Star Wars: Lázadás – A Birodalom Felemelkedése
Videó beküldése

Star Wars: Lázadás – A Birodalom Felemelkedése társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2019
Értékelem!

Ez a játék a Star Wars: Lázadás kiegészítője.

A Star Wars: Lázadás – A Birodalom Felemelkedése egy összetett kiegészítő a Star Wars: Lázadás társasjátékhoz, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 - 4 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt...

A Star Wars: Lázadás – A Birodalom Felemelkedése egy összetett kiegészítő a Star Wars: Lázadás társasjátékhoz, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 - 4 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a pakli tervezés, a terület mozgatás, a kockadobás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Sötét idők járnak a galaxisban.
A Galaktikus Birodalom elnyomó uralma rendszerről rendszerre terjed, elpusztítva a békét és a reményt. Ám ami még ennél is rosszabb, azt suttogják, hogy a Birodalom egy hihetetlen erejű űrállomást épít!

Hétköznapi emberek egy kis csoportja összefogott a rémisztő fenyegetés ellen. Az ügyük mellé kell állítaniuk másokat, be kell szivárogniuk a Birodalom belső köreibe, majd el kell lopniuk a Halálcsillag terveit, mielőtt még túl késő lenne!

A Birodalom felemelkedése kiegészítő számtalan lehetőséget ad a Star Wars: Lázadás társasjátékhoz. A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet hősei és gonosztevői, valamint a rajongók kedvenc karakterei a maguk képességeivel járulnak hozzá a galaxis végzetéért folytatott küzdelemhez, míg az új eszközök és harci szabályok feszült és emlékezetes pillanatokat idéző csatákat biztosítanak.

Függetlenül attól, melyik oldalt választod, ez a kiegészítő sok érdekességet tartalmaz, amelyek segítenek majd neked felszabadítani vagy leigázni a galaxist. Eljött a harc ideje!

A doboz tartalma:

 • 1 játékszabály
 • 44 küldetéskártya
 • 32 haladó taktikai kártya
 • 8 vezető
 • 16 akciókártya
 • 12 feladatkártya
 • 2 egységtábla
 • 8 műanyag talp
 • 3 zöld kocka
 • 2 csatolmánygyűrű
 • 5 célpontjelző
 • 36 műanyag figura

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
9 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 21 397 Ft-tól
 • 9 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Háború, Kiegészítő, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Szövetségek, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Star Wars: Lázadás – A Birodalom Felemelkedése társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • peti1212

  2024-02-06 10:53:26

  Szia, sokáig kerestem én is, újonnan nem kapható és nem is lesz. Általában az alapjátékkal adják el, facebookon próbálkozz, én használt számítógép hirdetések között találtam, azt hittem csak vicc de nem volt az kb két hónappal ezelőtt. Sok sikert!

 • maszlagadam27

  2024-02-06 10:48:15

  Nézz szét a használt piacon mindenképpen (facebook csoportok, marketplace, esetleg BGG market, bár ott magyart nem biztos, hogy találsz, de meglepően sok a magyar hirdető ott is). Napi szinten nézelődöm ezekben a csoportokban és talán annyira nem ritka fehér holló ez a cím, havonta 1-1 alkalommal fel szokott tűnni.

 • danielharsanyi18

  2024-02-06 09:34:13

  Sziasztok!


  Sajnos semelyik boltban sem találtam. Akinek van tippje, hogy hol szerezhetném be a magyar kiadást, vagy esetleg lenne eladó darabja, az szóljon!

  Előre is köszi!

 • peti1212

  2023-01-12 16:48:54

  A szabálykönyvel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy a kiegészítő letölthető szabályai megeggyeznek a kieggel, vagy ez tartalmaz szabálymódosítasokat?. A kommentek alapján szemezgetek vele, hogy megveszem.

 • harnas1207

  2022-03-07 14:50:05

  A Birodalom felemelkedése hű maradt az alap játékhoz és nem okoz csalódást senki számára. Nem kihagyhatatlan kiegészítő, de aki a Lázadást szereti, annak kötelező. Minden egyes eleme a nagyobb újrajátszhatóságot támogatja, kivéve a harcrendszer átszerkesztése, mert az inkább hibajvatás. Új karakterek, új egységek és új lapok. Részemről túlárazottnak tűnik, de vallom, hogy soha ne legyen visszatartó erő az ár, ha valami működik. Mi leginkább az új harckártyák miatt szereztük be, mert a módosított szabályrendszer ezerszer élvezhetőbbé tette a játékot.

  Számomra: 9/10

 • Zsomboo

  2021-12-31 09:59:46

  Már önmagában ezért az elmenybeszámolóért megvenném a játékot. :D

  Nem mondom magam hithű SW fannak - főleg mivel a Star Trek filmeket is szeretem :D -, de mindig is nagyon szerettem ezt a világot, ezért már régóta szeretnék valamilyen SW témájú játékot beszerezni.

 • Delaszgombóc

  2021-12-30 09:29:29

  Köszönöm szépen, sokat segítettetek. Ha legközelebb nekifekszünk már így fogunk csatázni.

 • veerzoltan80

  2021-12-28 22:13:12

  Egyetértek, mi is így játszuk, csak már fent lévő sebzeseket lehet vedessel eltavolitani. Annyi hogy ha több fordulós a Harc és pl a lépegető életben marad az első kör után de van rajta seb akkor második körben az is levehető védekező kockadobassal.

 • harnas1207

  2021-12-28 21:36:49

  Szia! Ha jól tudom a hivatalos álláspont az, hogy a sebzés kivédése csak a meglévő sebzéspontokat tudja eltávolítani. Azaz az először támadó játékos által dobott kockák védelmi értéke elvésznek, ha csak előre nem kapott egy taktika kártya miatt sebzést. Pont így az előre kijátszott védekező taktika kártya is értelmetlen. Sebzést le lehet venni, de csak akkor ha az egység nem pusztul el a forduló végén. Ergo a sebzés maga a jelölő, amit akkor tudsz "hatástalanítani" ha fizikailag már az egységeden van.

 • Delaszgombóc

  2021-12-28 17:23:34

  A baráti társaságban megvan a játék, mindíg a kiegészítővel vesszük elő, de sajnos ritkán, pont a nagyon hosszú játékidő miatt. A játék alapfelépítése nagyon jó, de a legnagyobb probléma a szabálykönyvvel van. Az alapjátékhoz van 2, kijött egy javított szabálykönyv, ami az alapjátékon változtat, illetve a kiegnek is van egy szabálykönyve, így 4 helyről kell összebogarászni, hogy mit hol találunk.

  Azoktól, akik már tapasztaltak a játékkal, szeretnék kérni egy kis segítséget. A csatákat kezdetben úgy játszottuk, hogy először a légi csatát vittük végig, csak miután annak vége utána a szárazföldi csatát. Neten utána néztünk és egy légi csata, egy szárazföldi (mindkettőt kártya húzással). Ez után lehet visszavonulni, vagy folytatódik a csata a ugyan ilyen sorrendben.

  A kérdésem az lenne, hogy hogy működik a sebzés levétele? Mert a támadó fél először biztos nem tud levenni kockákkal okozott sebzést kockával, mivel először támad. De kockával tud levenni kártyával okozott sebzést, illetve ha vége van egy körnek, a következő pl. légi csatánál le tudja venni az előző körben okozott sebzézt, vagy ha a kör lezárult, akkor már nem lehet levenni? Mert van egy kártya, aminek a lényege, hogy a másik játékos után hajtsd végre a dobást. Gondolom ennek pont a sebzés levétel miatt van jelentősége, de ha csak az első menetnél nem tud a kezdeményező fél levenni, a későbbi meneteknél nincs értelme kijátszani. A segítséget előre is köszönöm.

 • veerzoltan80

  2021-08-19 16:00:10

  Tegnap leporoltuk ikonikus kedvencünk kiegészítővel együtt. Csak így ajánlom! Mármint a kieggel együtt, annyi pluszot rak hozzá, hogy kötelező beszerezni.

  Mindig magával ragad a játék, igazán monumentális, szerteágazó és egyáltalán nem könnyű. Az ember azt gondolná lerakok pár csillagrombolót, felhuzom a halálcsillagot, néhány ATST és ATAT, és kész, nyertem. A francokat. Kb a negyedik körben háromra tudtam szűkíteni a lázadó bázis helyét, a hatodikban megvolt a hely - az Illum - aztán fiam dehopponált. Sok kártya (10) volt még a kutasz pakliban és bár kettőre szűrtem - Endor és Ryloth - a lehetséges új bázis helyét, a nagy távolság miatt a halálcsillag és egy szuper csillagromboló kiszállt a buliból a földi egységek több mint felével együtt. Mivel a lázadók a Naboon gyülekeztek egyértelművé vált hogy a Ryloth a célpont, de a sok szabotázs miatt lecsökkent a gyárak kapacitása, nem volt kielégítő az utánpótlás mennyisége, és a végén csak egy kis csapat jutott be a Ryloth rendszerébe mivel a lázadók hírnevet szereztek pár küldetés kártyával és a másik szuper csillagromboló sem ért oda a csatatérre. A döntő ütközetben a legyengült birodalmi flotta nem bírt a Home One-ok és a Nebulon B fregattok tömegével, és a rohamosztagosok sem jártak sikerrel a nehézfegyverek nélkül.

  Remek játék volt közel három órán át gyűrtük a galaxist. Végül ahogy általában tegnap is a lázadók nyertek, a különbség az volt hogy nem én voltam velük 😂

  Átbeszélve a játékot a Birodalom részéről sokkal agróbb stílus kell, ugyan három vezért is elfogtam ideig óráig, sőt Mon Monthmát meg is etettem Scarleck-el, de mivel nem harcoltunk nyíltan a lázadók túlságosan megerősödtek és jól választott második bázisukkal elkerülték hogy a halálcsillag porrá lője a rendszerüket.

  Kihagyhatatlan játék élmény annak aki szereti a Star Warst, vagy a jó stratégiai játékokat. És bár van benne kocka és laphúzás, szerintem az átlagnál kevesebb múlik a szerencsén.

 • clodo

  2021-07-05 16:38:49

  A gift forge - os társasjáték rendezőbe ez a kiegészítő is befér, hagytak neki előre kialakított helyet. 😉

 • clodo

  2021-06-03 00:07:35

  Az alapjáték teljesen beszippantott, úgyhogy az első adandó alkalommal meg kellett vennem ezt a kiegészítőt hozzá. Fantasztikus, hogy még az alapot is lehet fokozni! Abszolút megéri!

A Star Wars: Lázadás társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  3 - 4 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Corey Konieczka
 • Illusztrátor:  WiL Springer, Ryan Barger, Matthew Stawicki, Mariusz Gandzel, Mike Nash, Tiziano Baracchi, Zach Graves, Matt Bradbury, Henning Ludvigsen, Magali Villeneuve, Jeff Lee Johnson, Justin Adams, Matthew Starbuck, Nicholas Stohlman, Jennifer S. Lange, Mark Molnar, Ignacio Bazán Lazcano, Adam Burn, Adam Lane, Borja Pindado Arribas, Maciej Rebisz, Ben Zweifel, David A. Nash, Alex Tooth, Ameen Naksewee, Ryan Valle, Darren Tan, Joel Hustak, Alejandro Mirabal, Audrey Hotte, Anthony Devine, Siim Rimm, VIKO, Sergey Glushakov, Von Caberte, Vlad Ricean
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Galakta, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7.7 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 25.3 cm x 25.3 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Star Wars: Lázadás – A Birodalom Felemelkedése társasjátékhoz