Wrath of Dragons
Videó beküldése

Wrath of Dragons

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A Wrath of Dragons egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra. A Wrath of Dragons társasban egy legendás sárkány bőrébe bújhattok...

A Wrath of Dragons egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Wrath of Dragons társasban egy legendás sárkány bőrébe bújhattok, hogy évszázadokig fosztogassátok a világotok településeit. Néhány évszázad eltelte után a sárkányok az általuk okozott pusztítás és az emberek szívében keltett rettegés után pontokat kapnak, ami alapján eldől, hogy ki lesz a sárkányok királya. Égess fel mezőket, rombolj le falvakat és ejts fogjul nemeseket! Ebben a játékban ezt mind megteheted!

Sárkánytűz és fakockák

A játéktábla hat területre van osztva, melyen portyázhattok rémuralmatok során. Minden területen találhatóak települések, csak úgy, mint bezsebelhető nyersanyagok, melyekből a játék során minél többet kell gyűjtenetek. Ezek a nyersanyagok passzolnak a tematikához: szerezhetsz bárányokat, felhalmozhatsz aranyat és fogjul ejthetsz nemeseket. Természetesen a beszerzett nyersanyagok idővel pótlódnak a térképen egy pakli kártya útmutatásainak megfelelően.

Így neveld a sárkányodat

A játék hat körön (hat évszázadon) keresztül tart. Az első körben rendelkeztek néhány alapvető akcióval. Ilyen akció teszi lehetővé például, hogy következő körben ti kezdjetek, megtámadjatok egy települést, vagy kifosszátok a környéket. Ahogy a sárkányaitok egyre idősebbek lesznek, úgy válnak egyre agyafúrtabbakká is. A játékban ez azt jelenti, hogy minden körben egy újabb akció vélik elérhetővé számotokra, amikkel például plusz lapoakt húzhattok, vagy győzelmi pontot szerezhettek.

A következő fázisban az eddig játékba került lapok közül választhattok, ami meghatározza, hogy a térkép mely részén, milyen jellegű pusztítást hajthattok végre. A falvakat azonban lovagok őrzik, és elpusztításuk jelentős sérülésekkel járhat. Azonban mégis megéri az emberek viskóit megsanyargatni egy kicsit, mert a sebesülések begyógyíthatók, és ha egy kör alatt elég nagy kárt tudsz okozni, akkor a sárkányod még szintet is léphet, különleges képességeket, vagy plusz statisztikákat nyerve.

A játék hatodik évszázada után kiderül ki, hogy ki lesz a legfélelmetesebb sárkány. A pontozásba szinte minden gonosztett beleszámít. Pont jár a lerombolt falvakért, de extra pontokban részesülsz, ha minden nép városaiból sikerült lerombolnod legalább egyet. Ugyan így pont jár az összegyűjtött nyersanyagokért is, és természetesen az akcióból megkapott győzelmi pontok is beszámítanak.

Összegzés, ajánlás

A játék egy jó tematikába bújtatott euro game. A játéktábla szép, a komponensek tipikus fakockák és faházak. Maga a tábla szépen kidolgozott, egyértelmű. Az egyetlen baj a komponensekkel, hogy megegyeznek a játékosok bábuinak színével. Így például a fehér sárkánnyal játszó játékosnak zavaró lehet, hogy a tábla tele van fehér birkákkal, vagy fehér faházakkal. Ez a jelenség azonban a játék legnagyobb hibája, a játékmechanika nagyon jó. Van benne draft, munkás elhelyzés, erőforrás gazdálkodás és mindenből épp annyi amennyi kell. Gyakran nehéz eldönteni, hogy egy-egy nemest megegyél-e gyógyulás miatt, vagy inkább meghagyd az életét a játék végéig, hogy aztán elszámolhasd győzelmi pontnak.

Mi van a dobozban?

102 kártya
1 szabálykönyv
Rengeteg fa jelölő
Játéktábla
Tokenek

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Fantasy
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Wrath of Dragons társasjáték videók (2)

Kommentek

A Wrath of Dragons társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Keith Rentz
 • Kiadók:  Catalyst Game Labs
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Wrath of Dragons társasjátékhoz