Wiekslag
Videó beküldése

Wiekslag

Társasjáték, 1962
Értékelem!

A Wiekslag egy remek társasjáték, 2 - 5 játékos részére. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták, a pontról pontra mozgás és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

Angol:
Wiekslag is a abstract tactical game for two till five players. The goal is to place three pawns in a straight row, a so called wiekslag. If a player makes a wiekslag, he may...

A Wiekslag egy remek társasjáték, 2 - 5 játékos részére. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták, a pontról pontra mozgás és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

Angol leírás

Wiekslag is a abstract tactical game for two till five players. The goal is to place three pawns in a straight row, a so called wiekslag. If a player makes a wiekslag, he may remove one pawn from his opponent. If played with three or more players there are two variants: making a wiekslag (1) you may remove one pawn from one opponent or (2) you may remove one pawn from all other players. The ultimate goal is to stay as the last player on the board.

The players start turnbased placing pawns on the board. After all pawns are placed, the players may move one pawn to an adjacent spot on their turn. When someone creates a wiekslag he removes one (or more) pawns permanently from the game. It's not allowed to remove pawns from an existing wiekslag.

When a player has only three pawns left, he is allowed to jump with his pawns to any free spot on the board. When a player with three pawns left, loses another pawn, he or she is elliminated from the game. The game ends when there is only one player left on the board.

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Minták, Pontról pontra mozgás, Játékos kiiktatás

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

  • Ajánlott életkor:  8+
  • Kiadók:  Egel-Spelen, Koster Brothers
  • Elérhető nyelvek:  holland, francia

Kiadások

  • Dutch/French first edition
    • Kiadás éve: 1962
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 20 cm x 29.5 cm x 2.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Wiekslag társasjátékhoz