Mókuskaland
Mókuskaland
Videó beküldése

Mókuskaland társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Mókuskaland egy nagyszerű társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 8 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a terület mozgatás és a merj és nyerj mechanizmusokra. A kis mókusok elvesztek mamájuk mellől és miközben keresték őt, még nagyon éhesek is...

A Mókuskaland egy nagyszerű társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 8 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a terület mozgatás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A kis mókusok elvesztek mamájuk mellől és miközben keresték őt, még nagyon éhesek is lettek. Segíts nekik, hogy megtalálják mamájukat és kutass élelmet a fák sűrű lombjai között! Amennyiben neked sikerül a feladat először, nyertél! Mérete: 27 x 19 x 6 cm.

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 3 990 Ft-tól
 • -10%-445 Ft

Kategória: Gyerek játék, Állat
Mechanizmus: Terület mozgatás, Merj és nyerj

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Mókuskaland társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Mókuskaland társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • batik.balazs

  2022-02-11 09:04:56

  (Folytatás.)

  ...amíg a lányunk nem mondta, hogy akkor most a "fekete nyakkendős" eszik, most a "kék nyakkendős" eszik. Szóval ő még extra varázslatot is vitt a játékba a saját gyermeki szintjén.

  Nálunk picivel módosult a játékvége szabály a kislány kívánságára. ✔️
  Nem ér véget azzal, ha valakinek a mókusai jóllaktak, hanem addig tart, mag minden mókus jól nem lakik. Én úgy látom, és ez rendben is van, hogy ő a játék öröméért játszik és a győzelem, mint olyan, nem ad hozzá a sikerélméényhez. Sokkal nagyobb sikerélmény, amikor megetethet egy kismókust, vagy amikor mókusmama egyik fáról a másikra ugrik.

  Egy játékkör ideje ideális 2.5-3 évesnek, nem kezd el közben másik játékot, nem unatkozik, nem hagyja félbe. A változatosság is a tábla mellett tartja, nincs monotonitás.

  Felnőttként is élvezhezhető?👌
  Igen, mivel folyamatosan kommentálni kell a játékot, a pályán kell tartani a figyelmet, megtanítani az alapokat, az "egymás után jövünk" szabályokat. Maga a játék is kellően mesés és gyermek szinten változatos, így az a szülő, aki szeret játszani bármivel, megtalálja benne a szépet.

  Nem kell "csalni" a gyermek irányába?🤔
  Picit talán: azt a stratégiát még nem tudja követni, hogy úgy tegyen makkot, hogy ne kedvezzen a soronkövetkező játékosnak, így mi mindig arra a fára teszünk, ahol éppen nincs. Mint írtam, azt kell mélyíteni, hogy amikor lehetősége van kismókust etetni, akkor etessen. Ha ezt nem tudja, akkor ismerje fel a szimbolumokat (vagy csillag esetén válasszon a lehetőségekből egyet).

  A játék befejezésekor együtt pakoljuk vissza a dobozba az alkatrészeket, úgy vettem észre, ez is a játék része lett.

  És bevált tipp, ami a játékra hangol. 🎵
  Most már több társasjátékka is játszunk, ezért minden társasjátékhoz tartozik egy kipakolós zene és egy elpakolós zene. Például a Mókuskalandnál ez lehet a "Mókuska, mókuska, felmászott a fára..." az elején és a végén más más előadótól, de természetesen mi is énekelhetjük együtt.

  Remélem, segíthettem azoknak, akik szemeznek ezzel a társassal.

 • batik.balazs

  2022-02-11 09:03:30

  Leírnám a tapasztalataimat, hátha segít ez másoknak is. 👨‍👩‍👧‍👦
  (Két kommentbe kellett szednem a limit miatt.)

  A lányom 2,5 évesen kapta ezt a társast (most múlt 3), ami nagyon jó vételnek bizonyult. Ez volt az első komolyabb, "komplexebb" társasjátéka, fel is keltette a figyelmét. Kb. 2 éves kora óta játszunk vele párkereső logikai játékot "házi szabályokkal", ami leginkább egy "Találj 2 egyforma kártyát!" -nak lehetne nevezni.

  A dobozból kiszedve a pálya pofonegyszerűen összeállítható, a 3-4. játéknál már egyedül is meg tudja csinálni a gyermek. Közben érdemes hangosan felolvasni a játékszabályt, így megtanulja, hogy ilyen is van a dobozban. (Illetve a későbbiek során újra és újra kérni fogja a felolvasását.) A dobozban 4 féle alkatrész található: mama mókus fafigura, makk tokenek, kismókus tokenek és egy dobókocka szimbólumokkal , ezek mérete teljesen megfelelő a kicsi kezekbe. Közösen számoljuk le a szabályok szerint a kismókus tokeneket minden játékosnak, helyezzük fel mókusmama figurát és a makkokat a fákra és indulhat a móka.

  A játék nagyon jól megtanítja a dobókocka használatát. 🎲
  Ebben a korban leginkább utánzásból tanul a gyermek, többször mutassuk meg neki, egy idő ő akarja majd csinálni és egyre sikeresebb lesz benne. Itt adnék egy tanácsot: a ne kockadobásnak hívjuk, ne azt mondjuk, hogy "dobd a kockát", mert ilyenkor hajítás lesz belőle, hanem inkább azt, hogy "gurítsd a kockát".

  A kockán lévő szimbólumok könnyen megkülönböztethetőek egymástól, de mindig újra és újra mondjuk el, hogy mi látható rajta és hogy ilyenkor mit kell csinálni vagy milyen lehetőségekből választhat (csillag szimbólum). A győzelemhez az kell, hogy az összes kismókus jól lakjon makkal, vagyis elfogyjon valaki elől. Ezt a szabályt kell "elülteni" pici fejben, hogy amikor a kocka szerint ehet egy kismókus és tud is enni, akkor egyen.
  A kismókusok a tokeneken különböznek, a játékot ez nem befolyásolja, felnőtt szemmel figyelmen kívül is hagytuk mi is...

  (Folyt. a köv. kommentben.)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  8 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  3+
 • Illusztrátor:  Panka Pasztohy
 • Kiadók:  Keller & Mayer
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mókuskaland társasjátékhoz