Squex
Videó beküldése

Squex társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Squex egy nagyszerű társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 5 - 20 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az útépítés mechanizmusra.

Angol:
Squex is a 2-player abstract connection game, similar to Hex. The game is played on a 8x8 board of octagons and squares. The goal of each player is to connect their corresponding...

A Squex egy nagyszerű társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 5 - 20 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az útépítés mechanizmusra.

Angol leírás

Squex is a 2-player abstract connection game, similar to Hex.
The game is played on a 8x8 board of octagons and squares. The goal of each player is to connect their corresponding sides of the board with a continuous line of pieces.

How to play:

On their turn, each player can place one octagonal piece on any free octagonal place on the board.
If a piece is placed diagonally to a piece of the same color, a square of that color is placed to connect them (it is possible to place up to 4 squares by placing just one octagon).
If a piece is placed diagonally to a piece of the same color and there is a square of the opponent's color in between them, the opponent's square is replaced by a square of the player's color. The opponent's octagons are no longer connected by the square that was there. This is called a "cut".
Whenever a player performs a "cut", the opponent can then play two times in a row (it should be noted that if a player performs a "cut" on the first of two consecutive turns, they lose the second turn and it's the opponent's turn to play twice).
A player only wins when they connect their respective sides of the board and it is impossible for the opponent to ever break that connection with a "cut". Usually after a player connects two sides there are still three of four more turns until the connection is "uncutable".

—description from the designer

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Útépítés

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Squex társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  5 - 20 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Tervező:  João Figueira, João Teixeira Figueira
 • Kiadók:  (Unknown)
 • Elérhető nyelvek:  (semleges)

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: (semleges)

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Squex társasjátékhoz