Thunder Alley
Videó beküldése

Thunder Alley

Társasjáték, 2014
Értékelem!

A Thunder Alley egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2014-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a verseny mechanizmusokra....

A Thunder Alley egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2014-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a verseny mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Szereted a versenyzős társasjátékokat? Kedveled a száguldást? A Thunder Alley nevű társasjátékban mindent megtalálsz ami egy adrenalin dús autóversenyhez szükséges. Ebben a játékban valósághűen átélheted az autóversenyzés minden izgalmát. Előzz, ütközz, irányítsd csapatod autóit, hogy a legtöbb pontot érjék el! Lássuk milyen izgalmakkal nézel szembe, ha a Thunder Alley pályáján ülsz volán mögé!

Versenyfutás négy keréken

A játékban négy különböző pályán versenyezhetsz. A pályák nem csak alakjukban térnek el, általában a lefutandó körök mennyisége sem ugyan annyi az egyes futamokon. Ezek a pályák mezőkre vannak felosztva, melyek mintázata eltérő az egyes kanyarokban és egyenes szakaszokban is, így a pálya minden részén saját taktikát kell kialakítanod a legjobb kör futásának érdekében. A játék kezdetekor választanod kel egy csapatot, melynek színeiben versenybe szállsz a győzelemért. A játék egyik izgalmas része is itt következik: nem csupán egy autót kell megfelelően manőverezned, a játékosok számától függően több járgányod is lehet az aszfalton.

Benzingőz és padlófék

Versenyautóitokat lapok kijátszásával tudjátok a győzelem felé manőverezni. Ezeknek a kártyáknak több típusa is van, más-más hatással, ugyanakkor egy közös tulajdonságuk is van: sérülést okozhatnak a kocsidnak. Ilyen sérülések közé a motorhiba, kerék kopás és hasonló autó versenyzős problémák tartoznak, melyeket a bokszutcában tudnak megjavítani a csapat szerelői. A bokszutcába tett kirándulás persze értékes idő elvesztésével jár, ugyanakkor egyáltalán nem értelmetlen tett, mivel minél több sérülés van egy kocsin, az annál lassabban tud majd haladni.

Csapatban szép a győzelem

A játék egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy egy játékos több kocsit is irányíthat egyszerre. Ezt teszik lehetővé a kijátszható kártyák eltérő típusai. Vannak olyan lapok melyekkel csak egy, de vannak olyanok is melyek felhasználásával egész rajnyi autókat mozgathatsz egyszerre. Azokat a kocsikat amikkel már mozogtál át kell fordítani a másik oldalukra, jelölve, hogy ebben a körben ezeknek már nem lehet kártyát kijátszani. Az ilyen „elfáradt” autók viszont mozoghatnak rajban több más kocsival, ezért ha ügyes vagy, akkor a lapjaidat jól kijátszva és a járgányok elhelyezkedését figyelembe véve minden kocsiddal sokat tudsz haladni akár egy körben is. A kártyáknak a mozgás típusán és az okozott sérüléseken kívül van valamilyen speciális képességük is amivel tovább színezik az amúgy sem unalmas játékmenetet.

További színesítő elem a játékban a különböző eseménylapok használata is. Ezek a kártyák váratlan eseményeket jelentenek, mint például egy-egy kocsi megcsúszása vagy kifarolása, ütközés, és hasonló kellemetlen dolgok, melyek minden nascar versenyen tucatjával szoktak megtörténni.

Kié lesz a győztes istálló?

A játéban nem elég ha a te autód ér be elsőként a célba. Az utolsó kör után minden célba jutott kocsi kap egy helyezést, ami alapján a gazdája győzelmi pontokat hajthat be. Ez azonban azt jelenti, hogy egy játékos egy erős középmezőnnyel lehet, hogy több pontot szerez, mint egy másik, akinek az egyik autója elsőként ért be, a többi viszont a sor végén kullog. Természetesen aki a legtöbb győzelmi pontot gyűjti be, az lesz a játék győztese.

Összegzés, ajánlás

A játék nagyon ötletes, könnyed és mégis jól lehet benne taktikázni. Kellően izgalmassá teszik a futamokat az eseménykártyák és a sérülések is. Alapvetően a játékban mindennek vannak pozitív és negatív hatásai. Gyorsan mész, jobban kopnak a gumik. Ha kiállsz a bokszba helyezéseket csúszhatsz vissza, de nem fog lassulni a kocsid, és így tovább.

A játék nagyon jó versenyzős társas, így aki még nem rendelkezik ilyen típusú társasjátékkal, annak jó választás lehet. A kategória szerelmeseinek pedig kifejezetten kötelező darab!

Mi van a dobozban?

42 autó jelölő
7 játékos tábla
Játékos segédlet
110 kártya
Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Verseny, Sport
Mechanizmus: Pakli tervezés, Verseny

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Thunder Alley társasjáték videók (5)

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Kommentek

A Thunder Alley társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 7
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jeff Horger, Carla Horger
 • Illusztrátor:  Rodger B. MacGowan, Kurt Miller
 • Kiadók:  GMT Games LLC
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition, first printing
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 7.9 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • First edition, second printing
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Thunder Alley társasjátékhoz