Sake & Samurai
Videó beküldése

Sake & Samurai

Társasjáték, 2011
Értékelem!

A Sake & Samurai egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra. Japán. Szamurájok. Egy kocsma. Becsület. Halálos pengék. Egy üveg Saké....

A Sake & Samurai egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Japán. Szamurájok. Egy kocsma. Becsület. Halálos pengék. Egy üveg Saké. Kié lesz az utolsó pohár?

Hajime

Bizony, mint a címből már sejthető ebben a kártyajátékban szamurájok küzdenek az utolsó pohár sakéért. A játékot a legrészegebb, legtöbb pohár sakét összegyűjtő játékos nyeri, persze ha életben marad. Becses képességei ellenére a szamuráj sem immunis az alkoholra, így vigyáznunk kell: minél hamarabb részegedünk le a győzelem érdekében, annál könnyebben áldozatul eshetünk egy asztaltársunknak. Aggodalomra azonban ez sem kell, hogy okot adjon: ebben a világban a halál sem akadály.

A szamuráj, a szellem és rengeteg csillogó acélpenge

A játék elején megkapjuk karakterünket, életerőnket (melyeket kártyák szimbolizálnak, túloldaluk pedig hasznos képességeket rejthet), középre az átlátszó, sakét jelképező „korongokat” (ehhez mellékelt instrukció alapján még origami tartót is hajtogathatunk), valamint a mellettünk ülő játékosoktól való távolságot jelző három-három kis kockát. A játékot mindenki ülve kezdi, körönként négy fázis követi egymást:
- Kártyák kijátszása: egy-egy kártyát többféleképpen lehet használni, támadásra, védekezésre, mozgásra (a mellettünk ülő/álló ellenfél felé), saké ivására, illetve ezek helyett használhatjuk a kártyán szereplő szöveget is, mely a következő lehet:
- esemény
- fegyver/tárgy
- szolgáló
- megszakítás, az ellenfél egy adott cselekedetének megszakítására
- Szolgálóink támadása: ebben a fázisban a játékba hozott szolgálóink mozoghatnak és támadhatnak az ellenfelünkre
- Kártyák felhúzása a kezünkbe
- A kezünkben tartott fegyver lecserélése, későbbi védekezés céljából

Az alkohol képességeinkre gyakorolt hatása a játék egyik legérdekesebb motívuma, a megivott sakét jelző korongot egy-egy kártyánkra, életerőnkre vagy karakterlapunkra kell, hogy helyezzük, mely így meggátol minket az adott tárgy, illetve saját különleges képességünk használatában. Azonban néha előnyünkre is lehet: az életerőnkre helyezett saké megnöveli azt. Ha meg akarunk szabadulni egy-egy így elhelyezett sakétól, azt eltávolíthatjuk a lapjainkról, cserébe plusz kártyákat játszhatunk ki, illetve húzhatunk újakat.
Ahogy már említettem, ebben a játékban a halál sem akadály. Ha szerencsétlenségünkre valamelyik ellenfelünk végez velünk, kísértet formájában tudunk további borsot törni az élők orra alá. Ebben a helyzetben további érdekesség, hogy az elhunyt játékosok közösen játszanak tovább: megnyerhetik a játékot, ha a játék végére közösen több sakét gyűjtenek össze, mint a még életben lévő szamurájok.

Arigatou gozaimasu

A Saké & Samurai akár nyolc játékossal is játszható, a könnyedebb játékok kedvelőinek, Japán szerelmeseinek, illetve azoknak, akiket nem rettent vissza a nemes szamuráj harcosok sakéért folytatott küzdelme, kiváló szórakozást biztosít. A tartozékok kellően szépek, igényesek, az ábrák bőséggel árasztják magukból az igazi távol-keleti hangulatot.

Angol nyelvű szabály
Hibajavítás az alapjátékhoz

A dobozban 110 db kártyát találsz, melyekhez javasoljuk a lenti kártyavédőt.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Kártyajáték, Partijáték, Középkori, Harc, Humor
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kártya húzás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Sake & Samurai társasjáték videók (1)

Kommentek

A Sake & Samurai társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  3 - 8
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Matteo Santus
 • Illusztrátor:  Jocularis
 • Kiadók:  Albe Pavo
 • Elérhető nyelvek:  angol, olasz

Alternatív nevei


Kiadások

 • Albe Pavo Superalcoholic LuccaGames 2011 promo Edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
 • English/Italian first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sake & Samurai társasjátékhoz