Wolfenstein: The Board Game
Wolfenstein: The Board Game
Wolfenstein: The Board Game
Videó beküldése

Wolfenstein: The Board Game

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Wolfenstein: The Board Game egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a solitaire, a szcenárió / küldetés / kampány, az action timer és az akció/esemény mechanizmusokra. Amikor a nácik...

A Wolfenstein: The Board Game egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a solitaire, a szcenárió / küldetés / kampány, az action timer és az akció/esemény mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Amikor a nácik uralták a világot…

A figurák összeszerelést és ragasztást igényelnek.

A Wolfenstein: The Board Game a legendás Wolfenstein-kastélyban játszódik, és - akárcsak a MachineGames által fejlesztett zászlóshajó, a díjnyertes Wolfenstein: The New Order és a Wolfenstein: The New Colossus - az 1960-as évek elején járunk, egy olyan világban, ahol a szövetségesek elvesztették a II. világháborút, és a nácik váltak a világ urává!

Akik megszegik a nácik szabályait, vagy felszólalnak a Birodalom ellen, azokat elhallgattatják, sokakat soha többé nem látnak. Az elfogott ellenállók büntetése gyors és brutális, és nincs senki, aki túlélte volna a fogdát, hogy elmondhassa a történetét. A nácik úgy gondolják, a győzelmük teljes, és a Nagy Birodalomról szőtt álmuk valóra vált. Itt az ideje az ébresztőnek! Csatlakozz az ellenálláshoz ebben az alternatív valóságban!

B.J. Blazkowicz, Anya Oliwa, Set Roth, Max Hass és Bombate bőrébe bújva a be kell szivárognotok a kastély mélyére, és meg kell küzdenetek a játék mesterséges intelligenciája által irányított náci ellenfelekkel. A kiválasztott játéktól függően náci zombikkal, gépesített nácikkal vagy a kettő keverékével találkozhattok. Ráadásul, közel 30 év után először, magával az 1992-es Wolfenstein 3D ikonikos főellenfelével, Mecha-Hitlerrel is megküzdhettek! Végső mondata pedig most sem lehet, mint „Eva! Auf Wiedersehen!”. Ne hibázzatok!

Lőjétek át magatokat a náci katonákon, vagy osonjatok el az őrök mellett – csakis rajtatok áll. fedezzétek fel a rejtett helyeket, a kastély titkait, vagy koncentráljatok a fő- és mellékküldetésekre. Ti döntitek el, hogyan alakulnak majd az egyes küldetések. Működjetek együtt képzett csapataként, kombináljátok egyedi képességeiteket, hogy a nácik azt kívánják, bárcsak soha ne nyerték volna meg a háborút.

Minden itt kezdődött, a Wolfenstein-kastélyban, és itt is fog véget érni.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Szellemlovas dovozbontás

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 39 990 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Miniatűrök, II. világháború, Videójáték alapú
Mechanizmus: Akció pontok, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Action Timer, Akció/Esemény, Movement Points

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Wolfenstein: The Board Game vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Wolfenstein: The Board Gamejlehocz, Budapesten, Zuglóban

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten, Zuglóban! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Old Blood és All Stars kiegészítővel együtt. Az alapjáték bontott, de nem játszott a kiegészítők bontatlanok. A dobozok mérete miatt csak személyes átvétellel, Budapesten Zuglóban.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Wolfenstein: The Board Game társasjáték videók (4)

Kommentek

Kommentek

 • qgtanton

  2023-07-10 06:48:10

  Tegnap végre sikerült oda eljutni, hogy kipróbáltam a komolyabb előkészítést igénylő társasjátékomat, a Wolfensteint, ahol a lapra szerelten érkező figurákat össze kell állítani, mielőtt játszani tudsz velük. Nem vagyok túl rutinos makettező, így elég sokáig tartott, hogy a figurák összeszerelésre kerüljenek, kb. 20 óra volt (kb 70 figura), míg mindent sikerült összeállítani. Nekem a retail verzió van meg, így rendezőt nem kaptam a készítőktől, ömlesztett a figurák elhelyezése, amit nem szeretek annyira, de jól bírják a kiképzést. Maga a játék nem bonyolult, az új Wlfenstein játékok grafikai elemei köszönnek vissza minden mozzanatában, látszik, hogy a a jogok birtokában készítették. A d12-es dobókockák ötlete jó, eltér a dungeon crawlerek általánosan elterjedt megoldásaitól, illetve a fegyverek hatótávja is érdekes megoldás. A játékban a játékosok számától függetlenül 4 karaktert irányítani kell, így szólóban nem próbáltam ki a játékot. Minden ellenségnek külön figurája és karakterlapja van, amit elő is kell keresni, ez egy kicsit növeli a játék setup-jának időigényét. A Don't hurt me! fokozaton játszott játék kellemes élményt nyújtott, egy részét nem is jártuk be a pályának, így a körök száma (12-ből 6 alatt teljesítettük a kihívást) bőségesen elegendő volt. A riasztás mechanikája érdekes, eddig más játékban nem fordult elő, jó ötlet. A fix négy karakter miatt könnyebb volt szabályozni a négy nehézségi szintet. Én nehezebb kihívásra számítottam, mert a négyből három játékos még kezdő dungeon crawleres volt, de a kedvezőtlen dobásokat jól sikerült ellensúlyozni. Nagyon kell figyelni a karakterek szuperképességeire, amit alkalmazni kell és néha érdemes élni az ellenség legyőzése helyett eltávolítása módszerével, bár ekkor nincs loot egyáltalán. Ajánlom a játék kedvelőinek, de a figurák összeszerelése nagyobb kihívás, mint előre gondolná az ember. A kész játék érdekes, Hitler legyőzése pedig mindig jó szórakozás, így a műfaj kedvelői megtalálják a számításukat benne.

A Wolfenstein: The Board Game társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jakub S. Olekszyk
 • Illusztrátor:  Sławomir Wolicki, Tomasz Badalski
 • Kiadók:  Archon Studio
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Wolfenstein: The Board Game társasjátékhoz