Pret-a-Porter
Pret-a-Porter
Videó beküldése

Pret-a-Porter társasjáték

társasjáték, 2010
Értékelem!

A Pret-a-Porter egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és a loans mechanizmusokra. Pret-a-Porter angol nyelvű társasjáték ár: 24 040Ft. A Prêt–à–Porter egy...

A Pret-a-Porter egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és a loans mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Pret-a-Porter angol nyelvű társasjáték ár: 24 040Ft. A Prêt–à–Porter egy gazdasági-stratégiai társasjáték, amelyben egy olyan céget kell vezetned, ami a divat világában próbál érvényesülni. A játék 12 körből áll (12 hónap), amely négy negyedre van osztva, melyból mindegyik egy Divatshow-val ér véget.

Ahhoz, hogy alaposan fel tudj készülni a Divatbemutatóra, szerződéseket kell kötnöd; további épületeket kell használatra kijelölnöd; új dolgozókat kell felvenned a céghez, hogy a teljesítményt növeld; valamint, új és izgalmas dizájnokkal kell előrukkolnod. De ez nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik!

A végső célod a cég felvirágoztatása. 12 kör után az a játékos, akinek a legtöbb pénze és győzelmi pontja van, megnyeri a játékot.

Forrás: Kockamanó
4 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 14 000 Ft-tól
 • 8 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Loans

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Pret-a-Porter társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pret-a-Portersz.galambos, Budapest, XX. vagy alkalomszerűen Boráros/Köki/Keleti!

Csak személyesen itt: Budapest, XX. vagy alkalomszerűen Boráros/Köki/Keleti!!

na

1 érdeklődő


Pret-a-Porterodalbaho

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Újszerű, angol nyelvű, KS verzió. Személyesen Debrecenben, vagy Foxpost.

0 érdeklődő


Pret-a-Porterdavidberes, Fót, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Fót, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Uj, bontatlan

1 érdeklődő


Pret-a-Porterhadhaz.sandor, Bp IX/Köki vagy Szolnok

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp IX/Köki vagy Szolnok! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, fóliás.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Pret-a-Porter társasjáték videók (7)

Kommentek

Kommentek

 • MaRo

  2022-03-16 22:22:59

  Szerintem minden vélemény érték és leget is hatással másokra és valamilyen szinten kell is szerintem, hogy hatással legyen kiváltkèpp akkor ha érdeklődik komolyabban. Ösztönző, hogy mèlyebben utánanézzen és a tapasztalatok és értékes vélemények igazolják vagy épp cáfolják az elképzelését ami segíthet a végső döntésben.

  Persze 1 vélemény alapján nem feltétlen szerencsés dönteni de ha valaki hasonló stílust vagy gondolatvilágot képvisel mint te vagy bárki más annak igenis releváns a szössszenet amit írsz.

  Sose arra a teszem azt 1000 emberre gondolj aki elmegy mellette hanem az arra akár egy emberre akinek ezzel segítesz. :)

  Végül pedig elnézést, hogy én is beoffoltam ide de szerettem volna a filozófiai csatába ezeket a remélhetően pozitív gondolatokat megosztani.

 • porcine

  2022-03-16 19:54:43

  Szeretném ezt hinni, de tévedtem, amikor leírtam, hogy kihívás-mentes a játék, mert nem az.

  De tiszteletben tartom a kérésedet és befejezem, ha te is tiszteletben tartod az én kérésemet és rengeteg játékról írsz még véleményt, mert nagyon jók és élmény olvasni őket! 😉

 • harnas1207

  2022-03-16 19:29:44

  Nem téves, hanem megváltozik. Ez a lényeg. Most szereted, 5 év múlva nem. Nem tévedsz, hanem változott a véleményed. A tévedés az lenne, ha azt mondanád , hogy gyűlölöd mert sok benne a kocka, és utána kiderülne, nincs is benne kocka....

  Sikerült egy lavinát elindítanom, amit egyáltalán nem akartam, ezért kérek mindenkit zárjuk is le. Nem dőltem a kardomba, csak jeleztem, hogy nem fizetett hírdetés vagyok, nincsenek követőim és nem hiszem, hogy ráhatással vagyok bárkire is. Pusztán élvezetből írom meg a társaságom és a jómagam véleményét. Tudom, hogy én vagyok az oldal kritikus hangja, de sok pozitív visszajelzést kaptam, hogy nem vagyok egyedül. Abban is bizos vagyok, hogy akit elviekben meg tudnék téveszteni, az rá se kattint ezen játékok oldalára :D Lehet készíteni kellene egy harnas értelmező kéziszótárt, hogy ne érezze senki bántónak az írásaimat illetve tudja mit takarnak a skáláim. (a profik így csinálják) Szóval béke! Én megyek kiírtom az emberiséget a Plague Inc-be, ha a többiek hagyják.

 • porcine

  2022-03-16 18:55:21

  Tévedsz!:))))

  Értelmező kéziszótár: A vélemény általában valakiről, vagy valamiről alkotott nézet, felfogás, illetve ilyenek összessége.

  Ezért gondolom úgy, hogy egy vélemény is tévedhet, hiszen egy nézet, vagy felfogás sem tévedhetetlen. Természetesen fenntartom a jogot véleményem esetleges tévedésére.😁 Egy gyors vallomás: a Draftosaurus-nál írtam véleményt, és a 6 éves kislányom világította meg nemrég, hogy óriásit tévedtem és igenis jó játék az. Ebből következik egy kérdés: ha egy vélemény tévedhetlen, akkor ebből következően örök és megváltoztathatatlan?

  Továbbá bár szétoffolásnak tűnik, úgy érzem pont az ilyen polémiák segítik egymás véleményének megismerését, ezáltal a játékokról alkotott tudásunk mélyülését. Szóval én nagyon szeretem ezeket az építő jellegű vitákat.

 • soetigabor

  2022-03-16 18:19:29

  Micsoda vita alakult itt ki, a szó legjobb értelmében. Kár, hogy szétoffoljuk ezt a szegény játékot, ha megengeditek, én is szeretnék gondolatokat hozzáfűzni az eszmecseréhez. :)

  Az a meglátásom, hogy harnas a saját személyes véleményét, élményét sokszor általános tényként megfogalmazva szokta megírni. "Ez jó benne, az nem jó benne, ez így jól működik, az úgy nem működik jól, stb.". Sokan hajlamosak erre, viszont itt kell szerintem tudatosítania az olvasónak, hogy hiába van látszólag tényközlésként kommunikálva, ettől még alatta egyetlen embernek a szubjektív meglátása lakik, amivel csak egyetérteni vagy egyet nem érteni lehet szerintem.

  Porcine, azzal, hogy "egy vélemény is tévedhet", egyáltalán nem tudok egyetérteni, de biztos vagyok benne, hogy csak másképp definiálunk fogalmakat. Úgy tudnám átfogalmazni, hogy "egy tényközlés/megállapítás/kijelentés is tévedhet", ami szerintem vitathatatlan. A vélemény az én fogalomtáramban, egy személynek a személyiségéből fakadó megnyilvánulására vonatkozik, nem egy általánosan elfogadott tényre. Ebből adódóan szerintem egy vélemény nem tévedhet. Kíváncsi vagyok, hogy ezzel így egyetértesz-e, vagy szerinted tévedek. *kacsint-kacsint* :)

 • porcine

  2022-03-16 17:59:50

  Hidd el nekem, mint kívülállónak (aki független, mint Svájc:), hogy nem a szavaid kerültek kivesézésre, hanem az értékelési rendszered vetett fel kérdéseket. De semmi rosszindulat nem érződött benne. És én bizton nem érzem a véleményemet megkérdőjelezhetetlen axiómáknak, pláne attól, ha a másikét hibásnak tartom. Legfeljebb nem értek vele egyet.

  Ismétlem magam: az írásod a játékról pedig nagyon jó lett!

 • harnas1207

  2022-03-16 15:16:33

  Nem akarok belemenni filozófálásba arról, hogy mit jelent egy vélemény vagy egy tényközlés. Ha valaki véleményét hibásnak tartod, az azt jelenti, hogy a sajátodat szentírásnak veszed. Egyik szubjektív tényezőt ütnéd a másik szubjektív tényezővel :) Annak örülük, hogy van ellenvélemény, nagyon jó lenne, ha minál több saját gondolat lenne megfogalmazva a komplexebb játékok alatt is. Annak kevésbé örülök, mikor nem a játék, hanem az én szavaim kerülnek kivesézésre :)

  Tudjátok az a mondás, hogy ha a szavaidért pénzt kapsz, akkor kritika, de addig csak vélemény marad.

 • porcine

  2022-03-16 12:02:14

  Ne szomorodj el! Nem bántani akartak. DeimosDown is csak egy véleményt fogalmazott meg. Azonban tévedsz: egy vélemény is tévedhet véleményem szerint. Pl.: DeimosDown is tévedhet, vagy akár én is is. És pont ez a szép az egészben, hogy kijavíthatjuk a hibáinkat, korrigálhatjuk a tévedéseinket.

  A véleményed pedig azért jó, mert bár szubjektív, mégis alaposan alátámasztod és ezzel sokaknak segítesz, például nekem. Mert bár ez a játék a kívánságszatyromban pihent, olvasva véleményed kivettem onnan. Szerencsére jópár ember van itt, akik alaposan alátámasztják véleményüket, még ha az szubjektív is.

 • DeimosDown

  2022-03-16 11:59:51

  Tisztelettel, nem értünk egyet... és nem kellene hogy ez elszomorítson.
  Nem a véleménnyel vagy értékeléssel volt baj (nem értünk egyet a játék bizonyos aspektusaiban, de örültem hogy jött egy review, likeoltam is.. és elfogadom, h másképp élted meg) - hanem a kategorizálással.
  Te is írtad később hogy a legtöbb játék személyfüggő... na most, akkor innentől semmilyen kategorizálásnak nincs akkor értelme? Nem hiszem, hogy ez a helyes válasz - az én szememben inkább az, hogy az általánosan elfogadott kategóriákat próbálom használni (még akkor is ha nem értek vele egyet... de ez más tészta/off-topic már)

  Az, hogy mindenre rásütjük, hogy ez a véleményem, ezért nem lehet kritikát megfogalmazni róla... ez eléggé lusta hozzáállás. Ennél még az is jobb, ha személyeskedésnek nevezted volna... mert ahhoz közelebb áll. :(

  A többiben igazad van - én biztos informálódok min. 3-4 helyről, ha kocsit vagy társast vennék... remélem más is így tesz. De ettől függetlenül ha én egy S osztályos Mercedest szolid középkategóriás autónak minősítenék, és hiába nem veszi meg senki az ajánlásom alapján - ettől még valószínűleg nem lenne igazam. :)

  Sajnálom, hogy a másodikat már könyörögni kellett... szerintem egy kifejezetten alulértékelt játék, és szerintem pont ez a probléma vele, hogy a tematika alapján mindenki sokkal könnyebb játékra számít - aztán kap egy komplex eurót, ahol sok mindenre kell figyelni (ha nálatok nem ez volt a gond, hanem mechanika, vagy egyéb, akkor ezt a kitételt tekintsük semmisnek)

  Szerintem pl a szerencse amit említesz, kis gyakorlattal már bőven mitigálható (itt jön be, hogy írtam, h van taktikai komponense) Abban is egyetértek hogy nem biztos hogy 50-100 játék van benne, de szerintem azért 20-30 biztosan van, aki szereti az ilyen középnehéz eurókat... mondjuk ez még elég régi játék, akkoriban nem volt annyira divat a végtelen újrajátszhatóságra figyelni.

 • harnas1207

  2022-03-16 11:12:08

  Mindig elszomorít, amikor valaki nem a játékot, hanem a véleményt értékeli. Ez nem ajánló, ez az én véleményem erről a társasjátékról. Lehet vele egyet érteni és lehet ellenkezőleg gondolni, ez csak egy hang a sok közül, ami akár segíthet eldönteni, hogy megvedd-e vagy sem. (csak akkor fog segíteni, ha hasonlóképp gondolkozol, mint a véleményíró) A családi játék számomra azt jelenti, hogy felnőttek és 10-14 év közötti gyerekek egyaránt élvezik. Itt direkt kiemeltem, hogy agyalós családi játék, nehogy valaki párhuzamot vonjon más könnyedebb családi játékkal. Azt mindenki maga döntse el, hog a 8 éves gyerekével Homályrévezik, vagy a 35 éves párjával kizárólag csak Catant tud megtanítani, ez nagyon személy függő. Én a saját közegemből tudok tapasztalatokkal szolgálni. De egy biztos: Nem fogsz boltba rohanni, ha itt olvasol valamit. Utánajársz BGG-n, más fórumon, elolvasod a játékszabályt stb. Ezek alapján senkit sem fog félrevezetni egy vélemény. A vélemény sose tévedhet semmilyen irányban, mert szubjektív érzésekről beszél.

  A Prét-á-Porter 3 vagy 4 partyt élt meg nálunk, de már első alkalom után senki sem akart vele többet játszani. A további játékokat nekem kellett kikönyörögnöm, hogy az első benyomásokat meg tudjam erősíteni vagy cáfolni.

 • kvarclovag

  2022-03-16 09:36:47

  Igen, én is úgy érzem, hogy harnas kategorizálása eltér az általánosan elfogadottól. De ő ezt le is írta, és aki több véleményét olvasta, és az adott játék alatt másét is, az ezt tudhatja. Aki viszont csak beesik, és csak egy játéknál olvassa az értékelését, főleg, ha másnak nincs ott részletesebb véleménye, akkor neki félrevezető lehet. Attól nem tartok, hogy egy gémer ematt kihagy egy játékot, mert ő biztos több helyről, alaposabban tájékozódik. De egy családi játékot kereső alkalmi vásárló beleszaladhat így egy kellemetlen meglepetésbe. De az is lehet, hogy épp így fog kedvet kapni a komolyabb játékokhoz 😃 Az biztos, hogy én csak olyan játékkal játszanék, illetve játszom, amit harnas fillernek, vagy könnyű családi játéknak minősít. Jobb az óvatosság 😃

 • DeimosDown

  2022-03-16 01:03:14

  Nem először írod 3.5-4.0 közötti játékokra, hogy családi játék... szerintem ez nem egy jó ötlet.

  Ne sértődj meg, de szerintem a te skálád picit elcsúszott, amikor a játékok nehézségét/komplexitását kell megítélni (mondom úgy, hogy én is a középnehéz/nehéz eurókat preferálom... bár ha a High Frontier-hoz is csináltak családi modul, akkor innentől kb minden családi játék végülis...)

  Viszont amikor ajánlót ír az ember, akkor szerintem célszerűbb úgy kezelni az általánosan elfogadott fogalmakat, ahogy azt a közönség legnagyobb része értelmezi... mert különben félreviszed az embereket az ajánlással.
  És szerintem az emberek legnagyobb része ezt biztos nem titulálná családi játéknak.

  És egy ilyen játéknál ez főleg veszélyes. Személy szerint, nem egyszer láttam, hogy a hölgyek ugrottak (volna) rá a tematika miatt (pláne, akinek mondott valamit a kifejezés) - és hiába szoktam mindig mondani, hogy oké, de itt egy kemény számolgatós euróról van szó, ráadáasul stratégiai és taktikai is egyszerre - így is több alkalommal csalódás lett a vége.

  Szerintem nem érdemes ebbe az irányba tévedni (könnyebbnek beállítani egy játékot, mint amilyen) - mert ilyenkor éri az embert a legnagyobb csalódás...

  És mint szakállas, marcona gamer, kikérem magamnak :) Bár elvagyok a szürke kockákkal is, de ettől még nem zavar/tudok örülni neki, ha szép színes egy középnehéz stratégiai euró, és ezúttal más típusú tematikája van (végre nem földműves, űrmeghódítós, vagy valami random európai városról elnevezett játék..)

  PS: hány játék után érezted kevésnek?

 • harnas1207

  2022-03-15 22:52:21

  A Prét-á-Porter olyan játék, mely már bemutatkozáskor magyarázkodni kényszerül: "Én nem egy csajos társas vagyok..."

  Tény, a készítők valóban hiánypótló témával rukkoltak elő, mely alapból elijeszti a játékosok 90%-át. Abból a szempontból különösen érthetetlen a döntés, hogy erre a játékemchanizmusra az égvilágon bármilyen tematikát rá lehetne húzni. Tették ezt pl. a Dungeon Petz esetében is. Ha ezen sorokat olvasva valaki máris pöckölné a játékot, akkor ne tegye! Bármely nemű és korú játékos számára élvezhető a játék, kizárólag azt kérdőjelezem meg, hogy 4 marcona szakállas gémer, egy kocsmába sörözgetvén ezzel játszana...

  A játékélmény legerősebb része az ízzig-vérig megjelenített tematika. A divat szakma reális vagy képzelt világa tökéletesen át van adva számunkra, így a szerencsemanager munkáslehelyezésünket sokkal varázslatosabbnak érezzük majd. A játék szűkössége kézzel fogható, és hiába lehet magunkat fejleszteni, örök probléma lesz a mit hagyjunk most ki? kérdés.

  Pozitívumok:

  • Ötletes gazdasági társasjáték
  • Tökéletes game/time arány
  • Két fővel is működik, de nagyon jól áll neki a nagyobb játékosszám

  Negatívumok:

  • Túl nagy a szerencse szerepe
  • Nincs igazi mélysége a játéknak
  • A témát leszámítva semmi újat nem tud felmutatni

  Összegzés: A Prét-á-Porter nagy problémája az, hogy akiknek igazán szólna, azokhoz soha nem fog eljutni. Akihez meg eljut, azoknak nem feltétlen lesz elég. A téma hiába kuriózum, nem fogja tudni a hátán elvinni a játékot. Tökéletes agyalós családi játék, melyet a tapasztalt játékosok hamar kevésnek fognak érezni. Véleményem szerint a 3.58-as nehézség messze túlzó, de ez szubjektív. Mindentől függetlenül jó szívvel tudom ajánlani bárkinek, főleg annak tudatban, hogy van már magyar szabály is.

  Számomra: 6,5/10

 • harnas1207

  2021-12-24 23:23:47

  Köszi, láttam! Márta Karácsonyra ígérte és meg is érkezett! A játék pedig már hetek óta a polcon 🙂

 • robsteady

  2021-12-24 22:32:43

  Megelőztek... 😅 A lényeg az, hogy itt a szabály: https://www.facebook.com/groups/105382336472797/permalink/1594656887545327/

 • harnas1207

  2021-10-20 23:03:58

  Ön nyerte a Győri Zoltán legújabb játékát! Visszaküldeni nem ér! Egyébként is a játékok a társaságtól is függnek. De azt el tudom mondani, hogy soha semmilyen játék kipróbálását nem bántuk meg. (Talán) Ha lesz magyar szabály jelezz mindenképp!

 • robsteady

  2021-10-20 22:42:16

  A régihez képest a szerződések járnak talán le körönként az új verzióban, de erre ne vegyél mérget. Ott nézz körül majd. Az ikonrendszer is más. Régen foglalkoztam vele sajna... Majd novemberben lesz időm, összenézem a magyart és a németet, aztán alkotok valamit.

  Az én ajánlásaim szerintem átlagosak lehetnek egy olyan gémernek, akik nem a BGG 100-as listáknak, a felhajtásnak, a hangos KS kampányoknak akar hinni, hanem kicsit nyálaz, és van ideje listákat és kommenteket is olvasni a BGG-n.
  Biztos vagyok, hogy te pont úgy tudsz nekem mutatni érdekes játékot. Például, ha egyszer leülök egy Shem Phillips játék elé, akkor abban a motivációban te is benne vagy.
  Ne értsd ám félre, szerintem van helye a kritikának, sőt, kell is. Nincs tökéletes játék (...csak a Dominant Species :D ), és kell, hogy rámutass miért nem az. Ez az edukáció része. Aztán van aki leszavazza, van aki meg elgondolkodik rajta, és elemzi a dolgot. Annak meg örülök, ha az ajánlásom segít. A Tigris miatt már így is könnyekig meghatódtam a bizalomtól. :)
  Megy a három játék: Anachrony, T&E, Tzolkin ;)

 • godzsakattila

  2021-10-20 22:23:27

  Állítólag folyamatosan változik a Portal Games játékainál valamennyit.... A BGG-n van egy első kiadásos, de máshol egy hölgy említette, hogy a 3. kiadás magyarításán dolgozik, nemtudom ebből mi és hogy lett azóta.

 • harnas1207

  2021-10-20 22:03:09

  Képtelen voltam kihagyni! Találkoztam egy szimpatikus párral, akik nagyon durván ugyanazon a vonalon mozognak, mint én. Aztán rájöttem, hogy az ő ajánlásaik nagyon is hasonlóak a tieddel. Így megint bővült a kívánságlistám! Egyébként vannak ilyen játékok, csak keresgélni kell! Ha megtalálsz hármat, akkor ajándékod egy robbanó spicy, bestiális dinós monopoly! (sajnos régebben nem túl érdekfezsítő kritikákat írtam a jó játékokhoz, sem) De hogy témánál maradjak, örülök a magyarosításnak. Ezek szerint a régi kiadás szabálya nem teljesen egyezik az újjal?

 • hierroo

  2021-10-20 19:10:05

  Engem abszolút nem zavar, hogy "csajos" témájú ez a játék. Sőt, inkább motivál, hogy olyan jellegű társasjátékkal is játszhatnék, (mint például a divat is) amihez egyáltalén nem értek. Szerencsére nem kell tudni ruhát varrni, vagy szépnek lenni ahhoz, hogy eredményt érhessünk el a Pret-a-Porter-rel. Mellesleg ez a név nekem az ég adta világon semmit nem mond. Ha lenne magyar változata, akkor szerintem nem ez lenne a neve, de az viszont nagyon jó, és köszönöm, hogy magyar szabálykönyv készült! Szerintem az ára is jó, annyiféle hozzávaló és alkatrész van hozzá, hogy nem panaszkodhatunk. És a tervező neve garancia arra, hogy nem fércmunkáról volna szó 😉, és a grafika is remek!

 • robsteady

  2021-10-20 19:06:03

  Hó-hó, rejtett udvarlás kommentbe öltve 😄 Nekem is mérvadók a véleményeid, még ha nem is találkoztam olyan játékkal, ami levett volna teljesen a lábáról téged 😜 Na, majd a Feudum...

  Nekiálltam magyarítani, de sok időt emészt fel... Grafikusan biztos nem szerkesztem meg, mert 1 oldal vagy egy óra... Kedvcsinálónak itt az első oldal: Pret-A-Porter

  Rahdo videóját nézd meg róla, ott jól látod a működését. Nem nehéz játék, medium euró szintű. Az újrajátszhatósága közepes, neked talán túl ismétli önmagát mechanikailag. A kártyák adják a változatosságot benne. Azoknak jó inkább, akik szeretik, ha a játék vezeti őket. Nincs bedobva a gyeplő, hanem az aktuális kártyák akcióit megnézve el tudod dönteni, hogy egyes akcióhelyek közül mit aktiválsz. A kártyák változatosak, és balanszoltnak is mondhatók. Érdekes döntési helyzetek vannak benne, és jól kapcsolódó akciók. Még nem játszottuk ki, hogy végső értékelést adjak.

 • harnas1207

  2021-10-20 14:16:55

  Milyen érdekes, már megint Önbe botlok egy potenciális játéknál. :) Ilyenkor érzem, hogy de jó lenne, ha egyes felhasználók kommentjeire lehetne szűrni.

 • robsteady

  2021-04-09 10:20:28

  Magyar játékszabályt találni hozzá itt, igaz, az előző változathoz. Azzal már lehet játszani. Esetleg szólsz az eladóknak, biztos adnak hozzá (ezért vegyél szakboltban játékot, és ne drogériában, multiáruházban), mert a szabályok 5 mondatban el nem magyarázhatók. Nem hiába azonos a készítője a Robinson Crusoe-val. :D Maga a játék nem igazán nyelvfüggő, és a szabálymagyarázat sok mindenre megoldás a kártyák szövegének tekintetében. A játék amúgy vezeti a szemed, logikus felépítésű.

  Divatbemutatókat kell szervezned (Fú... Csajos téma...!), amihez ruhakollekciókat kell létrehozni. Ehhez viszont pénz kell, amit saját vagy kölcsön tőkéből fedezhetsz és elkölthetsz tervezőkre, modellekre, szakemberek szerződéseire, ezer féle módon. Sok mindent lehet itt csinálni, a munkáslehelyezések halma ez. Nagyon tematikus játék, de ez ne tévesszen meg, euró a javából! A BGG-n van hozzá egyszemélyes játékmód egy fikciós megavállalat ellen, azzal jól be lehet tanulni a szabályokat a játékmesternek, és utána az ő vezetésével már egyszerűvé válhat a játék.

 • robsteady

  2021-04-08 21:21:34

  Amennyiben azt gondolod, hogy csajos a téma, akkor játsz vele először, aztán meglátod, hogy miért talán ez a legjobb modern gazdasági játék. Ezen túl gyönyörű az asztalkép, kiveri a szemed a sok szín. Igényes mind kinézetében, mind felépítésében. Hidden gem igazán.

A Pret-a-Porter társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Ignacy Trzewiczek, Piotr Haraszczak
 • Illusztrátor:  Michał Oracz, Tomasz Jedruszek, Darek Zabrocki, Mariusz Gandzel, Kwanchai Moriya, Maciej Janik, Mateusz Kopacz
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Zvezda, Portal Games, DiceTree Games, Maldito Games, Brain Star
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Polish edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: lengyel
 • English edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.2 cm x 26.2 cm x 8.6 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9.5 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Polish edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pret-a-Porter társasjátékhoz