Stellar
Videó beküldése

Stellar társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Stellar egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már...

A Stellar egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.
Egy felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Terület befolyásolás/irányítás

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Stellar társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Stellarb-ci02

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Gyűjtemény felszámolás miatt eladó.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Stellar társasjáték videók (3)

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • syndi-cate

  2022-08-22 11:45:06

  3.rész:

  Majd feltöltjük a piacot pakliról és jön a másik játékos, aki ugyanígy csinál, húz egyet, kézbe veszi, kézből lerak egyet valahová, majd a lerakott számnak megfelelően felvesz egy lapot, de nem kézbe, hanem azonnal leteszi a másik helyre. Ezt addig amig a teleszkóp megtelik, ekkor jön a játék végi pontozás. Van még egy extra kis szabály, avagy lehetőség piac frissítésre. Ha egyik körben valaki a piacról egy műholdkártyát vett fel, a következő játékos a köre elején eltakaríthatja az egész piacot, ha úgy ítéli meg.

  Először is megnézzük, hogy a teleszkópon ugyanabból az égitest kártyákból mennyi pici csillag van, ezt a számot megszorozzuk a gyűjteményben található ugyanilyen égitest kártyák számával (dupla szám nem számít). Ha valamelyikből nincs egyik helyen, akkor hiába van sok a másikban, nullával szorzunk ennél az égitestnél (bukta) Ezután megnézzük a teleszkópot, és három részre (alsó, középső, felső) területre osztjuk, meg összeszámoljuk az itt lévő kártyákon lévő számokat (lefordított kártyák 3-at érnek) és akinek több mint a másiknak, kap 10 pontot.

  Legvégül megnézzük kinek van a teleszkópon mind az 5 égitestből legalább egy (nagyon nehéz ezt megcsinálni) és az kap 10 bonusz pontot. Összeszámoljuk ezeket és akinek több, az nyert.

  Suma sumamrum: a kártyák képi világa csodálatos (tudom, elfogult vagyok a csillagászat miatt) , de tényleg, szó szerint ritka szép grafikai kidolgozottságú kártyákkal játszhatunk. Jó érzés kézbe venni, jó érzés nézegetni kicsit, bámulni lerakás előtt. A játék mechanika egyszerű (tablóépítés két helyen, felváltva), könnyen berögződik, mert ismétlődő körről körre. A szabály rövid, érthető. A pontozásra figyelés már az egész játék alatt ott van, agyalsz, tervezel gondolkodsz, icipici analízisparalízis is előfordulhat, mivel folyamatosan látod, hogy az ellenfél miket gyűjt, melyik égitestekre gyúr, mikből szerezhet ő pontot és mikre érdemes neked rámenned, és persze ellenfélnél is ez vica versa. Ajánlom, nagyon, csillagos ötös.

 • syndi-cate

  2022-08-22 11:37:40

  2.rész:

  Ha már kezd megtelni a teleszkóp, és nem tudsz szabályosan új kártyát letenni (avagy eleve nem akarsz), akkor azt megfordítva, hátlapjával felfelé kell letenni, ezáltal ez a lap már oldalszomszédsemleges lett, mivel a lefordítottnak nincs típusa. Ugyanígy ha műholdat teszel le a teleszkópra, az is oldalszomszéd semleges játszik.

  Ha a gyűjteménybe rakod le a kezedből a kártyát akkor ott típusonként egymás mellé csoportokban rakod le (már itt érdemes számsorrendbe gyűjteni, a győzelmi pont számítást megkönnyíti majd). Gyűjtemény játék végi pontozásnál szabály: egy adott égitest kártyáknál ha két egyforma szám kerül ide, akkor csak az egyik számít, így mi tapasztalatból az egyazon égitesthez tartozó azonos számú kártyát egymás alá takarásban rajuk le (eltakarva, mintha ott sem lenne), így majd pontozásnál-számolásnál nem lesz zavaró.

  Miután leraktad a kezedből a kártyát az egyik helyre, a következő lépésed az, hogy a piac sorról kötelezően azt a kártyát kell felvenned amilyen számút az előbb letettél és mindenképpen a MÁSIK helyre kell azt letenned. Példaképp: ha előbb kezedből letettél egy 2 számú bolygót a teleszkópra, akkor a piacról kötelezően a kettest pozíció alattit kell felvenned (tök mindegy milyen égitest és milyen számmal van ott) és azonnal letenni (nem kézbe bekeverni) a másik helyre, azaz a gyűjteményedbe. Fordított helyzetben vica versa, ha előbb a gyűjteményedbe tettél a kezedből egy lapot, akkor a lerakott lapon lévő számnak megfelelő piachelyről elveszed azt a kártyát és kötelezően a teleszkópra rakod (ha lehetséges oldalszomszéd szabály szerinti lerakás, ha már nem, akkor is le kell tenned, csak lefordítva). Ha olyan eset áll elő, hogy a lerakott számhoz a piac helyén nincs kártya (mert épp azt vetted fel) vagy olyat raksz le aminek számozása nincs a piacon (0 vagy 6) akkor pakliról húzott random lapot kell letenni. Műhold joker, azt le tudod tenni bárhová, oldalszomszédosan is más égitest mellé vagy gyűjteményedbe bármelyik égitest pakkodba.

 • syndi-cate

  2022-08-22 11:30:55

  1.rész:

  Lehet kicsit elfogultan írok majd, mert gyerekként, az első tátott szájjal bámult Planetáriumi vetítés óta csillagász akartam lenni (bár ezt az élet máskép hozta) és kaptam is egyik nagybátyámtól az álmom beteljesüléséhez ezt a könyvet valamikor a ’90-es évek derekán (amit azóta is kincsként örzök).

  A Stellar különböző égitesteket ábrázoló kártyák gyűjtéséről, ezek megfelelő lehelyezéséről szól, miközben igyekszünk ezzel több győzelmi pontot harácsolni, mint ellenfelünk.

  Az égitest kártyák között vannak: bolygók, holdak, csillagködök, fekete lyukak és aszteroidák, ezek különböző számozással és némelyiken pici csillag jelölések is és vannak. Pakliban vannak még extra jokerként szolgáló műholdkártyák is. Valamint van még két főre jutó játéktáblaként funkcionáló, teleszkópot ábrázoló kártyák és öt darab piacteret szimbolizáló kártyasor is.

  A játékot úgy kezdjük, hogy a két játékos felállítja a saját kis teleszkópját a kártyákból, majd középre kihelyezzük az öt piackártyát. A saját játékterünk ezután két részre oszlik, egyszer pakolunk a teleszkópra, valamint pakolunk a teleszkóp alá, egyfajta egyre gyarapodó gyűjteményt képezve ott. Az égitest lapok között van öt, sarkukban pici négyszöggel megjelölt kezdőkártyák, ezeket külön vesszük, játékosonként random kapunk 2-2 darabot, egyiket teleszkóp tetejére, másikat az alá tesszük, ezzel elindítva itt a gyűjteményünket, az utolsót bekeverjük a pakliba. Ennek az a lényege, hogy az öt kezdőkártyán az öt különböző égitestfajtából van egy-egy, így garantált, hogy a két játékos nem kezd ugyanolyan típusú kártyákkal. A piac sorra felcsapunk öt lapot a pakliból, játékosok is kapnak fejenként kettőt és kezdődik a móka.

  Kezdőjátékos elvesz a piac sorról egy kártyát, kezébe veszi, így a kezében már három lap van. Ebből a háromból egyet letesz a teleszkópra vagy a gyűjteménybe. Teleszkópon üres helyre bármikor lerakhatsz kártyát, viszont, ha van már lent, ahhoz oldalszomszédosan csak ugyanolyan típust rakhatsz le.

 • maszlagadam27

  2022-08-17 09:53:16

  Szuper, màr alig várom! ;)

 • syndi-cate

  2022-08-17 09:38:13

  Hétvégefelé majd elővesszük hogy csináljak közben fényképeket is és utána írok majd részletes összefoglalót itt.

 • maszlagadam27

  2022-08-14 09:20:07

  Szeretjük a jó témával és szép grafikával megáldott két személyes kártyajátékokat, a Stellar is ebbe a kategóriába tartozik első ránézésre. Van valakinek tapasztalata, jól működik a jàték? Alapvetően érdekes a rendszere, ez jól kiteljesedik a játékmenet során?

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Ben Pinchback, Matt Riddle
 • Illusztrátor:  Tim Barton, Janos Orban
 • Kiadók:  Gen-X Games, REXhry, Origames, Schwerkraft-Verlag, Renegade Game Studios, MTS Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, Korean, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 12.5 cm x 17.5 cm x 3.7 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Stellar társasjátékhoz