Nightfall
Videó beküldése

Nightfall társasjáték

társasjáték, 2011
Értékelem!

A Nightfall egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2011-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kártya...

A Nightfall egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2011-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kártya húzás, a minták és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Deckbuilding egy kicsit másként

Egy gyors, és vérszomjas pakliépítő kártyajátékról van szó, ahol a játékosok a sötétség teremtményeit, vámpírokat, vérfarkasokat irányíthatnak annak érdekében, hogy legyőzzék a többi játékost. Mielőtt a hasonló játékokat már unalomig játszó játékos továbblépne, jegyezzük meg, hogy több meglepő újdonságot vonultat fel a játék a maga kategóriájában. Mindenekelőtt megjegyzendő, hogy a többi hasonló pakliépítős játékban a játékosok célja az optimális pakli összerakása, illetve a lapokkal minél több victory point-ot összeszedni a játék végére. Itt a cél teljesen más, a lényeg az, hogy minél több sebzést okozz ellenfeleidnek miközben te magad a lehető legkevesebbet kapod.

Csata

A játék a csatára van kihegyezve, a játékosoknak egymást támadva kell előnyre szert tenniük, úgyhogy ha valaki családi játékot keres, akkor ne ezt válassza. Nem egy úgynevezett "Multiplayer Solitaire", ahol mindenki szépen építgeti a pakliját. Több játékos esetén őrült ütemben születnek és bomlanak fel szövetségek, és ha valaki nem viseli jól, hogy az eddig vele szimpatizáló játékostársa most minden emberét ellene küldi, az inkább kerülje el a játékot. A támadásra különféle lényeket használunk a játék folyamán, és nagy különbség a hasonló játékok ismerőinek, hogy minden körben, minden lényünkkel muszáj(!) támadni.
Néhány kivételtől eltekintve nem hagyhatsz hátra lényt, így kevésbé fordulhat elő más játékokból ismert döntetlen helyzet, ahol senki sem meri először megtámadni a másikat. A sikeres támadás annyit jelent, hogy egy sérülés lap kerül a paklidba, ami elveszi a helyet a többi, hasznos laptól, így minél többet sérülsz, annál kevesebb lapot tudsz kijátszani a kezedből.

Egy újabb fontos dolog, hogy támadás után a szörnyek lekerülnek a pályáról, és az eldobott lapokhoz kerülnek, vagyis csak akkor tehetünk szert rájuk újra, ha elfogyott a paklink, és újrakeverjük az egészet. Így előfordulhat, hogy az egyik körben egy megfelelően erős sereget összerakó játékos a következő körben teljesen védtelen lesz, úgyhogy szükséges a folyamatos koncentráció és odafigyelés, hogy a megfelelő lapok legyenek a paklidban, és ha lehet, minden körre legyen lehetőség lényeket lerakni.

Chain

Egy újabb újítás, ami felforgatja az eddig ismert játékokból eredő tapasztalatot a chain, vagyis "lánc" rendszer. A játékban a szörnyek játékba hozása nem a megszokott módon történik, nem elköltök x nyersanyagot, és lerakom magam elé a lapot. Itt a szörnyek lerakásához elengedhetetlen a megfelelő láncok építése. Minden egyes lapnak van egy saját színe, illetve két link színe, ami azt jelzi, hogy milyen színű lapok követhetik a játékbahozatal során. Vagyis érdemes potenciális láncokkal feltölteni a paklinkat, vagyis olyan lapokkal, amiket egymás után tudunk láncolni. Ha van sok olyan piros lapunk, amit sárga meg lila lap követhet, akkor nem éri meg zöld lapokat gyűjtögetni, mert nem fogjuk tudni (vagy legalábbis elég lassan) játékba hozni őket. Az optimális helyzet természetesen az, amikor az összes lapunkat láncba tudjuk fűzni, és lerakjuk őket. Ilyen módon nem tehetjük meg, hogy a legerősebb lapokkal telerakjuk a paklinkat, hiszen a láncok építéséhez változatosságra van szükségünk, és az sem biztos, hogy az említett erős lap beleillik a láncolatunkba. Gondos mérlegelés szükségeltetik ahhoz, hogy mikor milyen lapokat szerezzünk be.

Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy egy játékos laplerakási fázisában az általa épített láncot utána a többi játékos is folytathatja, vagyis minden játékosnak van lehetősége minden játékosnak a körében lapokat kijátszani. Ebből kifolyólag minél többen játsszák, annál kevésbé probléma a nem láncképes lapok gyűjtögetése, hiszen több játékos esetén nagyobb az esélye, hogy a lapokat más játékosok láncához is hozzá tudod csatolni. Ilyen módon a láncok építése során arra is érdemes figyelni, hogy az utánunk következő játékosoknak milyen lapjaik lehetnek, s ha tudjuk, próbáljuk úgy befejezni a saját láncunkat, hogy azt más ne tudja folytatni. Ezt talán két játékos esetén lehet leginkább kihasználni, hiszen több játékos esetén nagyobb a változatosság az ellenfelek lapjai között is.

Kicker

A kicker tulajdonsága a lapoknak egy újabb bonyodalom, amivel a profibb játékosok bajlódhatnak. A legtöbb laphoz tartozik egy extra speciális tulajdonság, ami csak akkor lép érvénybe a lap kijátszása során, ha a lánc legelső lapja a megfelelő színnel rendelkezik. Kezdőként nehéz szándékosan arra készülni, hogy ezt a tulajdonságot minél többször kihasználjuk, de idővel egyre jobbak lehetünk benne. Arra is figyeljünk, hogy a kicker alkalmazása nem opcionális, akkor is érvénybe lép, ha nem akarjuk.

Harakiri

Főleg amíg kezdők vagyunk, többször kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ártani akarunk ellenfelünk egy lényének, de mire a lap lehozatala bekövetkezik, ellenfelünknek már nincs egy lapja sem a táblán. Ebben az esetben bizony mindenképpen választani kell szörnyet, aki részesül a sebzésben, akkor is, ha az a sajátunk. Ilyen módon ha nem figyelünk, nagyon könnyen pillanatok alatt kiirthatjuk a saját egységeinket is, ezzel megkönnyítve ellenfeleink dolgát. Egy fontos tulajdonsága a játéknak, hogy nagyon erősen bünteti a hibákat. Előfordulhat, hogy végig nagyon jól odafigyelünk mindenre, de végül egy aprócska hibánk a játék elvesztését vonja maga után. Ez különösen a kétjátékos változatra érvényes.

Vásárlás

Minden kör végén egy megadott választékból vásárolhatunk magunknak lapokat. Van egy közös piac, ahonnan mindenki vásárolhat lapokat, illetve minden játékos rendelkezik olyan laptípusokkal, amiket csak ő vásárolhat. Létezik egy haladóknak szóló draft változat is, ahol ezeket a privát laptípusokat választjuk ki, és ezeknek hatalmas befolyása lehet a játék további részére.

Ketten, vagy többen?

A játék teljesen más élményt nyújt két, illetve több játékos esetében. Két játékossal a pakliépítés kerül előtérbe, a megfelelő érzék ahhoz, hogy a jó lapokat válogassuk össze, hogy figyeljünk rá, hogy mindig legyen lerakható lapunk, illetve hogy mindig résen legyünk, ha ellenfelünk hibát követ el. A játék megnyeréséhez eleinte bőségesen elegendő, ha nem hajtunk végre kiemelkedő lépéseket, csupán megbüntetjük ellenfelünket a hibáiért.

Több játékos esetén a politika előtérbe kerül. A játékot az nyeri, aki a legkevesebb sérülést gyűjti be a játék végére, vagyis a cél nem az, hogy a leggyengébb ellenfelet sebezzük minél többször (bár tény, hogy megfelelő esetben segíthet). Nem számít mi hány sebzést okozunk a játék folyamán, a cél az, hogy keveset kapjunk. Ha pedig többen összefognak egy játékos ellen, akkor minden bizonnyal rosszul jár az egyedüli játékos. Emiatt itt már kevésbé számít, ha nem tökéletes paklit alkotunk, és néha hibázunk. Több játékos esetén többen fognak hibázni, és ezt a hibát valaki nagy valószínűséggel ki fogja használni. Ha pedig valaki nem hibázik... nos, az ellen összefognak a többiek.

Pozitívumok:

- Meglepő újdonságok (agresszív deckbuilding, chain)
- Többféle ember megtalálhatja a saját játékstílusát (2 játékos játékélmény, vagy több játékos)
- Jó újrajátszási élmény (24 féle kártyatípus, amiből egy játék során kb csak a felét kell használni)
- Létezik iOS verzió!

Negatívumok:

- 2 játékos esetén a legapróbb hiba is a játék elvesztéséhez vezethet
- A nem megfelelő csapattal csökken a játékélmény, nem családi játék
- Több játékos esetén a politika fontosabb a jó lapoknál (néhány embernek ez lehet előny is)

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó árulja ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Horror, Harc
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Kártya húzás, Minták, Pakli építés, Vedd el, Delayed Purchase

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Nightfall társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Nightfallkarasudrive, Győr

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ajándékba kaptam, de nem igazán az én stílusom... A doboz tartalmazza a Martial Law kiegészítőt is!

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Nightfall társasjáték videók (4)

Díjak és jelölések

Kommentek

A Nightfall társasjáték és kiegészítői (19)

 • Nightfall: Zombie Horde Promo társasjáték Kiegészítő

  Since the Nightfall, the vampires, werewolves, and humans have mostly had to only contend with one another, the mindless undead being little more than an occasional nuisance. But much like an itch that won't go away, the ghouls continue to appear, and in greater numbers. The problem is only multiplied by some vampires who have shown an ability to raise up...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: "Shadow Seven" Promo társasjáték Kiegészítő

  Since the Nightfall, the humans have fought a brave battle for the sake of humanity. But it seems to be an endless struggle. For the greater good humans continue the battle and continue to accumulate resistance against the devious creatures of the night. Shadow Seven introduces a new hunter to the scene. The color is: White, and the chaining colors are Red...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Lisaveta Florescu társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb to be added here Lisaveta Florescu not only brings new color chaining combinations to Nightfall; it introduces a minion with the ability to heal your other minions. With such a powerful healer in your ranks, even a player with Furious Melee will be struggling to overcome it! The pack comes pre-wrapped with: • 1 Lisaveta Florescu draft card...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Blood Country társasjáték Kiegészítő

  Új lapok Az alapjátékot még nem ismerő játékosoknak mindenképpen ajánlatos először azzal kezdeni az ismerkedést, mert ezen kiegészítő tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű játékmenetet. További 24 új laptípus kerül be a játékba, amik túl sok új szabály megtanulására nem kötelezi a leendő játékosokat, viszont az eddigiek sokkal mélyebb ismeretét és...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Ahmad Hassan Promo társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb to be added here Ahmad Hassan introduces a new vampire and a new color combination to Nightfall. With Ahmad's In Play text, your opponents will be forced to risk taking damage themselves just to attack you! The pack comes pre-wrapped with: 1 Ahmad Hassan draft card 7 Ahmad Hassan cards The card divider for this card comes with the...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Nightfall: Desperate Measures Promo társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb to be added here Desperate Measures introduces a new action and a new color combination to Nightfall. Its Feed effect can help you hunt down that c-c-combo card you're searching for, but be wary of the cost! The pack comes pre-wrapped with: 1 Desperate Measures draft card 7 Desperate Measures cards The card divider for this card comes with...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Nightfall: Pale Fury Promo társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb to be added here "Pale Fury" introduces a huge new lycanthrope to Nightfall. Be careful however, as a minion as powerful as "Pale Fury" is difficult to control, often causing destruction among his own ranks! The pack comes pre-wrapped with: 1 Pale Fury draft card 7 Pale Fury cards The card divider for this card comes with the Nightfall:...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Nightfall: Flayed Ghoul Promo társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb to be added here Flayed Ghoul introduces a new minion and color combination to Nightfall. While not a hard hitter, those who've encountered it have said to have been too numbed from terror to destroy the thing. The pack comes pre-wrapped with: 1 Flayed Ghoul draft card 7 Flayed Ghoul cards Flayed Ghoul is one of the promos designed along...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Nightfall: Destiny Collins Promo társasjáték Kiegészítő

  Publisher blurb to be added here*** Destiny Collins knows how to recruit the help you need. Whether she needs to sacrifice herself or is able to sweet talk them into submission, anyone opposing Destiny will soon be facing more then her alone. The pack comes pre-wrapped with: 1 Destiny Collins draft card 7 Destiny Collins cards Destiny Collins is one of the...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Silas Bragg Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Nightfall: Dark Rages társasjáték Kiegészítő

  Az előző, The Coldest War kiegészítővel ellentétben ez a mostani önmagában nem használható, mert kezdőlapokat nem tartalmaz. Mindösszesen a 24 új laptípus az, ami az eddigiekkel hasonlatosan ebben a kiegészítőben is helyet kapott, mégis sokan úgy tartják, hogy az eddigi legjobb kiegészítőről van szó. Hogy miért? Mert megjelennek az Avatárok! Avatárok 12...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Crimson Siege társasjáték Kiegészítő

  A pakliépítős kártyajáték újabb kiegészítője, új minion és summoning lapokkal. Az új kártyatípusnak köszönhetően eddig még nem látott mennyiségű lapot idézhetsz majd meg.Angol:Nightfall: Crimson Siege is an expansion for the deck-building game Nightfall, a game in which players draft Minions that they then send to attack and inflict wounds upon their...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Bloated Corpse Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: "Ghost One" Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Zombify Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Ausnahmezustand társasjáték Kiegészítő

  Ausnahmezustand is the German edition of Nightfall: Martial Law. It is an expansion for Nightfall. It is not playable without the base game. It contains 207 cards opposed to the 312 cards of Martial Law. Martial Law is a standalone game, playable on its own. Nightfall is a deck-building game featuring direct head-to-head combat. Before the game begins...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Nightfall: Martial Law társasjáték

  Game description from the publisher: Darkness envelops the world; chaos reigns. Humanity fights back in the only way they know how -- with forceful control. But how does one control creatures whose existence defies all logic? Nightfall: Martial Law is a stand-alone game that can be integrated with the hit competitive deck-building game Nightfall. Martial...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: The Coldest War társasjáték

  Egy olyan Nightfall kiegészítővel van dolgunk, amely önálló játékként is ügyesen megállja a helyét. Ha valaki szeretné, belevághat a játék megismerésébe rögtön ezzel a csomaggal, mindenesetre ajánlott az alapjátékkal kezdeni, mert az itt megjelenő új lehetőségek tovább bonyolítják az amúgy sem egyszerű alapjáték szabályait. Új kezdőlapok A kiegészítő...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Nightfall: Eastern Skies társasjáték

  Game description from the publisher: The war for the eternal night rages around the world, and nowhere is it more bizarre than in the far east. A fully functional city in India nearly untouched by the Nightfall, uncontrolled ghouls from the seas, and strange happenings in the skies are only the beginning. Nightfall: Eastern Skies is a strategy...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  David Gregg
 • Illusztrátor:  Andrew Hepworth, Florian Stitz, Thomas Deeny, Conceptopolis, Daniel Vendrell Oduber
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Alderac Entertainment Group (AEG), IELLO, Galmadrin
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

 • AEG Preview edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.8 cm x 25.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.2 cm x 29.2 cm x 8 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18.9 cm x 27.3 cm x 8 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19.2 cm x 29.2 cm x 8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nightfall társasjátékhoz