The Last of Us: The Board Game
Videó beküldése

The Last of Us: The Board Game

társasjáték,
Értékelem!

A The Last of Us: The Board Game egy nagyszerű társasjáték, ami egyenlőre még nem érhető el magyar nyelven.

Angol leírás

The Last of Us: The Board Game is set in the world of Naughty Dog's critically acclaimed and best-selling video game series, The Last of Us.

Kategória: Videójáték alapú

The Last of Us: The Board Game vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • kvarclovag

  2022-02-03 11:38:32

  Drukkolok neked, hogy jó legyen a játék. Aztán majd elmeséled.

 • kelemen.ati

  2022-02-03 11:34:16

  A Homályrév bár nekem is megvolt, de 10 küldetés után "kimerült". A LOU2 viszont pont a képi világa, a átvezető videók zenei aláfestése (nem hiába Oscar-díjas zeneszerzője van) és a cselekmény szála miatt ütött nagyot. Ebben pont nem az volt a lényeg, mint a legtöbb videójátékban, hogy halomra öljük az ellent, hanem a mondanivalójában. Annyi érzelemmel volt megtöltve a játék, amit utoljára 97'-ben a Titanic megnézése után éreztem. Ezért fogadom kicsit kétkedve, hogy fogják ezt tudni megjeleníteni egy táblás játékban. A legjobb példa a Nemesis, még ott is valahogy átjön a játék hangulata, de itt szerintem nem fogják tudni megoldani. De ne legyen igazam!

 • kvarclovag

  2022-02-03 08:54:11

  Pokoli nehéz lesz. A táblás játékoknak az együtt játszó társaság a hatalmas előnye. Másban (játékmenet, történet, AI ellenfelek, kinézet, kezelhetőség) nem vetekedhetnek a számítógépes játékokkal. De ha a Homályrévnek sikerült, akkor másnak is sikerülhet. De ezek nagyon nem az én játékaim, se számítógépen vagy konzolon, se táblán.

 • kelemen.ati

  2022-02-03 08:26:32

  Na erre kíváncsi leszek! Aki a Doom I, Duke Nukem, Quake, Tomb Raider I., Age of Empire I. játékon nőttem fel, a huszas éveim végére eltávolodtam a video játékoktól. Aztán a gyerkőcöm születése és cseperedése közben szembesültem, hogy a videójátékok iránti érdeklődés minden generációra jellemző, bár hogy is próbáltam kizárólag a társasok irányába terelni. Aztán 2020-ban szembe jött velem ez a játék és elmondhatom, hogy életem legnagyobb katarzisát okozta. Nem maga a játék, bár az is fényévekkel járt a kortársai előtt, hanem a cselekménye és maga a története, mondanivalója. Filmszerű élményt nyújtott a maga kegyetlen és realisztikus mondanivalójával. Már az I. része is nagyot szólt, igaz, az még 2013-ban, de a 2. rész (2020) története bár nagyon megosztotta a gémereket, de ha átjött és megértetted a cselekményét, akkor nagyon elgondolodtató volt. Véleményem szerint (ami ugye szubjektív) ha egyetlen videojátékot játszanál, akkor az ez legyen. A történet maga egy posztapokalaptikus világban játszódik, az itt megszokott zombis világban, de itt nem a zombiölés volt a lényeg, hanem a játék mondanivalója, ahol két különböző társadalmi osztályból érkező és különböző értékekkel bíró fiatal lány életét ismerhetjük meg. Az egyik oldalt képviseli a "gazdag", kiváltságos, "jóléti "társadalomban" (már amennyire ebben a világban ez elképzelhető) felnövő Abby, míg a másik oldalon az árvaként felnövő, az életéért mindennap küzdő (szó szerint értsd), a társadalomból kirekesztett, de a fertőzésre immunis Ellie áll. Kettejük párharcát mutatja be a játék, aminek a bosszú a motivációja, ami az elején mindkét szereplő szemszögéből érthető, de a közel 20-30 órás játékidő eltelte után mindketten mindent elveszítenek (családot, barátokat, közösséget). Nem akarok spoilerezni, hátha valaki kedvet kap, de grandiózus a történet, simán vetekedik bármelyik mai filmsorozattal. Ha minden igaz, idén nyártól a HBO is műsorra tűzi. Hát...nagyon kiváncsi leszek, hogyan tudják ezt "táblára" vinni?!

Részletes adatok

Részletek

 • Kiadók:  Cool Mini Or Not
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Nyelv: angol