Szélmalomharc - Tilting at Windmills
Szélmalomharc - Tilting at Windmills
Szélmalomharc - Tilting at Windmills
Szélmalomharc - Tilting at Windmills
Videó beküldése

Szélmalomharc - Tilting at Windmills társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Szélmalomharc - Tilting at Windmills egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pontról pontra mozgás mechanizmusra. "Egy lovag és hű fegyverhordozója baktat a poros, kietlen...

A Szélmalomharc - Tilting at Windmills egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pontról pontra mozgás mechanizmusra.

A Kockamanó leírása:

"Egy lovag és hű fegyverhordozója baktat a poros, kietlen úton. A tűző nap elhomályosítja az ég és a föld közötti határ vonalát. Csak a tücskök éneke töri meg a hatalmas csendet a két utazó közt. A lovag felnéz és megpillant valamit a távolban.
Egy fénysugár jelenik meg a szemében az izgatottságtól.
- Még egy óriás! Gyorsan, a lándzsámat! - kiabál rá hűséges útitársára.
-De uram, az csak egy szélmalom! - pislog a tömzsi ember a távoli sziluett felé."

Szélmalom vagy óriás?

A Szélmalom társasjáték egy kétszemélyes társas, amelyben a játékosoknak Don Quijote és Sancho Panza bőrébe kell bújniuk. A két karakter egymás felé halad a táblán, mégpedig mozgás kártyák segítségével, amiket a játékosok játszanak ki. Egy kör addig tart, amíg a lovag és társa találkoznak az úton. Minden kör végén egy játékos kap egy szélmalom/óriáskártyát amin győzelmi pont található.

Taktikázz!

2 módja van a játék megnyerésének. Az egyik az, ha több pontot gyűjtesz, mint az ellenfeled, a másik pedig az, ha kényszeríted őt lándzsáinak eltörésére.

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 2 500 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Stratégia, Könyv alapú
Mechanizmus: Pontról pontra mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szélmalomharc - Tilting at Windmills társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Szélmalomharc - Tilting at Windmillsgyd, Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, a sarkoknál enyhén polckopott, belül újszerű. Március 15-től 18-ig Budapesten is van lehetőség személyes átvételre! Személyes átvételre és cserére Szegeden van lehetőség. Csere esetén leginkább ezek érdekelnek (de bármit meghallgatok - illetve meg is venném őket): Bag of chips, Fish & Katz, Q.E., Avalon (magyar), Martian Dice, Vadnyugati legendák, Throw Throw Avocado

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Szélmalomharc - Tilting at Windmills társasjáték videók (3)

Kommentek

Kommentek

 • braunz

  2021-03-18 22:39:55

  Nem rossz játék, de azért van egy-két észrevételem. A design nekem túl sötét, de ha azt nézzük, hogy ez azért nem kicsit gonoszkodós játék is, így már érthető. Ugyanis senki nem szeretné, ha a másik fél a lándzsáit törné, így a lapok véletlenszerű felhúzása miatt sokszor kényszerhelyzetben vagy, vagy éppen te okozol a másiknak kellemetlen perceket. A lándzsatörés bevállalása, ha már meg is történik, nem ad olyan túl sok ponttal többet, mint a békésebb lehetőség. Én még a legösszetettebb verziót nem próbáltam. Az azonban engem kicsit zavar, hogy egy kis kihajthatós játéktábla helyett van két összerakós táblarész. Ez elmozdulhat, részemről nem elegáns megoldás. Ennek ellenére én többször előveszem, ha van rá lehetőség, de lehet, hogy egy új kiadásban a szín- és táblakialakítást vidámabbá lehetne tenni.

 • bonzo18

  2020-11-03 23:28:55

  Pároknak nagyon jó játék, egyszerű és gyorsan tanulható, könnyed a játékmenet és nem is túl nagy, ezért remek útitárs is. A játék során Don Quijote és Sancho Panza karakterébe bújhatunk és célunk megakadályozni, hogy Don Quijote neki rontson a szélmalomnak, amiket óriásnak néz. Úgy érhető el, hogy a játéktér bizonyos részén (a hídon Sancho Panza felöli oldalán) kell találkozni a két karakternek. Egy játékos mind két karaktert tudja mozgatni és az nyer, akinek vagy több pontja marad a játék végére vagy ha sikerül a masik összes lándzsáját eltörnie. Négy felé játékmód is van, melyek fokozatosan leszmek egyre jobban összetettek. A többféle játék változat révén nem unható meg olyan gyorsan, rövid a játékmenet és kellemes, könnyed kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Csak ajánlani tudom.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Csepi Balázs
 • Illusztrátor:  Lázár Aurél
 • Kiadók:  Cogitate Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, spanyol

Kiadások

 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10 cm x 14 cm x 3 cm
  • Súly: 0.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szélmalomharc - Tilting at Windmills társasjátékhoz