What Came First
Videó beküldése

What Came First társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A What Came First egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol:
Pick a side. Place your bets. Flush toilet or stop sign, mayo or ketchup, Statue of Liberty or Eiffel Tower… reckon you know which came first? Then it's time to put your money...

A What Came First egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol leírás

Pick a side. Place your bets.

Flush toilet or stop sign, mayo or ketchup, Statue of Liberty or Eiffel Tower… reckon you know which came first? Then it's time to put your money where your mouth is.

The more you wager in What Came First?, the more you win and the faster you move around the track — but get it wrong and you'll be heading backwards in a hurry. The first team to cross the finish line wins.

Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 490 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Partijáték

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

What Came First társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

What Came First társasjáték videók (2)

Kommentek

Kommentek

 • Alleira

  2021-10-10 10:08:20

  Ebben a műveltségi partijátékban két egymás ellen versengő csapatot alkotunk. A játék elején lehelyezhetjük az általunk húzott tokenből egyet a pályára, amely akkor lép érvénybe, amikor egy csapat odaér, tehát fontolóra kell vennünk, hogyha kedvező hatású tokenünk van, azt a másik csapat is megszerezheti, a másikkal kitolós tokenek esetében pedig visszanyalhat a fagyi, ha mi lépünk rá az általunk állított csapdába. Ennek megfelelően érdemes taktikázni a későbbiekben.

  Ez a csavar mellett a játék alapja annyi, hogy a tábla közepén lévő kártyapakli tetején lévő szópárról kell eldönteni, hogy melyik volt előbb. Pl. Buffalo Wings vagy a Gucci vagy a Chanel. Vannak olyan szópárok, amelyeknek vajmi kevés köze van egymáshoz, hanem inkább hangzásban (pl. Dr. Dre vs. Doctor Who). Sajnos annyira nem egzakt, vannak kicsit félreérthető kártyák, ahol azon gondolkodik az emeber, hogy itt a játék most az adott kitalált filmszereplő születésére kíváncsi vagy arra, hogy mikor játszódik (pl. a Ragyogásból az ikreknél ez nálunk vita tárgya lett). A csapatok jelezhetik, hogy mennyire biztosak a döntésükben, több zsetont tehetnek, hogyha azt érzik, a döntésük elég biztos. Ha jól gondolták, akkor annyival többet léphetnek előre, amennyit tettek. Ha elrontják, akkor ez visszalépést jelenthet. Továbbá konkrét évszámra is lehet tippelni, ami szintén bónuszlépéseket jelenthet, hogyha sikeresen tippelünk. A megoldás a kártya hátoldalán lesz, részletesebb háttérinformációkkal.

  Az a csapat nyer, akik legelőször mennek körbe a pályán.

  Fontos még, hogy eléggé angolszász kultúrára épül, így aki ebben nem mozog otthonosan, az hiányolhatja a magyar kiadást.

  Összességében egy szórakoztató partijáték, nem érdemes túlgondolni, de egyszer kipróbálni mindenképp :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 8
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  (Uncredited)
 • Illusztrátor:  Ben Drummond
 • Kiadók:  Big Potato
 • Elérhető nyelvek:  angol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) What Came First társasjátékhoz