Won by the Sword
Videó beküldése

Won by the Sword társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Won by the Sword egy közepesen összetett társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 6 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kampány/harci kártya vezérelt, a kockadobás, a pontról pontra mozgás és a minimap resolution mechanizmusokra. A Won by the Sword...

A Won by the Sword egy közepesen összetett társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 6 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kampány/harci kártya vezérelt, a kockadobás, a pontról pontra mozgás és a minimap resolution mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Won by the Sword 17. századi csataterekre vezet, hogy megmérkőzz egy barátoddal. Játsszatok kampányt, vagy egyszerű ütközeteket. Manőverezzetek és ragadjatok meg minden taktikai előnyt, minden hibát, amit az ellenfél serege elkövet. Ebben a harci játékban átélheted milyen lehetett a harminc éves háború korai felében élni, és tábornokként harcolni a dicsőségért!

Előre a győzelemért!

A játék minden ütközetét azzal kell kezdenetek, hogy előkészítitek seregeiteket a csatára. A játéktábla stratégiai pontokat, városokat jelöl Dél-Németország térképén, melyeket a sereg által járható útvonalak kötnek össze. Bizonyos pontok különösen fontosak taktikai szempontból, mivel úgynevezett garrizonok találhatóak rajtuk, ami katonai és nyersanyag utánpótlást biztosít, az azt uraló játékosnak. Ezek a területek ráadásul győzelmi pontokat is érnek, így mindig figyelned kell arra, hogy a bennük található egységekből ne vonj túl sokat csatarendbe, különben az ellenfél könnyen megszerezheti őket.

A játék alapvetően kártyák kijátszására épül. Ezekből minden fordulóban véletlenszerűen 10 darabot kapsz, melyek közül körönként kettőt játszhatsz ki. A kijátszott lapoktól függ, hogy az adott körben mit, hol és mivel csinálhatsz. Ha elfogynak a kezedből a felhúzott lapok, akkor egy fordulónak vége. Egy-egy ütközet kevesebb, körülbelül 3 fordulóból áll, míg egy kampányban akár 7-9 forduló is lejátszható. Akár csak a valóságban, a játékban is nagy szerepet kap a kard mellett a jó vezetés is. Egy bátor, erős vezető sokkal jobban kiaknázhatja seregeid képességeit, mint egy kevésbé tapasztalt tiszt.

Egyeztess tábornokaiddal

Seregednek minden alkalommal lesz valamennyi nevesített karaktere, akik igazi hozzáértői a hadviselésnek, és csatába vezethetsz pár általános tisztet is, ha esetleg a vén rókák elesnek a csatétren. A nevesített karakterek különleges képességekkel rendelkeznek, melyeket vezérek képességeinek megfelelő pakliból véletlenszerűen kell kihúzni, így maguk a generálisok is minden alkalommal más-más képességek birtokosai lesznek. Külön érdekessége a játéknak a folyton variálódó karakter képességek mellett, hogy a seregek nagysága paraván mögé lesz rejtve, így senkinek sem lesz pontos információja a másik fél erejéről.

Összegzés, ajánlás

A játék tehát egyrészt egy Dél-Németország térképen játszódik, ahol stratégiai pontokat foglalhattok el, másrészt egy külön táblán ütközeteket, összecsapásokat modellez, ha két sereg találkozik egy adott területen. Ez többsíkú stratégiai gondolkodást igényel, ami imponáló lehet a hadi játékok kedvelőinek. A játék szabályai nem kifejezetten komplexszek, így a játékosok koncentrálhatnak kimondottan a saját stratégiáikra, ahelyett, hogy a szabálykönyvet bújnák játék közben.

Az egyszerű szabályok mellett azonban sajnos számos fórumon szabálybeli hibákra, „bugokra” is hivatkoznak a játékosok. Emiatt, akit kicsit érdekel a téma annak mindenképp érdemes kipróbálnia a játékot egyszer, hogy utána eldönthesse, mennyire tudja elfogadni a játék szépségeit és hibáit egyszerre.

Mi van a dobozban?

Szabálykönyv
Játéktábla
55 kártya
1 csata tábla
Dobókocka
Egységek jelölői

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 12 190 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Háború, Fegyver
Mechanizmus: Kampány/Harci kártya vezérelt, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Minimap Resolution

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Won by the Sword társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Won by the Sword társasjáték videók (4)

Kommentek

A Won by the Sword társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  6 óra
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Ben Hull
 • Illusztrátor:  Rodger B. MacGowan, Charles Kibler, Knut Grünitz, Carl Wahlbom
 • Kiadók:  GMT Games LLC
 • Elérhető nyelvek:  angol

Alternatív nevei


Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.2 cm x 23.6 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm
  • Súly: 0.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Won by the Sword társasjátékhoz