Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben
Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben
Videó beküldése

Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a pakli tervezés mechanizmusokra. Rick és Morty ismét bajban vannak! A...

A Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Rick és Morty ismét bajban vannak! A megamagok egyre közelebb és közelebb esnek Morty fenekéhez....nos, jobb lenne, ha a megfelelő erőforrások összegyűjtésével és beváltásával begyűjtenéd a magokat, mielőtt kiderül, mi is történik olyankor! Úgyis a megszerzett magok fognak pontot érni a játék végén, vagyis amikor a játékosszámnak megfelelő kártya elfogyott. Gyors kártyajáték, a Rick és Morty sorozat rajongóinak kötelező darab!

A játékosok a népszerű animációs sorozat hőseinek, Ricknek és Mortynak az egyik kalandját élhetik át. Feladatuk, hogy különböző erőforrások beváltásával begyűjtsék a zuhanó megamagokat, még mielőtt azok elérnének Morty fenekéhez. A játékosok minden körben két akcióból választhatnak: a kiterített erőforrás-kártyák közül vesznek fel, vagy a korábban összegyűjtött erőforrásokat váltják be valamelyik megamag kártyára. A meg nem vásárolt magok minden forduló után eggyel lentebb esnek, egyre közelebb Morty fenekéhez.

A játék a játékosszámnak megfelelően előkészített mag kártyák elfogyása után ér véget, ekkor kell összeszámolni, hogy kinek hány magot sikerült szereznie.

Forrás: Kockamanó
2 felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 3 200 Ft-tól
 • 8 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Gyűjthető tartozékok, Humor
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Rick & Morty: Megamagszorult helyzetbenPuppecica, Solymár és Budapest, Nyugati pályaudvar

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Solymár és Budapest, Nyugati pályaudvar! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A család nem szerette, 1x játszottunk vele.

3 érdeklődő


Rick & Morty: Megamagszorult helyzetbenHarle89, Solymár, Budapest XIII Forgách utca

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Solymár, Budapest XIII Forgách utca! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt vált eladóvá, egyszer játszottunk vele, nem szerettük. Csomagküldés vevő terhére megoldható Foxpost, Packeta, MPL.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kapcsolódó cikkek

 • 6 társasjáték sorozatrajongóknak

  2020.05.14. 10:00:00 / Kedvcsináló, 2020

  Fogj össze a barátaiddal, és küzdj meg Thanosszal, éld túl az élőhalottak támadását, menedzseld egy dinópark működését, csempéssz megamagokat dimenziók között, szerezd meg a Vastrónt...

Kommentek

Kommentek

 • mvik19

  2021-09-05 19:33:42

  Sokat szemeztem ezzel a játékkal, de mindig elsiklottam felette. Végül ajándékba kaptam meg. Nagyon kellemes csalódás volt. Persze nem kell világmegváltó újításokat várni tőle. Kellemes versengős játék, ami amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Hárman próbáltuk, úgy nagyon jól szórakoztunk vele. Végső soron ezért játszik az ember egy játékkal. Nem feltétlen szükséges ismerni a sorozatot ahhoz, hogy élvezzük, bár aki még azt is szereti, annak még nagyobb élmény. Nagy befeketetést nem kér, nálunk tuti előkerül majd elég gyakran.

 • crazyoh

  2020-03-11 10:54:29

  A Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben egy elég érdekes és szórakoztató társasjáték a sorozathoz hűen. Mechanikájában egy kicsit a Splendor-ra hajaz, mert itt is gyűjteni kell bizonyos erőforrásokat, amikből később lapkákat vásárolunk és pontokat gyűjtünk. A játék lényege, hogy megamagok zuhannak Morty feneke felé és a mi feladatunk elteleportálni ezeket a megamagokat. Most pedig a szabályokat szeretném ismertetni, mert nincs fent az interneten, és jól fog jönni.

  Előkészületek

  A kártyákat szét kell válogatni típus szerint, majd felrakni a pályát. A pánikkártyákból kell alkotni egy oszlopot úgy, hogy a bepánikolt Morty legyen legalul. A fenékkártyákból alkotni kell egy sort, és ezeknek a kártyáknak a száma függ a a játékosok számától (2 játékos=2 fenékkártya, 4 játékos=4 fenékkártya). Majd szintén játékosszámtól függően kivesszük a megamagkártyákat (2=12, 3=18, 4=24). A megamagkártyákat meg kell keverni és egy képpel lefelé néző paklit képezni belőle. Ahányan játszotok annyi megamagkártya kerül a pánikzóna legfelső sorába. Ezt követően minden játékos kap 6-6 erőforráskártyát és a további erőforrásokból képezünk egy 4(oszlop)x5(sor)-ös mátrixot. Ez lesz az erőforrászóna. Még így is maradni fog ebből a kártyatípusból, úgyhogy szintén egy paklit kell képezni a maradékból. Az lesz a kezdőjátékos, aki legutóbb tartott a kezében valamilyen magot, ő megkapja a kezdőjátékos kártyát, majd a jobb oldalán ülő játékos a "te vagy a riban*om" kártyát. Ezután kezdődhet is a játék.

  Játék

  Minden játékos a körében két akció közül választhat:

  A, Erőforrások begyűjtése
  B, Miniportál építése

  A, Erőforrások begyűjtése

  Választani kell egy kártyát az erőforrászónában és magunkhoz venni, továbbá minden vele oldalszomszédos, ugyanolyan típusú kártyát is. Ezután láncreakciószerűen az azokkal is oldalszomszédos, ugyanolyan típusú kártyákat is el kell vinni. Az erőforrás kártyák között vann univerzálisak is, amelyek Joker-ként működnek, tehát eldönthetjük, hogy éppen melyik erőforrásnak feleltetjük meg. Miután felvettük az összes kártyát, ami lehetséges volt, vissza kell tölteni az üres helyeket az erőforrás pakliból. Fontos, hogy csak 12 kártya lehet nálunk, ha ennél több van, akkor a saját kártyáinkból kell visszatölteni az erőforrászónát.

  B, Miniportálok építése

  A megamagkártya alsó részén láthatjuk, hogy milyen erőforrásokkal kell rendelkeznünk, ahhoz hogy megvehessük, tehát elteleportálhassuk. Középen a megamagok száma jelenti a megszerezhető pontszámot. A felső részen pedig azok az erőforrások vannak, amiket megszerzünk, és azokat mindaddig felhasználhatjuk, amíg nem vesszük meg a következő megamagkártyát, hiszen utána már az lesz az aktív. Ezáltal lehetőség nyíilik arra, hogy kombináljuk a kezünkben tartott erőforrásokat a korábban megszerzett megamagkártya erőforrásaival, és így könnyebben és gyorsabban juthatunk hozzá a következő megamaghoz. Egy körben lehetséges akár az összes megamagot is elteleportálni, ha rendelkezünk az összes erőforrással.

  "Te vagy a riban*om" kártya

  Ha rendelkezünk ezzel a kártyával és a körünkben elteleportáltunk egy megamag kártyát, akkor lehetőségünk van használni.

  Eldobathatjuk egy másik játékossal a legutóbb megszerzett megamagkártyáját, de oda kell neki adnunk a kártyája alján lévő erőforrásokat és a "Te vagy a riban*om" kártyát. Ha több lapja van mint 12, akkor annyit el kell dobni, hogy csak 12 maradjon.

  PÁNIK

  Egy fordulónak akkor van vége, ha minden játékos végrehajtotta az akcióját. Minden oszlopban egyel lejebb kell csúsztatni a megamagkártyákat. Ha esetleg egy megamagkártya Morty fenekébe kerül, akkor minden játékos elveszíti a legutóbb megszerzett megamagkártyáját, és azok játékon kívülre kerülnek. Az a kártya is kiesik a játékból, amelyik elérte Morty fenekét, és a helyére újat kell rakni a legfelső sorba. Minden játékos köre végén, amennyiben legalább egy üres oszlop van, egy újabb megamagkártya kerül a pánikzónába. Balról nézve az első üres oszlop legtetejére kell rakni. Négy fős játék eseten két üres oszlopot kell feltölteni (már amennyiben van).

  Játék vége

  A játék akkor ér véget, ha az utolsó magkártyát is elteleportálja valaki VAGY eléri Morty fenekét.

  A megszerzett megamagkártyákon lévő magok száma dönti el, hogy ki lett a nyertes. Értelemszerűen akinek több van, az nyert. Döntetlen esetén viszont az nyer, akinek több megamagkártyája van. Ha még így is döntetlen, akkor még egy játszmára sort kell keríteni.

  Egyébként még három variánsa van a játéknak, ha esetleg gyerekekkel játszanánk vagy túl nehéz nekünk ez a játék, illetve ha nehezíteni szeretnénk a játékot.

  Fura egy játék azt meg kell hagyni, viszont tényleg szórakoztató, amikor egymás elől szerezzük meg a kártyákat. Különösen tetszik az, hogy egyszerre kooperatív és kompetitív a játék, hiszen nme szabad hagynunk, hogy elérje bármelyik mag Morty fenekét, mert akkor elbukjuk a lapunkat. Bár néha pont, hogy jól jön (pl. nincs lapunk, de a többieknek igen vagy rajtunk kívül mindenkinek 3 pontos lapja van legfelül, nekünk meg csak 1 pontos). Nem egy kötelező darab a polcon, de érdemes kipróbálni.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jose D. Flores
 • Kiadók:  Lex Games, Reflexshop Kft, Crazy Pawn Games
 • Elérhető nyelvek:  magyar, román, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 12 cm x 18.5 cm x 3.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: román
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rick & Morty: Megamagszorult helyzetben társasjátékhoz