Túl az Óperencián
Túl az Óperencián
Túl az Óperencián
Túl az Óperencián
Videó beküldése

Túl az Óperencián

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A Túl az Óperencián egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a fogd és vidd és a forgass és mozgass mechanizmusokra. A Túl az Óperencián - Mentsd meg a királylányt...

A Túl az Óperencián egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a fogd és vidd és a forgass és mozgass mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A Túl az Óperencián - Mentsd meg a királylányt társasjáték téged is elrepít a magyar népmesék varázslatos világába, miközben megtanulhatsz olyan alapvető szabályokat, amelyeket később a való életben is alkalmazhatsz, így többek között azt is, hogy jó tett helyébe mindig csak jót várj. A Kálmán Anna csodálatos illusztrációival ellátott társas célja, hogy tűzön-vízen át, de kiszabadítsd a bajba jutott királykisasszonyt. Ehhez nem csak a többi játékossal kell majd megküzdened, hanem el kell merülnöd a legszebb magyar népmesékből ismert kalandokban, segítened kell a bajbajutott mesehősökön, de közben össze kell gyűjtened a szükséges kellékeket is ahhoz, hogy teljesíthesd a feladatodat. Szerezd meg a várkastély összes kulcsát, de gyűjtsd a kardokat és a különféle eszközöket is, hiszen sosem tudhatod majd, hogy minek veszed hasznát a nagy mentőakció során. Ha te vagy az első, aki bejut a várba, és kiszabadítja a királylányt, a tiéd lesz a győzelem is. A Túl az Óperencián - Mentsd meg a királyt társasjáték segítségével a kicsik és a nagyok egyaránt egy izgalmas és fordulatos kalandban vehetnek részt, amelynek során nem csak a magyar népmesék világával és a hazai folklórral ismerkedhetnek meg, hanem elsajátíthatják az alapvető emberi erényeket és tulajdonságokat, miközben megtanulnak helyesen dönteni és taktikázni. Tartozékok: - 1 db játéktábla, - 4 db bábu, - 1 db speciális dobókocka, - 18 db kardkártya, - 28 db eszközkártya, - 16 db kulcskorong. Játékosok száma: 1-4 játékos

Forrás: Játéksziget
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 4 290 Ft-tól
 • -10%-499 Ft

Kategória: Fantasy, Gyerek játék
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Fogd és vidd, Forgass és mozgass

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Túl az Óperencián társasjáték videók (4)

Kommentek

Kommentek

 • gavlak82

  2021-03-21 11:15:16

  Tipikus dobsz és lépsz, aranyos köntösben. Családi játék, de felnőtteknek is ajánlott, ha nem akarnak gondolkodni, vagy agyalni egy fárasztó munkanap után. Hamar lezavarható körök. Célunk a királylány kiszabadítása, ehhez gyűjtögetnünk kell dolgokat, amiket a táblán felhasználhatunk mások megsegítésére, egyenként kapunk kulcsot a vár kapujához, amiből hármat kell összegyűjtenünk. Ott pediglen még nincs veszve semmi, mert könnyen ki lehet esni onnan, a dobókocka két oldala más a megszokotthoz képest, van egy hétmérföldes csizma oldala (ezzel bárhova léphetünk a táblán, kivétel a belső vár és egy sárkány oldala, ha ilyet dobunk, le kell adni egy kardot, tehát fontos a kardok gyűjtése is, ezeket a játékos táblán szerezhetjük meg). Ha nincs kardunk, visszatérünk a tábla start mezőjére. Klasszikus, szerethető, egyszerű, szép, színes-szagos játék.

 • nagysandor.mc

  2019-07-13 11:22:31

  A Túl az óperencián egy nagyon egyszerű szabállyal rendelkező társasjáték, rövid játékidővel (~30perc). A játék táblája, grafikája színes, látványos, szépen kialakított. A bábuk és a mezők kellően nagyok. A játékélményét növeli, ha ismerjük a táblán található népesei motívumokat (vagy újabb remek közös program alapja lehet ezek megismerése.) A tárasas kiválóan alkalmas óvodás korúaknak és családjuknak, a dobókocka csak 1től-4ig számozott. A játékot max 4 fő játszhatja, de szerintem plusz bábuk segítségével akár 5-6 fő is leülhet a tábla köré, igaz nem árt ha van köztük egy felnőtt aki ismerteti a szabályokat.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Illusztrátor:  Anna Kálmán
 • Kiadók:  Keller & Mayer
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • First edtion
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Túl az Óperencián társasjátékhoz