Swack
Videó beküldése

Swack társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Swack egy remek társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 60 perc. A társast, 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták, a minta felismerés, a pontról pontra mozgás, a négyszög-rács és a slide/push mechanizmusokra.

Angol:
Introduction Swack is a finite territory game for two players: Black and White. It is played on the spaces (squares) of a square board of any size. At the start of the game, all...

A Swack egy remek társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 60 perc. A társast, 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták, a minta felismerés, a pontról pontra mozgás, a négyszög-rács és a slide/push mechanizmusokra.

Angol leírás

Introduction

Swack is a finite territory game for two players: Black and White. It is played on the spaces (squares) of a square board of any size.

At the start of the game, all squares of the board are covered with black and white pieces in a checkered pattern. On odd-sized boards, the center square is occupied by White. Additionally, each player must have access to a sufficient number of off-board pieces of their own color.

Definitions

In these rules, "adjacent" always means "orthogonally adjacent".

A stack is a set of one or more pieces piled onto each other on the same square. The color of a stack is the color of its topmost piece, which denotes its owner. The height of a stack is the number of pieces in it.

A group is a stack together with all other stacks one could reach from it through a series of steps between same-color adjacent stacks. The size of a group is the number of stacks in it.

Play

Black plays first, then turns alternate. On your turn, perform exactly one of the following actions:

Pass.

Move the topmost piece of a stack of your color onto an adjacent enemy stack, provided that, before the move, the heights of both stacks are the same. Then, place a piece of your opponent's color onto the stack from which you just moved your piece.

The game ends when both players pass in succession. The player with the higher score in the final position wins. Your score is the size of your largest group. If there is a tie, each player adds to their score the size of their second-largest group, which might be equal to that of the previous group. If the tie persists, the third-largest group is counted in as well, and so on. On even-sized boards, if it's tied all the way down, whoever made the last move wins.

Notes

Swack is based on the same designer's Escabel and Michał Zapała's Slyde.

—description from the designer

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Minták, Minta felismerés, Pontról pontra mozgás, Négyszög-rács, Slide/Push

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 60 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Tervező:  Luis Bolaños Mures
 • Kiadók:  (Web published)
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • Web published edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Swack társasjátékhoz