Rumini: A szétszakadt térkép
Rumini: A szétszakadt térkép
Videó beküldése

Rumini: A szétszakadt térkép társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A Rumini: A szétszakadt térkép egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 6 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés és a memória mechanizmusokra. Rumini- A szétszakadt térkép ár: 3 490Ft. Térkép...

A Rumini: A szétszakadt térkép egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 6 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés és a memória mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Rumini- A szétszakadt térkép ár: 3 490Ft. Térkép nélkül hamar elveszünk a tengeren. Segíts Rumininak összeilleszteni a szétszakadt térkép darabjait, hogy mielőbb meg találhassa a varázseszközöket! Izgalmas, pörgős kártyajáték, melyben a szerencse mellett sokkal inkább a taktikázás, és a jó megfigyelőkészség kap szerepet. Tartalom:16 varázseszköz-kártya, 32 térképkártya, 32 hajóablak-kártya, 8 bazárkártya, 12 kincskártya

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 2 890 Ft-tól
 • -25%-973 Ft

Kategória: Kártyajáték, Gyerek játék, Könyv alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Pakli tervezés, Memória

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rumini: A szétszakadt térkép társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Kommentek

Kommentek

 • anna.varganekis

  2022-02-10 13:10:11

  igen, ezt elismerem, én csak felnőttként mondom, hogy unalmas játszanom vele, de ez egy gyerek játék

 • beszedicsf

  2022-02-10 13:09:07

  mi csak egy ovis társ szülinapi zsúrjában "próbáltuk" (én nem, csak a lányom), ott csupa gyerekek játszották felnőtt nélkül, és szuper jól lekötötte őket

 • anna.varganekis

  2022-02-10 09:25:06

  Mi is beszereztük ezt a játéko egy Rumini-őrült gyerek mellé, de kevésbé pozitívak róla a tapasztalatok sajnos. Az persze szuper, hogy Ruminihez kapcsolódik, mert nagyon népszerű a sorozat, és nincs még ilyen játék, szépen meg is csinálták, visszaköszönnek az egyes könyvekben gyűjtögetett varázstárgyak, mint a vascsöppentő és társai, amiket a különböző kalandok során kapnak az új barátaiktól, és utána többször is döntő hasznosságúak.

  A játék ötlet is tetszett, hogy térképdarabokat pakolunk, és körbekerítve az egyes tárgyakat megszerezzük őket, viszont nálunk nagyon sokszor nézett úgy ki a helyzet, hogy nem lehetett egy-egy tárgyat megszerezni adott körben, és akkor ha lerakom a lapjaim (ami egyébként nem kötelező, hogy minden lapom felhasználjam), akkor azzal a következő játékosnak segítek. Szintén tapasztaltuk, hogy nincs elég lap, erre kitér a szabály is, ha elfogynak a húzható lapok, akkor a már letetteket kell átvariálni, viszont innentől elég élvezhetetlen volt a dolog, hogy kiszedtünk lapokat, aminek már megvolt a helye.

  Szóval mi ezt leginkább úgy játszottuk két felnőtt + egy gyerek felállásban, hogy hagytuk a kicsit nyerni, és leraktuk a lapokat akkor is ha nem volt előnyös. Ha ez a cél, hogy a gyerek ismerkedjen szabálykövetéssel, és próbálgassa magát egy ilyen pakolós-tervezős helyzetben, arra végülis tényleg tökéletesen alkalmas, de ha valaki (hozzánk hasonlóan) azt várná egy gyerekjátéktól, hogy felnőttként is élvezetes legyen, arra nem jó.

  Mitagadás, a gyerek élvezte, bár hozzá kell tenni, ő is pontosan érzi, hogy mi meg nem szeretjük, szóval hamar kikopott a gyakran előkerülő játékok közül, főleg miután a sorozatot is kiolvastuk, és átnyergeltünk Harry Potterre.

 • Merse

  2021-01-07 07:49:39

  A szétszakadt térkép nevű játékban kincseket kell gyűjteni, és ha még Rumini is, ennél több már nem is kell a gyerekeknek. A kezünkben lévő négy lap által (ami egy hajóablakból mutatja az adott térképelemeket párosával) meghatározott mintázatokban új térképlapokkal bővíthetjük a közös térképet, célunk pedig az, hogy a megfelelő térképlapokat körberakjuk minden oldalról, mert akkor kapjuk meg a rajtuk szereplő kincseket és varázseszközöket. A gyerekek számára nagyon jó koordinációs gyakorlás, de nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Azt könnyű megállapítani, hogy mit tudunk könnyen megszerezni csak a közvetlenül szomszédos mezőket figyelembe véve, de több lap megfelelő sorrendbe és pozícióba történő lerakásával közvetett kombinálásra is van lehetőség, ami néha még a felnőtteknek elgondolkodtató. Könnyen tanulható rövid játék, 2-4 játékos részére nagyjából 20-30 perc, amit a kincskártyákkal szerezhető extra lehetőségek tesznek még változatosabbá.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  6+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Gabriella Grőber
 • Illusztrátor:  Anna Kálmán
 • Kiadók:  Keller & Mayer
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.5 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rumini: A szétszakadt térkép társasjátékhoz