Schlafmütze
Videó beküldése

Schlafmütze társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Schlafmütze egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták mechanizmusra.

Angol:
In Schlafmütze, players try to dump the cards from their personal draw piles as quickly as possible, preferably by dumping them on other players. The deck consists of one hundred...

A Schlafmütze egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 25 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 6 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták mechanizmusra.

Angol leírás

In Schlafmütze, players try to dump the cards from their personal draw piles as quickly as possible, preferably by dumping them on other players.

The deck consists of one hundred cards, with five copies each of cards numbered 1-20. Place the five 1s in the center of the table, then shuffle the remaining cards and deal them out among the players, with each player forming a face-down draw pile. On a turn, a player first sees whether she can play the top card of her discard stack onto a pile in the center of the table (with numbers always being placed in ascending order) or on an opponent's discard pile (with both ascending and descending plays being valid). After this, the player draws her top card and plays it in a similar manner, if possible. If a player has a choice of location, she chooses as she wishes.

If someone makes a mistake when playing a card, any opponent can shout "Schlafmütze", then all of the opponents give the top card of their deck to the player who goofed.

If a player empties her draw deck, she flips over her discard stack at the start of her next turn. As soon as a player is out of cards, that player wins the game.

Schlafmütze is a slightly altered remake of a traditional card game, so no designer is credited for it.

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Minták

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Schlafmütze társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • alcsibaba

  2020-01-07 17:58:13

  Nagyon jó családi és szórakoztató játék! Nagy oda figyelést és koncentrációt igényel, de mellette nagyon mókás. Ajánlom családi összejöveteleken, partykon, baráti társaságnak.

  Lényege, hogy a kártyákat 1-20-ig sorba kell rakni. A pakliból ki kell venni az 5 darab 1-es számot és középre kell helyezni őket. A maradék kártyát szét kell osztani a játékosok közöt és a kapot paklit le fordítva maguk elé kell helyezni. Megegyezés alpján el kell dönteni, hogy ki kezdi. A kezdő játékos felfordítja a legfelső lapját és meg nézi hogy le tudja-e rakni valahova (neki még csak középre van lehetősége rakni, ha kettes szám esetleg). Ha ne tudja sehova se rakni akkor lehelyezi a kártyát a paklija mellé felfordítva és a mellette balra ülő játékos következik.

  Ő is felfordítja a lapját és megnézi, hogy letudja-e rakni középre vagy a balra haladva végig nézi a többi játékos felfordított lapjait és ha talál olyat ami egyel kisebb vagy egyel nagyobb az ő lapjánál akkkor rá rakja és felfordítja a következő lapot a paklijából. Ha már nem tud többet rakni akkor jön a következő játékos.

  Ha valaki nem veszi észre hogy letudta volna rakni lapját középre vagy egy másik játékoshoz, vagy esetleg nem jó helyre rakat le, mert akihez lerakta annál előrébb is letudta volna rakni, akkor az kell mondani, hogy SCHLAFMÜTZE és minden játékosnak a lefodított paklija aljáról oda kell adni egy lapot és a paklija aljára kell raknia.

  Ha el fogy a lefordított pakli és nem maga elé tette le az utolsó kártyát akkor a felfordított paklit meg kell fordítani és folytathatja a kártyák pakolását. De ha maga elé tette le az utolsó kártyát akkor meg kell várni amíg megint Ő következik és addig nem fordíthatja meg a paklit. (A pakli megfordításásnál NEM SZABAD össze kevereni a kártyákat!!)

  Az nyer akinek előszőr elfogy a paklija! Utána is lehet folytatni a játékot egészen addig amíg 1 ember marad bent.

  Kártyák lehelyezése:

  Középre: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20 Itt csak is sorrendben lehet lerakni a lapokat.

  Másik játékos paklijára: 5-6-5, 13-12-13-14-15-14 Itt mindegy, hogy milyen sorrend a lényeg hogy egyel legyen kisebb vagy nagyobb

  Fontos, hoyg amikor a lapot szeretne lerakni akkor előszőr a középen lévő kártyákat kell figyelembe venni és ha oda nem tudja lerakni akkor jöhet a többi játékos felfordított paklija.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  25 perc
 • Játékosok:  2 - 8
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  (Uncredited)
 • Illusztrátor:  Markus Wagner
 • Kiadók:  AMIGO Spiel + Freizeit GmbH
 • Elérhető nyelvek:  német

Kiadások

 • German first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9.6 cm x 12.3 cm x 2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Schlafmütze társasjátékhoz