Small World Underground
Videó beküldése

Small World Underground társasjáték

társasjáték, 2011
Értékelem!

A Small World Underground egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a terület mozgatás, a kockadobás, a terület befolyásolás/irányítás és a king of the hill mechanizmusokra....

A Small World Underground egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a terület mozgatás, a kockadobás, a terület befolyásolás/irányítás és a king of the hill mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Fenn, a napvilágon nem fértünk el. Vajon a föld alatt más a helyzet?

És eljött a nap, hogy meglásd mi rejtezik a föld alatt. A Small World: Underground egy újabb kiegészítő, ám legnagyobb sajátossága, hogy önállóan játszható, önmagában teljes. Viszont mindegyik elemét használni tudod az eredeti Small World alapjátékkal együtt. Lássuk is, hogyan néz ki az alapjáték és miben is tud újat nyújtani az Underground!

Kezdjük az alapoktól: Harcra fel!

A Small World játékban különböző fajokat és képességeket, úgynevezett kombót kell irányítanod és lehetőleg minél több és értékesebb területet elhódítanod a többiek elől. Minden egyes faj rendelkezik valamilyen speciális tulajdonsággal alapból is, amit ügyesen ki tudsz használni és ehhez jön még hozzá a képesség, amit mindig véletlenszerűen kell a fajokhoz rendelni. Így éri el a Small World, hogy minden egyes játék más és más lesz. Nagyon nehezen megunható.
A harc egyszerűen van megoldva. Ahhoz, hogy egy területet meghódíts két emberedre, vagy éppen törpédre, elfedre van szükséged. Ha azon a területen jelen van másvalaki, akkor annyival több ember szükséges, hogy el tudd foglalni.
Ráadásul a kombókat lecserélheted. Ha már nem látsz benne fantáziát, vagy csak egyszerűen a többiek elűztek, akkor bármikor csapatot válthatsz és egy új kombót irányítva vághatsz neki az újabb hódításoknak.

A föld alatt bizony mások élnek!

Az Undergroundban található új térkép, ráadásul mindegyik játékosszámra külön egy van. Ez már az eredeti alapjátékban is nagyon szimpatikus volt, hiszen így a játék minden játékosszámmal jól játszható, kiegyenlített.
A térképen újdonság is található. A folyó. Különbözik az eddig megszokott vizektől, ugyanis ezt bárki elfoglalhatja ideiglenesen. Mindössze egy tokenre van hozzá szükséged, az alap kettőtől eltérően, de a kör végén vissza kell venned onnan az embered, hacsak valami képesség ennek ellen nem mond.
A föld alatt pedig új fajokat is találsz. Szám szerint tizenötöt. Lehetsz most már sötételf, kultista, sárember, vagy akár gnóm is.
A huszonegy új képesség is nagyon változatosra és ötletesre sikerült. A fajod lehet immár mágikus, bosszúálló, királyi vagy éppen vámpír is.

És a legendák valóra válnak!

A legnagyobb újítás a varázstárgyak, illetve a népszerű helyek feltűnése.
A játék elején az alapjátékkal eltérően nem már hanyatlásban lévő jelzőket kell feltenni, hanem szörnyeket. Igazából csak elnevezésében különbözik a kettő. Viszont, minden alkalommal, amikor elfoglalsz egy területet, amin egy szörny állt, akkor húzol egyet a varázstárgyak és helyszínek közül és azt felteszed a területre. Az innentől kezdve a játék végéig a meghódított területen marad.
Mindegyik tárgy, helyszín rendelkezik valami különleges képességgel, amit akkor tudsz kihasználni, ha te uralod azt a területet, ahol az megtalálható. Így aztán elég gyakran előfordulhat, hogy bizony ezek a tárgyak/helyszínek gazdát cserélnek a játék folyamán.
Érdekes és nagyon kellemes újítás, ami tovább fűszerezi az amúgy sem száraz alapokat.

Kiknek ajánljuk?

A Small World: Undergroundot nyugodt szívvel ajánlom akkor is, ha az eredeti Small Worldhöz még nem volt szerencséd, de a tapasztalt játékosoknak is bőven elég újdonságot hoz. A játék alapszabályai viszonylag könnyen elsajátíthatók. Az igazi változatosság azonban a rengeteg faj, képesség és immár a varázstárgyak és helyszínek gondoskodnak.

A magyar nyelvű szabályt ide kattintva tekintheted meg!

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Fantasy, Harc, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Terület mozgatás, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, King of the Hill

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Small World Underground társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Small World Undergroundtanck, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, a folia meg rajta van.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Small World Underground társasjáték videók (5)

Kommentek

Kommentek

 • lrekasi

  2021-03-03 19:40:02

  Ez a játék számomra nagy meglepetés volt. Több szempontból is. Az egyik, hogy a srácaimmal egy teljesen más játék miatt elmentünk a Szellembe - szigorúan maszkban, és fegyelmezetten :-). Ők akkor jártak ott először. Körbenéztek, és a nagyobbik, aki egy ideje rágja érte a fülem a Realms kiegészítő kapcsán - merthogy az kompatibilis ezzel a kieggel -, meglátta a polcon (reggel még csak rendelhető státusza volt). Meglepi egy, pipa.

  A másik meglepi akkor ért, amikor játszottunk vele. Csavartabbak a szabályai, mint a standard játéknak, de meglepően jó a plusz, amit a mechanika ad. Emiatt picit nehezebb is talán, többet kellett olvasni a szabálykönyvet... olykor a magyar fordításhoz is nyúltunk. Köszönet az itt feltett fordításért!

  Korábban azért kerültem ezt a variánst, mert számomra "soknak", zsúfoltnak tűnt a térkép, szerintem az eredeti alapjáték letisztultabb. Épp ezért volt pozitív csalódás! Imádnivaló, ahogy rászabták a vicces fajokat és képességeket az "alvilági" témára. Az "elfeledett helyek" és "ereklyék" amelyeket felfedezhetsz a térképen képesek felborítani a játékmenetet, és hol menekülőre fogod miattuk, hol meg intezíven támadsz, különben véged.

  A 12 éves nagyobbik fiam teljesen rákattant. Volt játék, amelyben három fajt is hanyatlásba döntött, míg én egy csapattal mentem végig - volt egy Balrogom, és megszereztem tőle a Nyúlkardot, plusz az Orb, és hát nem akartam átengedni. Veszítettem, de valahogy mindig azt éreztem, hogy akár nyerhetnék is. Sajnos - vagy inkább nem :-) - neki területi bónuszai voltak, és azzal nagyon jól tudott termelni még kevés régióban is.

  Szó, mi szó, nekünk nagyon bejött! Hála a Szellemnek, vékonyabb lett a bankszámlám, de élményben meg gazdagabbak lettünk :)

 • Robby

  2020-09-02 22:54:17

  Szerintem ha rajongó vagy akkor mindenképpen megéri megvenni, de alapjában véve nagyrészt az alap fog visszaköszönni. Alapból a játék ugyanaz, de az új térképek, fajok, képességek csavarok... miatt a rajongóknak kötelező darab, akit nem fogott meg annyira, annak is megéri, de csak az egyik részt megvenni, mert tényleg jó játék. Azt mondanám, hogy ez a kérdés olyan mint az AZUL sorozatnál. Aki rajongó és szereti, annak biztos megvan az összes rész, aki nem rajongó, annak is van a polcán egy valamelyikből :) Egyik ebben jó, a másik abban, egyik egyszerűbb a másik bonyolultabb kicsit... Szerintem a (bőr)lehúzás a sok kiadott kiegben van inkább. Nemsokára egy újabb résszel is bővülni fog a sorozat, a Small World of Warcraft-tal.

 • harnas1207

  2020-09-02 12:49:42

  Mekkora különbség van a sima Small World és az Underground között? Megéri beszerezni annak, aki a hagyományost kimaxolta, vagy csak egy újabb bőrlehúzás?

 • gombos.marci

  2019-09-18 19:26:43

  Működik két játékossal, külön térkép van hozzá! Talán nem annyira, mint a concordia (szerintem az jobb kétjátékossal) de működik és nincs olyan érzése az embernek, hogy hát ezt nem így gondolták igazából, csak utólag lehetővé tették ezt a játékmódot is.

  Szerintem több személlyel biztos, hogy jobb, mert így konkrétan egy szerencsés választás miatt nem is kellett az egész 10 kör alatt új fajt választanom... A concordiában ezzel szemben az a helyzet, hogy a többszemélyes játék valóban élvezhetőbb egy kicsit (több mindenre kell figyelni) de nem igazán változik a játékmenet. Small World esetén úgy gondolom, hogy sokkal több "harc" van, ha több játékos játszik és nem csak kettő.

A Small World Underground társasjáték és kiegészítői (17)

 • Small World: Grand Dames of Small World társasjáték Kiegészítő

  Találkoztál már a Small World bájos hölgyeivel? A Small World: Grand Dames egyike az első kiegészítőknek. A benne levő három új faj és két új tulajdonság rendesen megkavarja a játékot. Lássuk mit is tudnak az újdonságok. Gypsies (cigányok) - A kör kezdetén minden olyan területre tegyél egy győzelmi pontot, ami elhagysz. Ezeket a területeket nem tudod...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Cursed kiegészítő társasjáték Kiegészítő

  Mit kezdesz a legnagyobb átokkal? A Small World: Cursed! egyike az első kiegészítőknek. A benne levő két új faj és öt új tulajdonság rendesen megkavarja a játékot. Lássuk mit is tudnak az újdonságok. Goblins (goblinok) - A hanyatlásba fordult fajokat egy sereggel könnyebben tudod meghódítani, de a minimum egy sereg továbbra is kötelező. Kobolds (koboldok)...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Leaders of Small World társasjáték Kiegészítő

  This expansion of Small World is a promotional expansion first given away at Spiel 2009 in Essen. The expansion is based on an idea of Michael Ormesher in a Days of Wonder "Race design contest". The expansion consists of 24 leader tokens (the second edition has 48) that are neither a race nor a power. When you pick a new race, you can opt to take its...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Community's Compendium I (fan expansion for Small World) társasjáték Kiegészítő

  The Community's Compendium I v2 is a FREE print-and-play single pdf file for the game Small World. In Small World, players use their troops to occupy territory and conquer adjacent lands in order to push the other races off the face of the earth. This 2015 updated of this expansion has been updated to be fully compatible with all the official extension...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Tales and Legends társasjáték Kiegészítő

  Szerinted meg tud még lepni valami a Small World-ben? Szerintem biztosan. A legújabb, immár harmadik kiegészítő nem új fajokat, vagy képességeket tartalmaz, hanem egy teljesen új szabályvariánst és kártyákat. Játszható akár csak az alapjátékkal, vagy akár az összes kiegészítővel együtt. Lássuk is mik történnek Small World világán a Tales and Legends...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Be Not Afraid... társasjáték Kiegészítő

  Nem kell félni A Small World: Be not afraid mini-kiegészítő új fajokat és tulajdonságokat hoz el kicsiny világunkba, szám szerint ötöt-ötöt, ami az eddigi minikhez képest jelentős mennyiség. No de lássuk csak, milyen újabb lények próbálnak helyt szerezni a szűkös világban és ehhez milyen rafinált eszközöket képesek bevetni! Barbarians (barbárok) – A köröd...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Necromancer Island társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb: A Small World Scenario for 3 to 6 players At first no one noticed the small island on the lake - nor paid any attention to the gnarly pretense of a man who drifted onto it, sitting astride a wooden log with a huge grimoire on his lap employing a shovel as his unlikely paddle. A ghastly green mist soon shrouded the island, wrapping it in a...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Tunnels társasjáték Kiegészítő

  Small World: Tunnels, a free mini-expansion that debuted at Spiel 2011 in October, allows players to use both Small World and Small World Underground at the same time, using a dozen cavern markers as tunnel entrances to move from one game board to the other. Six tunnel entrances, numbered 1-6, point down from Small World to Underground, while the other six...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 80 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: Realms társasjáték Kiegészítő

  Hegyek, bányák, szántóföldek, gombaerdők, sártengerek, kristálymezők...egy játékban! A Small World (SW) legújabb kiegészítőjében, a SW Realms-ben egy teljesen új játékstílussal találkozhatunk. Ezúttal nem fix táblán játszunk, hanem a Catan-hoz hasonlóan lapkákból állítjuk össze a játékterületet. Ezek a lapkák kétoldalúak, egyik oldalán a felszíni, míg a...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Small World: Realms társasjáték Kiegészítő 16192 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Small World: Royal Bonus társasjáték Kiegészítő

  Fauns – Átcsoportosítási fázisban, minden egyes az aktív fajjal ebben a körben elfoglalt megyéért kapunk 1 katonát a tálcáról, továbbá azok az játékos áldozatok akiktől most hódított el területet a „Fauns” nép, szintén kapnak a tálcáról egy katonát minden egyes „Fauns”-ok javára elvesztett megyéért. Igors – A harcokban legyőzött szörnyeket, elveszett...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 80 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: 6 Player Board társasjáték Kiegészítő

  Small World: 6 Player Board, an expansion for both Small World and Small World Underground, is designed for use with exactly six players, with players competing in three teams of two players. Players can discuss strategy (openly) with their teammate, but each player competes and takes all actions on his own: choosing new races, deciding where to attack and...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 6
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: A Spider's Web társasjáték Kiegészítő

  Ice witches (jég boszorkányok) – Átcsoportosítási fázisban magához vehet egy „tél jelző” lapkát minden egyes általa uralt olyan régiókért, amin mágikus forrás található. Az átcsoportosítása végén ezeket leteheti egy meglevő területére vagy egy szomszédos régióra és azonnal megnöveli a terület védelmét 1-el. Egészen addig lent maradnak a „tél jelzők” míg a...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 80 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Small World: River World társasjáték Kiegészítő

  Fedezd föl a folyóparti területeket, foglald el a neked tetsző térségeket, szerezz templomot, hajógyárat, hogy erősebb légy mindenkinél. A Small World legújabb kiegészítőjében két teljesen új pályát lehet szerezni. A társas csak az alapjátékkal játszható együtt.Angol:Description from the publisher: In Small World: River World, players discover new maps full of water regions haunted by merciless pirates. Players need to defend their precious...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Small World: River World társasjáték Kiegészítő 7000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Small World: Power Pack 2 társasjáték Kiegészítő

  Három kisebb kiegészítő egyben. Grand Dames, Royal Bonus, Cursed. Itt találjátok a magyar nyelvű leírást a kiegészítőhöz Balogh Péter jóvoltából: Magyar nyelvű szabályAngol:Will you choose the poor Cursed Fauns or the mighty Aquatic Priestesses for your next conquests? Small World: Power Pack 2 includes all eight races and ten special powers from...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Small World: Power Pack 2 társasjáték Kiegészítő 10271 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Small World: Power Pack 1 társasjáték Kiegészítő

  Két kiegészítő egyben. A Be not afraid és A Spider's Web együtt. Itt találjátok a magyar nyelvű leírást a kiegészítőhöz Balogh Péter jóvoltából: Magyar nyelvű szabályAngol:Will you choose the fearless Lava Barbarians or the glorious Catapult Ice Witches for your next conquest? Small World: Power Pack 1 includes all eight races and eight special...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Small World: Power Pack 1 társasjáték Kiegészítő 9456 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Small World: The Lost Tribes' Crusade társasjáték Kiegészítő

  As the sun touches the mountain tops with predawn light, the Lost Tribes of Small World creep out of the shadows. After centuries of humiliation, they've emerged for revenge. Can you survive their retaliation? With this mini expansion for solo play and 2-player games, you will play against a non-human opponent (the Lost Tribes) controlled by elegant rules...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Small World társasjáték

  Túl kicsi a világ! Te kiket támogatnál? A világ túl kicsi, hogy minden faj békében és harmóniában élhessen egymás mellett. Itt az ideje eldönteni, hogy kik érdemesek arra, hogy ezen a világon éljenek. Ám a döntés nem egyszerű, ezért a te kezedbe kerül a fajok fennmaradásának a sorsa. Az alapötlet egyszerű. Rendelkezésre áll több faj és ők küzdenek az...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Small World társasjáték 10000 Ft-tól! - 4 felhasználó és 13 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 90 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Philippe Keyaerts
 • Illusztrátor:  Miguel Coimbra
 • Kiadók:  Days of Wonder, Hobby Japan, Edge Entertainment, Giochi Uniti, REBEL.pl, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Small World Underground társasjátékhoz