Space Hulk: A Halál Angyalai
Space Hulk: A Halál Angyalai
Space Hulk: A Halál Angyalai
Videó beküldése

Space Hulk: A Halál Angyalai társasjáték

társasjáték, 2013
Értékelem!

A Space Hulk: A Halál Angyalai egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2011-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen...

A Space Hulk: A Halál Angyalai egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2011-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kockadobás, a megtervezett körök/akcók és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Elbírsz az emberiséget fenyegető génorzókkal? Sokak számára ismerős lehet a Space Hulk társasjáték. Ha nem ismernéd, pár szóban összefoglalom. Egy űrgárdista csapatot irányítva kell benne a gonosz génorzókat kiirtani, vagy éppen fordítva. A legendás két személyes játék a külföldön és hazánkban is népszerű Warhammer univerzumban játszódik, a távoli jövőben.

A Death Angel - The Card Game ugyanezt a témát dolgozza fel, csak éppen teljesen másképpen. A játék kooperatív, mindannyian a saját űrgárdistáitokkal azért küzdötök, hogy legyőzzétek a fertelmes génorzókat. Lássuk, hogyan is tudjátok ezt megvalósítani.

Kommandót alakíts

Az első lépés a rohamcsapat összerakása. Mindannyian egy kétfős csapatot irányítotok. Majd miután a választások megtörténtek, felrakjátok őket alakzatba. Az egyik fele a bal oldalra, a másik a jobb oldalra. A későbbiekben is lehet majd a formáción változtatni, de azt csak óvatosan. Mindezek után jöhet az akció.

Öld meg az összes génorzót

Egy kör négy fázisból áll, az elsőben mindannyian választotok egy akciót, majd ezeket az akciókat végrehajtjátok. Lehet támadni, mozogni, de akár támogatni is a bajtársakat. Miután minden űrgárdista cselekedett, a génorzókon a sor. Akikkel éppen közelharcban vannak, azokat kegyetlenül tovább kaszabolják. A kör végén pedig jön egy eseménykártya, amit kötelezően végre kell hajtani, miközben nem szabad szem elől téveszteni, hogy a cél eljutni az utolsó helyszín kártyára és ott teljesíteni a küldetést. Mindeközben persze rendesen ritkítani kell az ellent.

Kiknek ajánljuk?

A Death Angel - The Card Game egy remek, akciódús kooperatív játék, ahol mindannyian vért kell hogy izzadjatok győzelemért, mert bizony a génorzók nem adják azt könnyen.

A magyar nyelvű szabályt ide kattintva tekintheted meg!

Forrás: Szellemlovas
6 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 5 209 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Sci-Fi, Harc
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli tervezés, Kockadobás, Megtervezett körök/akcók, Solitaire, Move Through Deck

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Space Hulk: A Halál Angyalai társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • qgtanton

  2023-08-26 21:11:27

  Újra előkerült a gyűjteményem egész régi darabjaként (2020-ban vettem, már OPP) rendelkezésemre álló, nagyon kompakt kialakítású kártyajáték. Az újrajátszhatóság érdekében - játékosszámnak megfelelően - kell előkészíteni a játékot, most először próbáltam 4 játékos részvételével. Eddig általában ketten vagy hárman estünk a génorzók által megszállt hajóroncsok feltérképezésének és kipurgálásának. Az első forduló során Gideon testvért a 3. teremben felfalták a génorzók, a kétszer ismételt támadás dobásából egyszer sem sikerült koponyát dobni a csatakockán és még a menekülődobás sem sikerült, így megsemmisítették szegényt. A továbbhaladás miatt azonban az egyik génorzó csapat 7 főssé vált és még ugyanennyi volt szétszórva, és már csak 5 astartes volt életben a kezdeti 8 főből. Így itt a túlélők feladták a játékot. Az újrajátszás során nagyobb szerencsénk volt. A dobások ismétlése általában jól alakult, Claudio testvér igazi Vérangyalként tömegesen purgálta a génorzók végelláthatatlan hordáját. Egy harcost vesztettünk az utolsó teremig, ahol éppen a talán legkeményebb génorzófészekbe jutottunk. Az esemény kihúzása során ráadásul akkora szerencsénk volt, hogy nem volt piros kockázatú helyiségbe érkező génorzó, csak a két főnök, akik egyedül próbáltak boldogulni az összeszokott csapatunk ellen és az első támadás során sikerült is eliminálni őket.

  A Császár akaratát érvényesítettük, a génorzó urak kiirtása után a boly maradékát a tűznek adtuk Zael őrmesternek hála, aki a prométeum forró lángjában mutatta meg nekik a Császár igazságát. A maradék túlélő génorzó irányítás nélkül már nem okozott gondot, és hamar plasztacélba tapostuk a kőkemény koponyáikat. A génorzó fészekben még egy régen elveszített Astartes ereklyét is sikerült fellelni, amit újraszentelve a Császár igazságát terjesztendő, ismét harcba vetettük, de hogy melyik ütközetben pusztította el a Császár és az emberiség ellenségeit, az nem derült ki, mert a génorzók nem voltak ellenfelek ezen a hajómonstrumon.

 • thufirhawat333

  2022-10-22 12:07:39

  Egyszer volt nálam egy klasszikus Space Hulk. Mióta kiadtam a kezem közül, naponta fél órát térdeplek kukoricán vezeklésképp.
  Míg szert nem tettem a kártyajátékra.

  Mint említettétek többen, a szabályfüzetben nagyobb a felfordulás, mint a három törpém szobájában. Az elsővalahanyadik oldalról a setup alatt helyből átreferál a huszadik oldal környékére, majd vissza, csak hogy kerek legyen a történet. Azt hiszem, következetesen magyarázva feleennyi oldal is elég lett volna a szabályokra, mert azok amúgy nem bonyolultak. Összességében azért olvasható a könyv, van jó pár dolog, amit lógva hagy a levegőben, ezeket józan paraszti ésszel, vagy a megfelelő bgg fórum olvasásával gyűjtöttük össze. (Pl: Ha a Lexicanum eltesz egy xenót láb alól, újra támadhat - de csak egyszer, vagy ha újra koponyát dobok, mehet tovább a mulatság?)

  De ha az ember egyszer végigrágta magát a szabályokon, akkor, noha méreteiben az astra militariumot idézi egy asartes mellett állva, igen izgalmas játékot forgat kezében az ember.

  Az egész játékmenet nagyon passzentos. Már az első játéknál nyilvánvaló volt, hogy itt minden át lett gondolva, meg lett tervezve, Konieczka valamit itt is nagyon eltalált. Gondolkodást, tervezést igényel, s bővelkedik fordulatokban. Példának okáért a feleségemmel beáldoztunk egy kört, hogy a még életben lévő 7 battle brother formációba álljon, s a megfelelő irányba nézzenek, mire beugrott egy eseménykártya, amelytől mindenki hátat fordított...

  Nem adja könnyen a győzelmet, miután összetalpaltuk egy szerencsétlenül húzott eseménykártya folytán az összes génorzót, és még abban a körben kiesett a nehéz lángszóró (pedig szinte éreztem a győzelmi mámorral vegyülő prométeum bűzét az orromban), két túlélővel, és nagy szerencsével sikerült csak átvészelnünk a kalandot - és rég volt játékban ilyen édes a győzelem.

  Csak ajánlani tudom.

 • dannytrejofan

  2022-06-08 22:43:32

  Én elsősorban youtube-os videókból néztem ki a szabályokat, így amikor átvettem a játékot, már nagyjából képben voltam, hogy mi hogyan működik. A hallottakat utólag ellenőrizgettem a szabálykönyvből, de számomra jól követhető és világos volt így minden. Emellett a játék Boardgamegeeks oldalán a fórum mezőn is van egy olyan topic, hogy kezdő játékosok mit szoktak benézni, szerintem az is segít. Egyébként a mechanikája nem bonyolult, egykét tanulókör után szerintem minden világos lesz. Van egykét házszabály is, amit javasolnak, én kettőt honosítottam meg, egyik se befolyásolja komolyabban a játékot.

  Ajánlom tényleg, ezért az árért szerintem kihagyhatatlan midnenkinek, aki nem dobókocka-fóbiás és nem szegi kedvét az, hogy egy rossz dobás miatt az egész osztagát lemészárolták, hiszen az Emberiség Császárának szolgálatában ez mindennaposnak mondható!

 • esze.gergo

  2022-06-08 21:43:29

  Én még jó 10 éve szemeztem vele, aztán eltűnt a látóteremből, pár hete vettem észre újra, meg az árcéduláját is, amin nagyon meglepődtem. Aztán láttam itt lentebb mindenki a szabálykönyvről panaszkodott. Most meg itt a te kedvcsinálód, ami eléggé felspanolt.Neked a szabályról mi a véleményed, mennyire nehezítette a beugrást?

 • dannytrejofan

  2022-06-08 18:17:36

  Velem néhány hete jött szembe a játék, korábban semmit nem hallottam róla, és számomra a Warhammer 40k univerzum is teljesen ismeretlen (volt). Egykét videó megnézése után azonban annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy rögtön meg is rendeltem. Azt kell hogy mondjam, ár-érték arányban ez a legjobb társasom valaha, meglepően sok mélységet és taktikát bele tudtak tenni egy egyszerű kártyajátékba amihez néhány jelölő, és egy dobókocka jár csupán. Műanyag minik és látványos díszletek nélkül is magam előtt láttam minden játékban a libasorban egymást követő és fedezőtűzzel támogató katonákat, akik egyesével hullanak el a rájuk törő génorzók támadásától. Minden osztagnak megvannak a maga erősségei, amit ki is kell használni, mert a játék amúgy baromi nehéz, szerencsés dobás és megfelelő taktika is kell, pláne ha a nehezebb helyszínkártyák kerülnek be a játékba. Szóval ha nem sikerül sokadszor nyerni, akkor se te vagy a béna, ez ilyen :D

  Viszont ha elfogadod, ami a doboz hátuljára is írva van, hogy ez tulajdonképpen egy öngyilkos küldetés, amiben a katonák nagy része elhullik, baromi izgalmas játékban lesz részed - akár egyedül is, a játék nagyon jól működik szólóban. A doboz kicsi, így könnyen magaddal viheted utazásokra is, a setup pedig 2-3 perc, szóval bármikor könnyen az asztalra lehet csapni, ha játszani támad kedvetek.

  Viszont ahogy írtátok is: nagyon fájdalmas, hogy a kiegészítők már szinte sehol nem elérhetőek, vagy csak horror áron. Tipik Fantasy Flight játék, miután játszottál az alappal, gyorsan rákívánsz a többi kontentre is, főleg mivel úgy olvastam, a kiegészítők space marine osztagaival egy kicsit könnyebb a győzelem is. Viszont önmagában is nagyon szórakoztató, ha nem zavar az, hogy 10-ből 8-szor nagy valószínűséggel űrkaja lesz a szakaszodból. Jah és kártyavédőzni nem árt, mert sokat kell húzgálni a lapokat az asztalon! A védőből válasszátok a vékonyabbat, mert nem fog beférni a dobozba.

  Csak ajánlani tudom!

 • primoday

  2022-02-08 00:19:55

  Ahogy előttem is írták: "Eddig a társasjátékig nem éreztem úgy, hogy problémám lenne a szövegértelmezéssel, de a játékszabály rendesen megizzasztott." Vannak részek amiket értelmezni sem tudtam, borzasztó a szabálykönyv. Játszva megtanulható, ha látod is rájössz hogyan lehet.

 • biro.zoltan.mark

  2020-04-06 15:08:37

  Eddig a társasjátékig nem éreztem úgy, hogy problémám lenne a szövegértelmezéssel, de a játékszabály rendesen megizzasztott. Viszont miután sikerült átrágnom és értelmeznem a szabályt a játék nagyon jó élményt nyújtott egyedül játszva is. A győzelemhez kell szerencse is ezt mindenki kalkulálja bele, de egy jó taktika nélkül a szerencsés dobás/laphúzás sem fog segíteni. Az egyik pillanatról a másikra képes megváltozni a játék képe. Én 5 csillagot dobtam rá. Aki szereti az ilyen fajta játékokat ne hagyja ki, főleg ilyen jó áron!

 • Coldfang

  2019-08-09 14:51:37

  Maga a játék kicsit zavaros elsőre, de egy-két játék után ráérez az ember. Egyedül és ketten is izgalmas a játék sajnos még nagyobb társasággal még nem próbáltam, de biztosan fontosabb a csapatmunka 6 személynél. A leírásba sajnos nem részletezik pontosan a képességeket ezért kicsit hiányosnak érzem. Aki szereti a Warhammer 40000-et jobban fogja élvezni, mert hozzáad a játék hangulatához. Személy szerint 4 csillagot adtam, de nagyobb részben azért, mert a kiegészítők nem elérhetőek Magyarországon legalábbis az oldal nem írja, hogy bárhol árusítanák.

A Space Hulk: A Halál Angyalai társasjáték és kiegészítői (4)

 • Space Hulk: Death Angel – The Card Game: Space Marine Pack 1 társasjáték Kiegészítő

  Rally your battle brothers with the Death Angel Space Marine Pack 1 expansion! Space Marine Packs introduce brand new combat teams to your game, ready to blast their way into the carnage that is Death Angel. The Space Marine Pack 1 comes complete with two new Combat Teams and their respective Action cards. The deadly Chaplain Raziel brings his ironclad...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Space Hulk: Death Angel – The Card Game – Mission Pack 1 társasjáték Kiegészítő

  Your mission is not over, and failure is not an option. While you may have survived the harrowing challenges of Death Angel, the mission is far from over. The Mission Pack 1 expansion brings twelve new Location cards to provide alternate missions for players. These cards are seamlessly incorporated into your Death Angel game - simply choose whether you...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Space Hulk: Death Angel – The Card Game: Tyranid Enemy Pack társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: The Tyranid Enemy Pack, a print-on-demand expansion for Space Hulk: Death Angel - The Card Game, includes two additions for Death Angel: a new deck of enemy cards to replace the standard Genestealer deck, and a new Location card type. The new Tyranid deck contains a variety of enemies to challenge even the most seasoned...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Space Hulk: Death Angel – The Card Game – Deathwing Space Marine Pack társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: The Deathwing Space Marine Pack, a Print on Demand expansion for Space Hulk: Death Angel - The Card Game, includes an alternate set of Space Marines to replace the ones from the Death Angel base game. By simply switching out a number of your base game combat teams, you can bring new strategic options to your fight...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Corey Konieczka
 • Illusztrátor:  John Gravato, Brad Rigney, Nick Ingeneri, Héctor Ortiz, Zach Graves, Matt Bradbury, Kevin Chin, Silver Saaremäel, Víctor Pérez Corbella, Daniel Xio
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Games Workshop Ltd., Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Galakta, Delta Vision Publishing, Smart Ltd, Wargames Club Publishing, Stupor Mundi, Fantasiapelit, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10 cm x 19.5 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: finn
  • Súly: 0.4 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 10.3 cm x 19.6 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Súly: 0.4 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 10.2 cm x 19.3 cm x 3 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 10.2 cm x 19.5 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 10 cm x 19 cm x 3 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: kínai
  • Súly: 0.4 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 16 cm x 23.5 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 10.4 cm x 19.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Space Hulk: A Halál Angyalai társasjátékhoz