Végtelen folyó
Végtelen folyó
Végtelen folyó
Végtelen folyó
Videó beküldése

Végtelen folyó társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Végtelen folyó egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 6 éves kortól is játszható. Végtelen folyó ár: 775 310Ft. Három pajkos kis varázslótanonc bátorságukat fitogtatva, úgy döntenek, tesznek egy túrát a kiszámíthatatlan, borzongató...

A Végtelen folyó egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 6 éves kortól is játszható.

A Kockamanó leírása:

Végtelen folyó ár: 775 310Ft. Három pajkos kis varázslótanonc bátorságukat fitogtatva, úgy döntenek, tesznek egy túrát a kiszámíthatatlan, borzongató végtelen folyón. Talán mégsem annyira félősek, mint ahogy azt a többiek gondolják! De mi az ott? A hajó hirtelen elindult az egyik varázslótanonccal a sodrásban, téves irányban. Pedig már majdnem elérte a célját, az óriási pókot! De a végtelen folyó nagyon ravasz…… A másik tanoncnak sem sikerül jobban hajókáznia - vajon sikerül valamelyiküknek a folyó áramlásának megfelelően irányítani hajójukat? „Pók láb, cápa uszony! Ringat a víz, ringat bizony!” Segíts a kis varázslótanoncoknak a folyó helyes irányban való mozgatásában, hogy el tudják érni a megfelelő partszakasz! A végtelen folyó játék különlegessége, hogy nem a bábuk mozognak a játék során, hanem a játéktábla. Ez azt jelenti, hogy a kis varázslófigurák csak a játéktábla mozgatásával mozoghatnak a folyó mentén, ehhez viszont nagyfokú koncentráció, odafigyelés és ügyesség kell.

Kellemes csónakázás vagy vadvízi evezés?

A Végtelen folyó egy rendkívül kedves társasjáték, ami azonban számos indulatot is gerjeszthet. A történet szerint három varázslótanonc elindul, hogy bebizonyítsák rátermettségüket. Útjuk során sárkányokkal, szellemekkel, patkányokkal, pókokkal és csúszómászókkal akadnak össze, azonban ahhoz, hogy elérjék céljukat a végtelen folyón kell utazniuk. Itt kezdődnek a bonyodalmak…

 Előkészületek

A játékot alapvetően maximum négyen játszhatják, de be kell látni, hogy van az a szituáció, amikor a játék öt-hat főnél is szórakoztató. Az előkészületek nagyon egyszerűek, hiszen csupán egy kemény és szilárd felületre kell helyezni a golyókkal ellátott táblát. Fontos, hogy ne próbáljunk szőnyegen vagy egyéb textilen játszani, mert olyankor a varázslótanoncokat mozgató golyók nem szuperálnak a legjobban.

Indulhat a menet!

A Végtelen folyó lényege, hogy a lapkánkon szereplő tanoncot eljutassuk a képen látható helyszínre. Ehhez azonban nem a bábukat kell mozgatni, hanem a táblát. A célt akkor érjük el, ha a varázslótanonc az adott területen látható két szikla közé érkezik. Ekkor a következő játékos következik. Persze mindez egyszerűnek tűnik, és alapvetően rengeteg időnk van, hogy kikísérletezzük, mikor merre kell tolni a táblát. Ráadásul, ha addig nyújtózunk, amíg az asztalunk már nem ér, akkor a táblát fel lehet emelni, és áthelyezni az asztal egyik közelebbi részére, majd újra kezdődhet a tologatás. Tehát időnk van, területünk van, ám ebben a pillanatban már össze is rezzenünk, mert egy másik játékos felordít: STOP! A kiáltásnak végzetes jelentése van: a nagy csúszkálás során nem figyeltünk arra, hogy egy másik (vagy akár az azonos) varázslótanonc elérte azt a célt, amely a másik játékos lapkáján szerepel. Ekkor fejet hajtva el kell kullognunk: a következő játékoson a sor.

Itt van tehát a játék első kihívása: mindig figyelni kell arra, hogy ne bénázzunk túl sokat, hanem a lehető legrövidebb úton jutassuk el a varázslótanoncot a célba. Persze könnyű ezt mondani annak a játékosnak, akinek a cél a tábla másik oldalán van…

A Végtelen folyó lapkakészletében találhatunk néhány egészen különleges darabot is. Ezeken a kép sarkában három (piros, sárga, kék) varázslósipkát láthatunk. Amikor a képen látható kombinációt megvalósítjuk, tehát eljuttatjuk a kék sapkás varázslót a szellemek területére, a kártya másodlagos szerepe lép életbe: minden varázslótanonc visszakerül az eredeti helyére. Így ha a melletted ülő már tűkön ül, hiszen csupán egy pöccintésre van a céljától, egyből összeomlik, hiszen kezdheti elölről a harcot a folyóval.

Növeljük az izgalomszintet!

Az alapjáték által gerjesztett indulatok és izgalmak egy dobókocka segítségével emelhetők csúcsra! A lényeg ugyanaz: juttassátok el a tanoncot a céljához, de itt már sokkal gyorsabbnak kell lennetek. Amíg az egyikőtök küzd a folyó kiszámíthatatlanságával, addig egy másik játékos a kocka segítségével számolja az időt. Az ő feladata, hogy addig dobjon a kockával, míg ki nem jön az 1-es, majd a 2-es, majd a 3-as. Ha kidobta a számokat, akkor az idő lejárt, a következő játékos kapja meg a lehetőséget. Mindeközben persze a kockadobó játékos dolga is egyre nehezebb, hiszen a számok mellett figyelnie kell arra is, hogy hátha az egyik tanonc eljut az ő lapkáján szereplő helyszínre. Ezzel a módszerrel a játék sokkal pörgősebbé válik.

Na de ki lesz a nyertes?

Ha sikerült megvalósítani a lapkán szereplő kombinációt, akkor azt a lapkát képpel felfelé magunk elé kell helyezni, és húzni egy következőt, melyet a többi játékosnak nem szabad látnia. A játékszabály szerint az nyer, akinek először gyűlik össze hat lapka, azaz aki hatszor teljesíti a lapkán megadott kombinációkat. Ez a szabály azonban teljesen elfeledhető, hiszen ha egyszer 56 lapka áll rendelkezésünkre, akkor miért állnánk meg hatnál? Nyugodtan folytassátok a játékot, és amikor elfogynak a lapkák, akkor számoljátok meg, hogy kinek mennyi van - a legtöbb nyer.

Összességében

A Végtelen folyó a maga bájos rajzaival egy nagyon kedves és szórakoztató társasjáték. Abszolút különlegessé és egyedivé teszi, hogy nem a bábukat, hanem a pályát kell mozgatni. Az alapjátékot a fiatalabb korosztálynak ajánljuk, azonban a pörgősebb baráti társasághoz, ahol már több az idősebb játékos, sokkal jobban illik a dobókockás verzió.

Dóczi Ildikó

Forrás: Kockamanó
2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 220 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Akció / Ügyességi, Gyerek játék

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Végtelen folyó társasjáték videók (1)

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Guido Hoffmann
 • Illusztrátor:  Rolf Vogt
 • Kiadók:  Drei Magier Spiele, Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, olasz

Alternatív nevei


Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 0.9 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Végtelen folyó társasjátékhoz