Monolyth
Videó beküldése

Monolyth társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Monolyth egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás és a minták mechanizmusokra.

Angol:
Every player builds their own block of stones in Monolyth, using 3D polyominoes to create patches of particular colors, complete levels, and a structure that matches a pattern....

A Monolyth egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás és a minták mechanizmusokra.

Angol leírás

Every player builds their own block of stones in Monolyth, using 3D polyominoes to create patches of particular colors, complete levels, and a structure that matches a pattern.

To set up, choose a structure card at random, then place it on the main board, along with the appropriate structure tokens, level tokens, and prophecy tokens based on the number of players. Place the crystal marker next to the main board, then draw twelve random polyominoes from the box and place them in a circle around the main board. The polyominoes come in five colors, and all 1x1 blocks in those colors are placed to the side.

On a turn, move the crystal 1-4 spaces clockwise, then take the polyomino in that space and add it to your 4x4 player board, with nothing placed outside that grid and no part of the polyomino hanging over an empty space; alternatively, you can remove this polyomino from the game and take a 1x1 block of the same color, then add that to your player board. In either case, draw a random polyomino from the box and place it where the crystal started this turn.

Instead of moving the crystal, you can choose a prophecy token from the main board and add it to a side of your player board. Each player board has four different colors around the four edges, e.g., blue, orange, black, and teal.

When you fill all the spaces of a level on your player board, take the largest level token from the main board. If your construction fits the guidelines of the structure card, then you claim the highest available structure token.

Keep taking turns until someone has completed their 3D monolith, which is 4x4x3 in a 3-4 player game and 4x4x4 in a 1-2 player game, after which you finish the round. If a prophecy has been fulfilled, e.g., if you placed a 12 on the orange side of your player board and you have at least 12 orange blocks on that edge of your player board, then you score points equal to that prophecy token.

Sum the points of your structure token, level tokens, and valid prophecy tokens to see who has the highest score and wins.

Egy felhasználó és egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 990 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Stratégia
Mechanizmus: Kártya húzás, Minták

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Monolyth társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Monolythattila.benyei, Budapest IV. vagy XIII. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IV. vagy XIII. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó a Monolyth nevű játékom. Egyszerű szabályok, szép, könnyen tanítható absztrakt játék, viszonylag gyorsan le is pörög. Állapota: kopás és sérülésmentes, hiánytalan. Csere: most nem, köszönöm Átvétel: Budapest IV vagy XIII kerület vagy tudom postázni (foypost-ot ismerem)

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Monolyth társasjáték videók (5)

Kommentek

Kommentek

 • attila.benyei

  2023-11-28 09:10:16

  Az absztrakt játékok rajongójaként nem volt kérdés, hogy beszerzem a Monolyth-et. A játékot minden játékosszámmal kipróbáltuk, és jól működött.

  A szabályok egyszerűek, könnyen taníthatóak, a setup 2-3 perc. Felkerül a tábla közepére egy központi feladat, amiért megy egy gyorsasági verseny, illetve a vállalásokat kell a megfelelő helyükre tenni. Igazából az egész játék folyamatosan egy verseny, ki végez egy adott szinttel, vagy a központi feladattal leghamarabb illetve kinek készül el a leghamarabb a monolyth-je. A tábla körül fel kell pakolni az építőelemeket 5 színben. Minden játékos kap egy alapot, ahova a monolyth-ját építi.

  Szabályok: A játékosnak két lehetősége van.

  1.) Az aktuális játékos az adott fordulóban az aktuális pozíciótól 1-4 mezőt lép, elveszi az építőelemet, lerakja az alapjára lehetőleg úgy, hogy az adott szín az annak megfelelő oldalra kerüljön, s random kerül a helyére egy új darab. Dönthet úgy, hogy nem kell neki az adott építőelem, ami így kikerül a játékból és kicseréli egy 1 egységnyi kockadarabra. Ezzel be lehet lassulni, viszont az oldalak egyszínűségét így lehet biztosítani, ami a pontozásnál fontos.

  2.) Elvesz egy vállalást és a kocka egyik oldalára tűzi, ezzel jelezve, hogy minimum hány egységet fog az adott színből ott beépíteni. Ha sikerül, a játék végén a pontokat megkapja az adott játékos.

  A játék végét az triggereli, hogy valamelyik játékos megépíti a monolyth-jét, ilyenkor még az adott forduló lemegy. Pontot lehet szerezni a vállalásokon kívül a központi feladat teljesítéséért illetve minden esetben, ha valaki elér egy szintet, megkapja a legmagasabb, még nem elvitt pontszámot.

  Egyszerűek a szabályok, gyorsan tanítható, nincs két ugyanolyan játék, mivel más a központi cél és az építőelemek is mindig random jönnek fel. Emiatt természetesen van benne szerencsefaktor, de két fővel akár sakkjátszmába is átmehet a játék.

  Aki szereti a 3D-s hatást, vagy szereti a Nova Luna-t (a mechanikában emlékeztet rá), azoknak nagyon ajánlom.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Phil Walker-Harding
 • Illusztrátor:  Davide Tosello
 • Kiadók:  Cool Mini Or Not
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, olasz, spanyol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28.5 cm x 28.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Monolyth társasjátékhoz