Scaffold
Videó beküldése

Scaffold társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Scaffold egy remek társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 10 - 60 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 8 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a connections és a négyszög-rács mechanizmusokra.

Angol:
Introduction Scaffold is a drawless connection game played on the intersections of a square grid using stones (as in Go). Black is trying to connect N-S edges of the board, White...

A Scaffold egy remek társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 10 - 60 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 8 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a connections és a négyszög-rács mechanizmusokra.

Angol leírás

Introduction

Scaffold is a drawless connection game played on the intersections of a square grid using stones (as in Go). Black is trying to connect N-S edges of the board, White E-W with an orthogonally connected group.

Definitions

Group: Either a single stone (a group of one) or any number of stones connected through a continuous series of orthogonal adjacencies.

Play

First player places a single black stone on any grid intersection, after which the second player decides which color they will play (pie rule). Players then alternate taking turns.

A turn consists of placing a single stone on an empty intersection, followed by the placing of stones to connect any of the player's groups separated by a single empty intersection (i.e. there is an empty intersection orthogonally adjacent to two groups). A stone played during this phase may create the possibility of connecting other groups – the turn ends when no further groups can be connected by playing a single stone.

Acknowledgments

Every one of the regular posters on the BGG Abstract Game forum could rightfully consider themselves a co-author of this game if they wished. I'm like a kid who built something (hopefully cool!) out of LEGO -- but they made the bricks. Thank you all for your generosity and brilliance.

This game shares some similarities with Quadrex by Bill Taylor, although it was arrived at independently.

—description from the designer

Kategória: Stratégia, Gyerek játék
Mechanizmus: Connections, Négyszög-rács

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Kicsinkek

Elsősorban gyerekek számára készült, de a szülőknek is remek kikapcsolódást nyújthat a közös játék élménye.

Scaffold társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 - 60 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Tervező:  Andrew Lannan
 • Kiadók:  (Web published)
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Scaffold társasjátékhoz