inzert szerintem segít a gyors set up-ban, és az alkatrészek is szépek.
    • gyorsan lejátszható, és gyerekeket is szépen le lehet vele kötni.

    Ajánlom mindenkinek, akinek például a Cortex is bejött. Mi mindig azzal hasonlítjuk, bár nyilván csak a gyorsaság és a fun miatt. :)

  • gyd

    2020-01-05 01:26:27

    Azt kell mondanom, hogy ugyan ez egy gyerekeknek szánt játék, de még felnőttként is érdekes tud lenni, és el lehet vele szórakozni, ha épp olyan kedvünkben vagyunk, hogy nem igazán akarjuk megtornáztatni az agyunkat, csupán egy kis szórakozásra, kikapcsolódásra vágyunk.

    Talán a legjobb jellemzés az volna erre a játékra, hogy egy kicsit bonyolultabb szabályokkal ellátott Set. Aki ismeri a Setet, annak mindent elmondtam. Aki nem ismeri, annak kicsit ki is fejtem. Tehát ez egy mintafelismerős játék. A történet szerint egy amőba kiszökött a laborból, nekünk pedig meg kell találni, mielőtt még valami nagyobb baj történne. A kör elején a dobókockák segítségével kidobjuk, hogy milyen színű, hány szemmel rendelkező és milyen amőba szökött meg, illetve hogy melyik laborból és milyen irányba. Az asztalon körbe vannak rakva lapok, mindenféle amőbákkal, illetve egyéb dolgokkal is.

    Az egyik ilyen dolog a szellőző, melybe bebújnak a trükkös amőbák, kikerülnek mezőket, és a következő nyíláson kijönnek. Aztán vannak mutálódási kártyák, ahol az amőba megváltoztatja valamelyik tulajdonságát, tehát onnantól kezdve másféle amőbát kell keresnünk.

    Szerintem ha túllendülünk azon, hogy egy eléggé gyerekes tematikájú és kinézetű játékról van szó - hiszen alapvetően gyerekeknek szánt társasjáték -, akkor egy roppantul érdekes bemelegítő játékot kaphatunk, amit nem nehéz megtanulni, nincsenek nyelvbeli korlátok, tehát nyelvfüggetlen, és könnyedén rá tudunk hangolódni vele a társasozásra, hogy aztán egy még nagyobb játékba is belevágjunk. Csak vigyázzunk, nehogy a végén leragadjunk ennél a játéknál.

    Egyébként a játék egyik nagy zsenialitása az, hogy moduláris felépítésű. Tehát ha akarjuk, akkor kivehetjük belőle a mutációt, illetve a szellőzőket is, hiszen ezek sokkal bonyolultabban megtalálhatóvá teszik a megfelelő amőbát. Ez azért jó, mert így az életkor alsó határát még lejjebb tolták a játék készítői, és az egészen fiatal gyerekek is élvezhetik az amőbakeresést. Persze ettől még nem igazán fog kiegyensúlyozódni a gyerekek közötti különbség - ha pl. testvérekről beszélünk -, ugyanis a mintakeresés része mindig megmarad, és nagyobb esélye van egy idősebb, többet látott gyereknek, jobban vág valószínűleg az esze, és aránytalanul sokat nyerhet a többiekhez képest, ami elveheti a többiek kedvét a játéktól. Talán a szülőknek is szerepük lehet abban, hogy mindegyik gyerek megszeresse. Le kell ülni velük játszani, és hagyni kell őket nyerni, hogy legyen nagy élmény nekik. Aztán bele kell vinni egyre több modult nehezítésként, ha még nem tettük meg, hiszen fejlesztésre is kiváló lehetőség ez a csoda.

    Tehát akár gyerek valaki, akár nem, érdemes lehet egy ilyet beszerezni a könnyedebb társasainkat, vagy a gyerekeknek is élvezhető társasainkat bővítve.

  • m.adris

    2020-01-01 22:33:08

    Álmos embereknek nem ajánlott! :) Nagyon figyelni kell és gyorsnak kell lenni. Nem mindegy, hogy milyen irányba indulsz. Nagyon kell figyelni minden pici változásra. Teljes mértékben odafigyelést igényel. Egy pici félreértés és máris hibázol. Légy éber és nyerj!

    A grafikája szerintem szuper. Egyszerű és nagyszerű :)

  • saxomusic

    2019-07-24 16:22:21

    Csak pihent aggyal játszható. Kell egy kis idő, míg ráhangolódik az ember, és utána nincs megállás. :) Ez egy tipikusan megosztó játék. Akik nem szeretnek túlságosan koncentrálni egy-egy játék közben, nem fogják szeretni.

    A kártyákat körben helyezzük le az asztalra. A célunk elsőként megtalálni azt az amőbát, amit kidobtunk a dobókockákból. Igen ám, de ez nem is olyan egyszerű. Ugyanis speciális lapkák segítségével az amőbák képesek megváltoztatni a színüket, formájukat vagy mintázatukat. Ezzel megcsavarva a dolgot. Plusz a szellőző lapkák segítségével az amőbák el tudnak tűnni a szellőzőben és máshol bukkannak fel. A szabályok nem nehezek, de a játék nagy erőbedobást kíván tőlünk. Nem egy laza, könnyed játék, több menet játszása fárasztó lehet. Gyerekeknek elsőre nehéz lehet, de amint belejönnek, ők vezetik a játékot. Családoknak is ajánlható. Kisebbekkel és nagyobbakkal is játszható, ugyanis könnyen differenciálhatunk a játékkal. A nehezebb átalakító kártyákat kivehetjük, melynek köszönhetően könnyebb lesz a játék. Fejlesztéseken is jól használható.

    Kellően fejleszti a megfigyelő készséget, gyors gondolkodást, memóriát, problémamegoldó készséget, és a koncentrációt. Eddig bárhányszor játszottam, mindig volt a csapatban egy ember, aki verhetetlen… A lapos, fém dobozért külön dicséret, könnyen magunkkal lehet vinni bárhova, nem sérülnek a kártyák szállítás közben. A kártyáknak szép színei vannak. Több játékossal igazán élvezetes. A legviccesebb, amikor egyszerre mutatunk különböző lapokra, aztán egymásnak próbáljuk bizonygatni, hogy miért a mi megoldásunk a jó. :)

  • poccer

    2019-07-02 10:26:36

    Pár hónapja szereztük be a nagyobbik fiamnak (8 év). Remek változatosság a többi társasa mellé: a hangsúly nem csak a megfigyelésen, vagy a logikus gondolkodáson van, hanem a sebességen is - hiába hibátlan a gondolatmenet, ha más gyorsabb, vagy hiába vagy a leggyorsabb, ha más pontosabb. Néha én is benézek dolgokat, a mutációk és a szellőzők remek kis csavart visznek a dologba, arról nem is beszélve, hogy adott számú mutáció után az amőba kinyúlik, így újabb opciót adva a végső mező kiválasztására.

    A fém doboz igényes, és mivel kicsi is, bármilyen tömött bőröndbe befér még. A játékidő változó, ha mindenki pontosan követi az utat, és nincs hiba, 10 perc valóban elég, ha azonban elnézünk valamit, vagy nagy a kapkodás, a pontok fogynak is, így akár 40 perce is kitolódhat.

    Ha fáradtan játszol valami kis ördögfiókával, készülj fel rá, hogy ki fog porolni! :)

A Panic Lab társasjáték és kiegészítői (3)

  • Brettspiel Adventskalender 2016 társasjáték Kiegészítő

    Description from the publisher: Brettspiel Adventskalender 2016 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2016 that contains 24 small expansions (2 of which are categorized as accessories on BGG: King of Tokyo/King of New York: Kookie (promo character) and Quadropolis: Christmas Tiles) for 24 different games, from different...

    • Panic Lab: Shower társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 10 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 10
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves
      • Komplexitás: 1/5
    • Panic Lab: U-turn társasjáték Kiegészítő

      • Játékidő: 30 perc
      • Min. játékidő: 10 perc
      • Max. játékidő: 30 perc
      • Max. játékosszám: 10
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 8+ éves

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  10 - 30 perc
    • Játékosok:  2 - 10
    • Ajánlott életkor:  8+
    • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
    • Tervező:  Dominique Ehrhard
    • Illusztrátor:  Maxim Cyr
    • Kiadók:  Gigamic, Albi, Ghenos Games, Brain Games, Korea Boardgames co., Ltd., Maldón, Foxgames (Poland), Land of Beautiful Mind (سرزمین ذهن زیبا), Hachette Board Games UK
    • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lett, litván, lengyel, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, török, horvát, szerb, Persian

    Alternatív nevei


    Kiadások

    • Multilingual edition
      • Kiadás éve: 2012
      • Nyelv: arab
      • Méretek: 10.5 cm x 14.5 cm x 2.2 cm
    • Russian-only edition
      • Kiadás éve: 2012
      • Nyelv: orosz
    • Persian edition
      • Kiadás éve: 2017
      • Nyelv: Persian
    • Baltic edition 2018
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: észt
      • Méretek: 15 cm x 11 cm x 3 cm
    • Korean edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: Korean
    • Polish-only edition
      • Kiadás éve: 2018
      • Nyelv: lengyel
    • Czech fourth edition
      • Kiadás éve: 2019
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 11 cm x 14.7 cm x 3.2 cm
      • Súly: 0.2 kg
    • Czech edition 2021
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: cseh
      • Méretek: 14.5 cm x 10.8 cm x 2 cm
    • Ghenos Games Italian edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: olasz
      • Méretek: 10.5 cm x 14.5 cm x 2.2 cm
    • Maldón Spanish edition
      • Kiadás éve: 2021
      • Nyelv: spanyol
    • Gigamic multilingual edition 600714
      • Nyelv: angol
      • Méretek: 10.5 cm x 14.5 cm x 2.2 cm

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Panic Lab társasjátékhoz