Mojo
Videó beküldése

Mojo társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Mojo egy remek társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol:
To win, you need the least amount of points by the end of the game. In order to achieve that, discard your high-value cards OR keep cards of a single color. There are 79 playing...

A Mojo egy remek társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol leírás

To win, you need the least amount of points by the end of the game. In order to achieve that, discard your high-value cards OR keep cards of a single color.

There are 79 playing cards, valued from 0 to 12 in 5 different colors. The number of cards and possible values are different for each color.

On your turn, discard one card from your hand:

if the value is inferior to the top card of the Discard pile, your turn ends.
if the value is superior to the top card of the Discard pile, draw one card from the Draw deck and your turn ends.
if the value is equal to the top card of the Discard pile, take another turn (discard a new card from your hand and follow the same rules).

Once a player has three cards or less in hand, the end of game is triggered: everytime a player has three cards or less in hand, they must lay their cards face down on the table. The other players keep playing as usual. Each time a player with laid down cards is the active player, they simply reveal one of their card.
Once a player has revealed all their cards or if a player manages to discard all their cards in a single turn, the round ends immediately. The player who ended the round takes the Mojo card.

Scoring:
The score of each player is the sum of their highest card for each color.
The player with the Moko card scores 0 for that round if their score is equal or below the rest of the group. Otherwise, their must add 10 to their score for that round.

The game ends once a player reached 50 points or more. The player with the least points is the winner.

The game comes with a 2-player variant and a 2-Discard pile variant.

Kategória: Kártyajáték, Partijáték
Mechanizmus: Pakli tervezés, Matching

Nagy csoport

Nyolc, vagy akár annál több személy esetén is játsztható!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Partijáték

A partijátékok nagyon fel tudják dobni bármelyik baráti összejövetel hangulatát, így azok szinte elengedhetetlen kellékei!

Mojo társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • qka011

  2024-04-03 01:34:15

  Könnyen tanulható pörgős családi játék hatalmas szerencse faktorral. Elsőre erősen emlékeztet Reiner Knizia 2019-es L.A.M.A kártyajátékára, de jobban megvizsgálva azért mégis kellőképp más. A játék 79 db 0-tól 12-ig számozott kártyákból áll 5 különböző színben (0-1 kék, 2-3-4 piros, 5-6-7 sárga, 8-9-10 narancs és 11-12 piros), és van még egy mindenszínű Mojo kártya. A játék célja elfogyasztani a kezünkből minél több lapot, ami megmarad a kör végén felírjuk, majd új kör indul míg valaki el nem éri az 50-et. Akinek a legkevesebb pontja lesz az nyer. A játékos a körében mindenképp lapot dob el. Ha nagyobbat, mint a dobópakli felső lapja, akkor húz egy lapot. Ha kisebbet, akkor nem húz. Ha viszont van pont ugyanolyan számú lapja, akkor abból annyit rakhat le amennyit akar, plusz a végén még egyet melyre az előző két szabály vonatkozik. Vagyis ha egy adott számból több lapunk is van és az előttünk lévő játékos pont ugyanilyen lapot dob, a körünkben mindet kijátszhatjuk. Így megy ez mindaddig míg valakinek a köre végére 3 vagy annál kevesebb lap marad a kezében: ekkor ezeket a lapokat lefordítva maga elé teszi és melléjük rakja a Mojo kártyát a 0-ás oldalával felfelé. A többi játékos folytatja körét (ha másnak is 3-nál kevesebb lap marad a kezében a köre végére, szintén leteszi maga elé lefordítva). Mikor újra a Mojo lap tulajdonosa jön felfedi az egyik lefordított kártyáját. A forduló akkor ér véget, ha az utolsó lefordított lap is felfedésre kerül, vagy ha valakinek sikerül a kezéből kijátszania az összes kártyát. Ekkor mindenki összeszámolja a maga elé lerakott vagy a kezében maradt kártyák összegét figyelembe véve, hogy minden azonos színű lapból csak a legmagasabb értékűt kell számolni. Ha a Mojo kártya tulajdonosának van a legkisebb körvégi pontszáma a kártya a 0 oldalán marad, ellenkező esetben megfordul és +10 pontot ír aki birtokolja. Ha senki nem érte el még az 50 pontot, új forduló indul.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  3 - 8
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Tervező:  Antoni Guillen
 • Illusztrátor:  Christine Alcouffe
 • Kiadók:  The Flying Games
 • Elérhető nyelvek:  francia

Kiadások

 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 26.7 cm x 38.1 cm x 8.9 cm
  • Súly: 0.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mojo társasjátékhoz