Nekojima
Videó beküldése

Nekojima társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Nekojima egy remek társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás, az auction: dexterity és a stacking and balancing mechanizmusokra.

Angol:
In Nekojima, “The Island of Cats” in Japan, an electricity network is developing to supply the various lively districts of the island. The installation of electric poles becomes...

A Nekojima egy remek társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás, az auction: dexterity és a stacking and balancing mechanizmusokra.

Angol leírás

In Nekojima, “The Island of Cats” in Japan, an electricity network is developing to supply the various lively districts of the island. The installation of electric poles becomes more complex due to the narrowness of the territory and its curious population of cats strolling on the cables.

Nekojima is a wooden game of skill and dexterity in which you will have to keep an entire installation in balance. Players must take turns placing or stacking Denchuu 電柱 (Electrical Poles) respecting the locations without any hanging cables touching. But be careful not to be the one to bring down the structure. This game requires reflection, concentration and skill.

In competition, the player who knocks down the structure loses.
In cooperation, the goal is to go as far as possible.

—description from the publisher

Kategória: Partijáték, Akció / Ügyességi
Mechanizmus: Kockadobás, Auction: Dexterity, Stacking and Balancing

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Partijáték

A partijátékok nagyon fel tudják dobni bármelyik baráti összejövetel hangulatát, így azok szinte elengedhetetlen kellékei!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Nekojima társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • ryuk669

  2023-03-23 09:10:06

  A macskák szigetén játszódik mindez, legalább is szerintem. És villanyhálózatot kell kiépítenünk anélkül, hogy egymáshoz vagy a földre érnének a kábelek, és leomlana az egész konstrukció. Igazából aranyos kis ügyességi játék, viszont inkább egy jengapartyhoz tudnám hasonlitani, cuki témával meg kicsit több komplikációval, mert ugye a kábelek elhelyezkedésére is figyelnünk kell, nem csak arra, hogy mennyire stabil helyre kerül a villanyoszlopunk (電柱). Mondjuk engem a kábelekről majomszerűen csüngő cicák inkább emlékeztetnek elszenesedett macsekokra...bár értem, hogy máshogy nem igen lehetett megoldani a vezetékeken mászkáló négylábúakat..

 • Mazsi80

  2023-03-22 20:43:42

  Most láttam egy videót erről a játékról, Kickstarteren fut éppen. Nagyon vicces ügyességi játék. Egy pici szigeten kell valami madzaggal összekötött oszlopszerűségeket (van neve, de nem tudom) egymásra állítgatni. Hogy pontosan hogyan azt kockadobás, és zsákból kis fakocka húzása dönti el. Utóbbi ha fekete, akkor még egy macskát is rá kell aggatni a madzagra. A lényeg, hogy a táblán (szigeten) az oszlopokat összekötő madzagok nem érhetnek egymáshoz, a macskák nem érinthetik a szigetet, plusz egy csomó apróságra kell még figyelni, és vannak különböző variációk is benne. Hirtelen ennyit tudtam meg a játékról. És azt hiszem ennyire "összeszedett" leírást még sosem sikerült összehoznom, de érdemes videókat keresni róla, szerintem nagyon jópofa játék.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Illusztrátor:  Gilles Warmoes
 • Kiadók:  (Self-Published), Unfriendly Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, olasz, spanyol

Kiadások

 • Mulitlingual edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nekojima társasjátékhoz