Venezia 2099
Venezia 2099
Venezia 2099
Venezia 2099
Videó beküldése

Venezia 2099 társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Venezia 2099 egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az áru spekuláció, a pakli tervezés és a rács mozgás mechanizmusokra. Velencét, a varázslatos várost egy sötét jóslat...

A Venezia 2099 egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az áru spekuláció, a pakli tervezés és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Velencét, a varázslatos várost egy sötét jóslat árnyékolja! A jóslat szerint a város elkerülhetetlenül a tenger mélyére süllyed. Élje át a játékkal a lagúnák városának hangulatát! Lépjen egy műgyűjtő szerepébe és kutasson értékes kincsek után! A játékosok feladata, hogy utat építsenek ki a süllyedő városrészekből, a ki a lebegő szigetekket használva és minél több kincset mentsenek meg az elsüllyedéstől. Gondolák segítik majd, hogy kimeneküljön a látszólag reménytelen helyzetből. A játék megnyerésére annak van esélye, aki mérlegeli a lehetőségeket és ügyesen cselekszik!

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 3 000 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Kategória: Környezet
Mechanizmus: Áru spekuláció, Pakli tervezés, Rács mozgás

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Venezia 2099ronaiheni, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Esztergom, Pomáz, Bp-Nyugati előre egyeztetve

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Piliscsaba, Pilisvörösvár, Esztergom, Pomáz, Bp-Nyugati előre egyeztetve!

1x játszott. tökéletes állapotban

0 érdeklődő


Venezia 2099tacsko088, Budapest, Pöttyös utcai metromegálló

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Pöttyös utcai metromegálló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer próbáltuk ki, azóta nem került elő sajnos.

0 érdeklődő


Venezia 2099Nadjbalint, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nálunk már nem kerül elő

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Kommentek

 • kucsatax

  2021-11-05 19:02:22

  Véletlenül került a látókörömbe. Nagyon ötletes kis játék. Szerintem ár-érték arányban is nagyon jó. Használtan 2500-3500 Ft-tól már itt ott beszerezhető, de láttam már bontatlanul is ennyiért.
  A játéktáblát a 4 rácshálós elemt összeillesztve alakítjuk ki és a rácsháló négyzeteibe kerülnek a város- és úszó sziget/híd lapkák. A játékosok a körükben lépnek az egyik emberkéjükkel, majd az adott lapkára lépve a lapkán szereplő színnek megfelelő kincset vehetnek a közös kincskészletből. Végül kijátszák a kezükben lévő kártyák közül a legkisebb értékűt, amivel elsüllyesztenek egy városrészt (a kártyán jelölt városlapkát a vizes oldalára átfordítják).
  Amennyiben az elsüllyesztett lapkán valakinek figurája van, az sajnos vízbe pottyan, kivéve ha van még felhasználható gondolakártyája, amivel megmentheti azt. Minden játékos csak 2 gondolakártyával rendelkezik, így ezzel csak két alkalommal mentheti meg saját emberkéjét az elsüllyedéstől. Az úszó szigetek nem süllyednek el, viszont ott kincs sem gyűjthető. Azok a kincsek érik majd a több pontot, amelyek színével megegyező városlapkából a legkevesebb maradt a víz felszíne felett.

  Igazán hangulatos Itáliát, azaz Velencét megidéző játék, könnyű szabályokkal, akár egy fársztó nap után is könnyed, kikapcsoló élmény.

 • hierroo

  2021-06-28 13:55:10

  Így a írottak szerint, és a kinézete alapján egész ötletes játéknak igérkezik. Nem mostani játék ez már, 2014-es kiadású. De az nem tesz semmit. Jó téma az, hogy mentsük ami menthető egy süllyedő városból. Én biztos kipróbálnám. Szerintem simán megéri az árát, egyáltalán nem drága ahhoz képest hogy milyen drága játékok vanna hasonló kategóriában! Egyszerű családi játék. :)

 • szocsadam

  2021-01-18 19:27:00

  Egy méltatlanul alulértékelt társasjáték. Bár 2014-ben jelent meg, valószínűleg egy kicsit elveszett a sok játék között.
  A történet szerint 2099-ben járunk és Velence (funfact:a szerző szülővárosa) lassan teljesen víz alá kerül. Nekünk, mint műkincsgyűjtőknek, a városban felhalmozott kincseket kell megmentenünk a víz alá való merüléstől, hogy azokat majd az utókor is láthassa.
  Hat különböző kincset menthetünk meg, ezek értéke majd attól függ a játék végén, hogy mennyi, az adott színhez tartozó városlapka maradt a felszínen. Ugyanis minden játékos a köre végén elsüllyeszt egy városlapkát. Ha valaki az adott lapkán tartózkodott a bábújával, az elsüllyedt, hacsak nincs gondolakártyája, ezzel ugyanis meg lehet menekülni, vagy átkelni a vizen.
  Hogy mennyi bábúval kezdünk(min.3), az a játékosszámtól függ, és nem esel ki a játékból. A városlapkák 2-X-ig vannak számozva, hat színben. Ezeken lehet közlekedni, kincset szerezni. A kör végén a játékos kijátsza a kezéből a legkisebb jóslatkártyát, és az a szín-szám kombinációval rendelkező városrész elsüllyed.
  Izgalmas kis játék kerekedik belőle a végére, a beszűkülő játéktér miatt lesz aki elsüllyed. Ami nehéz egy kicsit, az a játk végi pontozás. Ez ugyanis mint elítettem, úgy működik, hogy minél kevesebb adott színű lapka maradt a táblán érintetlenül, annál több pontot ér a színhez tartozó kincs. Pontot ér a megmaradt bábú, valamint ha a pontozáskor a bábunk X mezőn áll, ill. a megmaradt pénzérmék.
  A játékostábla, ami 4 összeillesztendő elemből áll, a legjobb komponense a játéknak. Ötletesen úgy van kialakítva, hogy a sarkát lenyomva a rá helyezett lapkának, a lapka felemelkedik és könnyen átfordítható.
  Összességében egy egyszerű családi játék, ahol lehet némi konfrontáció a játékosok között, főleg 4-5 játékosnál.
  Ha van rá lehetőség, adjatok neki egy esélyt, annyit mindenképp megérdemel.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Leo Colovini
 • Illusztrátor:  Massimiliano Longo
 • Kiadók:  Piatnik, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, orosz, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • German first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Venezia 2099 társasjátékhoz