Veggies
Videó beküldése

Veggies társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Veggies egy kiváló társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

Angol:
Fresh fruit and veggies! The best in the market! Look at these strawberries, ma’am! In Veggies, 2 to 4 players compete to build the most successful stand in the market. They’ll...

A Veggies egy kiváló társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

Angol leírás

Fresh fruit and veggies! The best in the market! Look at these strawberries, ma’am!

In Veggies, 2 to 4 players compete to build the most successful stand in the market. They’ll organize their produce stands in the best way possible to earn the most victory points in the game.

Each card contains 6 spots in which we’ll find strawberries, bananas, grapes, carrots and mushrooms. Players score points for the largest group of these goods of their choice. But be careful, because the rest of the players will also score it! Therefore one must keep track of the rivals’ stands to avoid helping them score points too.

However the competition is not your only worry. In some boxes you find small visitors who are experts at scaring your clientele. Mice! Cover them with other boxes or they’ll take points away from you at the end of the game. When the players have 8 produce cards in their stand, the game ends and the player with the most points will win Veggies. Fresh and fun games for the whole family!

—description from the publisher

Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 3 790 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Minták, Terület befolyásolás/irányítás

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Veggies társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Kommentek

 • syndi-cate

  2023-06-23 13:12:03

  A Reflex-nél találtam rá eme kis filler játékra, árban sem annyira vészes, így adtam neki egy esélyt, s nem csalódtunk! 😄

  Kis doboz, benne 40 kártya és jópár többnyelvű szabály, közte angol is.

  A kártyalapok felülete 6 részre van osztva, minden részen vagy valamilyen zöldség/gyümölcsös láda 🍓🍌🍇🥕🍄 , vagy üres raklap vagy hordó egerekkel 🐭 . Kinézetre és kártya lepakolás metódusra is a Café-ra vagy a Rune-ra emlékeztet. Habár itt meg van engedve az a szabály, hogy nem kötelező letakarni egy már asztalon lévő kártya területet, hanem rakhatod mellé is, de bevallom, így túl egyszerűnek tűnt, és végül a Café/Rune-ban megismert minimum egy cellát le kell takarni lerakási elv szerint játszottunk inkább. A szabályban leírt kártyahúzási rendszer mellett kipróbáltuk a draftolást is (ez jó kiszúrós a minuszpontos egerek miatt 🤪 ), majd következő játékban a random kapott 8 majd később 10 lapos vakon húzós technikát is, és mindegyikben jól vizsgázott, ergo elég szabadon játszható, házi szabályokkal remek variációkban is játszható kártyajáték.

  A szabályban leírt pontozás viszont nem tetszett (eléggé túl lett bonyolítva szerintünk) így mi bevezettük házi pontozási szabálynak azt, hogy mindenki megnézi az adott gyümölcsökből melyik lett a legnagyobb egybefüggő terület, és azt pontozzuk sorban, gyümölcsfajtánkként egymás után. Pl ha van két láda banán egymás mellett kicsit messzebb meg 5 láda banán egybefüggően egymás mellett akkor a banánokra kap 5 pontot mert az a legnagyobb. Le nem takart egerekre pedig darabonként mínusz 2 pont jár. Erre csináltam egy kis Excel segédletet, BGG-re feltöltöttem, akit érdekel használja egészséggel.

  Suma: ár/érték arányban (3790 Ft) jó kis játék, van benne potenciál főleg a nagyon sok féle házi szabály variációknak köszönhetően, fillernek tökéletes, olyan kis Café-light (avagy tejeskávé 😅) feelingünk volt a többszöri játékok alatt. Kártya grafikával sincs gond, lőttem pár képet játékainkról, megtekinthetőek ITT, és ITT meg ITT.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Tervező:  Jog Kung
 • Illusztrátor:  Roman Kucharski, Álex Santaló
 • Kiadók:  Devir
 • Elérhető nyelvek:  katalán, angol, olasz, portugál, spanyol

Kiadások

 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 9.5 cm x 12.5 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Veggies társasjátékhoz