Raverun
Raverun
Raverun
Videó beküldése

Raverun társasjáték

társasjáték, 2013
Értékelem!

A Raverun egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 3 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók és a pakli tervezés mechanizmusokra. Légy te a Raverun világának uralkodója! Toborozz zsoldosokat csatáidhoz, de...

A Raverun egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 3 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy te a Raverun világának uralkodója! Toborozz zsoldosokat csatáidhoz, de vigyázz, a felfogadott harcosok gyakrabban váltanak oldalt, mint ahogy a szél változtatja az irányát. A játékhoz nem kell más csak a dobozban lapuló kártyapakli, 1 vagy 2 barátod, és néhány perc! Vajon sikerül egyesítened a Raverun széthullott világának királyságait?

Toborozz zsoldos sereget

A játékban 8 féle zsoldos kártya segítségével építhettek sereget, de minden zsoldosnak 3 különböző fajtája van. A zsoldosok 1-től 8-ig egyre erősebbek, ráadásul egy-egy lap 3 fajtájának erősségében is van eltérés. Lényegében tehát mind a 24 zsoldos kártya eltérő erősségű, a játékosoknak pedig ezeket felhasználva kell sereget építeni a játék folyamán. A kör elején mindannyian kijátszotok arccal lefelé egy zsoldost, majd egyszerre felfeditek őket.

A legerősebb zsoldos a többi kártyát a megfelelő játékos dobott lapjai közé pusztítja, majd a legyőzött zsoldosok képessége ebből a pakliból aktiválható. A zsoldosok képességei általában a dobott lapok pakliját, a kézben tartott lapokat, csatatéren lévő zsoldosokat manipulálják, vagy akár el is lophatunk katonákat az ellenfél seregéből. Abban az esetben ha az egyik játékos kezéből az összes lap elfogyott, és már a húzópakli is kimerült, kezdetét veszi az utolsó kör. Itt még lehetőséged van keresztbe tenni az ellenfélnek az eldobott lapjainak megkeverésével, vagy előnyt kovácsolni a saját dobott lapjaid manipulálásával. A kör végén az a játékos nyer, akinek a legerősebb zsoldos kártya található az eldobott lapjai legtetején.

Összegzés, ajánlás

A játék egyszerű mechanikán alapszik, ami könnyű megérthetőséget kölcsönöz a játéknak. Ugyan akkor sosem lehet ét egyforma meccset lejátszani, mivel a zsoldos lapjaidat véletlenszerűen húzhatod fel egy közös pakliból. A játék legérdekesebb része a dobott lapjaid menedzselését jelenti. A legtöbb zsoldos kártya ezt a paklit manipulálja, módosítja a legfelső lap helyzetét, újrakeverteti mással a paklit, vagy éppen egy erősebb zsoldost helyez a pakli tetejére. A játék kis helyet foglal, gyorsan lejátszható, és nem kell hozzá sok hely, így utazásokhoz kiváló játék lehet, de filler játéknak is tökéletes, két hosszabb lélegzetvételű társas közé.

Mi van a dobozban?

A doboz 24 kártyát tartalmaz és egy szabálykönyvet.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Partijáték
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Pakli tervezés

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Raverun társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 3
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jędrzej Doczkal
 • Illusztrátor:  Katarzyna Fic
 • Kiadók:  G3, ST Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, lengyel

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Raverun társasjátékhoz