Wald der Lichter
Videó beküldése

Wald der Lichter társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Wald der Lichter egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol:
It's become very dark in the forest of lights because the dwarven treasure was stolen by the evil Griswald. This treasure is not just any treasure, but something very special...

A Wald der Lichter egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol leírás

It's become very dark in the forest of lights because the dwarven treasure was stolen by the evil Griswald. This treasure is not just any treasure, but something very special because it's the only things that can make the forest shine. On the run, Griswald has hidden the treasures in the forest and cast a spell on them: Only if the treasures are returned in the correct order will the magic break and the forest shine again.

In Wald der Lichter ("Forest of Lights"), Ethelred the Seventh, King of the Dwarves, has sent you to find the individual treasures, so make careful note of where they're hidden so that you can bring them back to the king.

—description from the publisher

Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 11 990 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Wald der Lichter társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Kommentek

 • mrsa4

  2022-03-31 09:59:47

  A Wald der Lichter magyarul "A fények erdeje" egy gyerekeknek szánt memóriafejlesztő társasjáték a Drei Magier Spiele-től. A dobozt kinyitva a kiadótól már megszokott minőség és grafika fogad, a kis varázslótanoncokhoz hasonló kis manócskákkal vagyunk a játék során, mint Az elvarázsolt labirintusban, csak most "kis elemlámpával" kóválygunk az erdőben titkos jelképek/kincsek után kutatva.

  A játékhoz kapunk egy lyukas táblát, az alá jön egy transzparenspapír (olyasmi, mint a selyempapír), az alá pedig egy laminálófóliára hajazó átlátszó műanyag táblára vannak nyomtatva a jelképek. Hogy sokadszorra se legyen uncsi, ebből mindjárt 3 is érkezik, nagyban hozzátéve az újrajátszhatósághoz.

  Kapunk 16 kincs tokent, amit fel kell kutatnunk, minden játékosnak jut egy manó lapka és egy elemlámpa lapka, illetve 16 fekete "erdő" lapkát is tartalmaz a doboz.

  A játék mechanikája arra épít, hogy a játéktábla és a doboz között kialakításra került kvázi kis járatokon/ösvényeken mozgatjuk az elemlámpás lapkánkat a többi erdőlapkával. A transzparenspapír alkalmazása miatt mindig csak azokat a jelképeket láthatjuk, amelyek alatt a lámpáslapka van.

  Az a játékos győz, aki 2-3 játékos esetén előbb megszerzi az 5 db kincset, 4 játékos esetén a 4 db-ot. Természetesen háziszabályként lehet játszani úgy is, hogy az összes kincset megszerezzük és a végén az nyer, aki a legtöbbet megkaparintotta.

  Fiatalabb korosztálynak ajánlom 4-5 éves kortól, remek memóriafejlesztő.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Stefan Kloß, Anna Oppolzer
 • Illusztrátor:  Rolf Vogt
 • Kiadók:  Drei Magier Spiele
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, olasz, spanyol

Kiadások

 • EN/FR/DE/IT/SP edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Wald der Lichter társasjátékhoz