Magyar népmesék: A társasjáték
Magyar népmesék: A társasjáték
Magyar népmesék: A társasjáték
Magyar népmesék: A társasjáték
Videó beküldése

Magyar népmesék: A társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Magyar népmesék: A társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 25 - 45 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a fogd és vidd, a forgass és mozgass és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra. A Magyar...

A Magyar népmesék: A társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 25 - 45 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a fogd és vidd, a forgass és mozgass és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Magyar népmesék - A társasjáték 2-6 fő részére készült családi és gyerekjáték, amit 5 éves kortól ajánlunk. Egy játék időtartama a résztvevők számától is függően legalább 20, legfeljebb 40 perc. A szabályok nagyon gyorsan elsajátíthatóak a képekkel illusztrált hat oldalas játékszabályból!

Ebben a mesében Te leszel a főszereplő!
A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fábólfaragott Péter, Az okos lány, Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.

A tarisznyájukban hamuban sült pogácsa lapul, amiből időnkét megesznek egyet, és már induláskor egy hasznos tárgyat birtokolnak, amely segítségükre lesz a kalandok során. Útközben barátokkal találkoznak, akiktől varázstárgyakat kaphatnak vagy jótanácsot, ha szerencséseket dobnak, de vigyázniuk kell, mert veszedelmes ellenségek, mint a hétfejű sárkány, a hatalmas óriás vagy a vasorrú bába hátráltatni fogják az útjukat!

Jó tett helyébe jót várj! Állatokat szelídíthetsz meg, a macska átvezet egy rejtett ösvényen keresztül, és akár a griffmadár nyakában is repülhetsz célod irányába. Vannak azonban olyan veszélyes vadállatok, akiktől jobb távolságot tartani! Minden játékban lesz egy saját feladatod, amit teljesítened kell, miközben az általad választott útvonalon vándorolsz az Óperenciás tengeren, az Üveghegyen, és a Sötéterdőn túl fekvő fekete várba. Gyorsnak kell lenned, de még fontosabb, hogy közben összegyűjtsd a varázstárgyakat, amelyek segítenek utadon.

Ha Te leszel a legelső, és nálad vannak a szükséges kellékek, akkor megnyerted a játékot! De van lehetősége csapatban is játszani annak, aki szereti a közös kihívásokat.

Indulj el egy varázslatos úton és rengeteg kalandban lesz részed!

A magyar nyelvű szabályok megtekintéséhez kattints ide!

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 21% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 23 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Gyerek játék, Oktatás
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Fogd és vidd, Forgass és mozgass, Pontról pontra mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Magyar népmesék: A társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Magyar népmesék: A társasjátékslemmerlaszlo, Budapest, Nyugati tér környéke

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest, Nyugati tér környéke!

Párszor játszott, már nem kerül elő.

1 érdeklődő


Magyar népmesék: A társasjátékCsiker, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kétszer játszott, szép állapotú, hiánytalan. Kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő


Magyar népmesék: A társasjátékmrspeng, Budapest 4. kerület / Keleti pu. / Etele pláza / Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 4. kerület / Keleti pu. / Etele pláza / Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Csupán 1-2 alkalommal játszottuk.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Magyar népmesék: A társasjáték videók (3)

Kommentek

Kommentek

 • szrigoevi

  2023-05-02 12:37:26

  A kártyajátékot nagyon szeretjük. Igazából én azt hiszem a nagyon szerencsére épülő játékoknál jobban kedvelem azokat, amik gyorsak, mert maximum nyom az ember egy másikat, akkor már hátha több szerencséje lesz. Azt hiszem már azért kezdek rákapni a gondolkodósabb játékokra, mert a túlságosan szerencsefüggő dolgokat nehezen viselem. :D Ezt mutatta az is, hogy a kezdő mód nekem annyira nem jött be. Baromi nagy volt a szakadék az én antimázlimmal a végére. A kisebb nálunk ovis, ezért próbáltuk ki a legkönnyebb módot. Lehetséges, hogy a nehezítésekkel már majd jobban megkedvelem a játékot, úgyhogy mindenképpen adok neki még esélyt. Viszont az első játéknál nagyon lemaradtam csupa rossz dobással és nehéz küldetés kártyával. A lányaim egy kör eltéréssel célba értek, én meg ennyi idő alatt összeszedtem a küldetésemből két tárgyat és épp csak elindultam az óriás felé. :D
  Ami nekem picit hátrány érzés volt az a minőség. Ez a kártyánál szintén nem érződik, de nekem a társasról az Adventourist jutott eszembe (ott jobban elfogadom a dolgot, mert ingyen kaptuk Kajla ponton). A karakterlapok nagyon vékony kartonból vannak, ennek fényében nem egyenesek már kibontáskor sem, így azért kellemetlenebb rápakolni jótanácsokat, pogácsákat, meg a többit. Elég picit megbillenteni és minden csúszkál össze-vissza. Minimum dupla vastag kartonból sokkal jobb lett volna. :/ A kinyomkodás is picit macerás volt, nekünk nem minden korong jött ki könnyen. Maga a tábla pedig nem fekszik rendesen az asztalra. Majd még megpróbálom megropogtatni, de nem mertem nagyon ellentétes irányba hajtogatni, így viszont a tábla szintén labilis, hiszen nem fekszik fel rendesen az asztalra. :(

 • godzsakattila

  2021-05-02 22:33:27

  Na, itt is kipróbálásra került. Nagyon élvezetes volt, ahogyan az előttem állók is emlegették, több apró szabályt többféleképpen lehet alkalmazni így lehet az egészen kezdő (kisgyerek) játékmódtól a majdnem gémer módig különböző nehézséggel játszani, nem csak kétféleképpen, hangsúlyozom, hanem tényleg "skálázva". Nem volt teljesen egyszerű megérteni egyből, nekem az első játék kicsit stresszes volt, mivel, mint "örök játékmester" bújtam a szabályfüzetet és el is tartott kb. másfél óráig a játszma. Azonban a második játék már talán 30 perc se volt és egyszer vettem elő valamire rákeresni a szabályokat (megjegyzem arra nem is találtunk benne megoldást a kérdés nyitott maradt így ezt egyénileg lehet értelmezni, ezzel is nehezítve vagy könnyítve a módon). Szóval egy játék alatt mindent megtanultunk és már kevesebbszer volt oylan, hogy nem használtunk ki valami előnylehetőséget, mert elfelejtettük a karakterünk képességét, vagy épp a nálunk levő táltosparipa extráját egy körben, mikor jóljött volna.

  Én is meleg szívvel tudom ajánlani kicsiknek és nagyoknak. A világa az ábrázolásmódnak köszönhetően tényleg nagyon csodás, mondhatni varázslatos. A játék pedig élvezetes könyebb és nehezebb módon is játszva. Mi nem a teljesen kezdő ajánlatot próbáltuk ki, de nem is a legnehezebb "variánst". Nagyon élveztük és a család örült, hogy mindkétszer utolsó lettem, holott 10-ből kb. 7szer én nyerek a játékokban. A feleségem kiváló anyáknapi ajándéknak ítélte és így, hogy egyből asztalra is került, maga az élmény tényleg nagyon jó ajándék volt. Nem bántam meg a vételt. Biztosan elő fog még kerülni.

  ui.: A kicsit "játék konzervatív" feleségemnek plusz, hogy van benne kocka is és bábúk is vannak, mert ha mindkettő hiányzik, számára már "nem is társas". :D

 • godzsakattila

  2021-04-21 13:25:44

  Mivel a feleségem szemezett a játékkal, így ezt fogja kapni anyáknapjára a családtól. Nagyon jól elkészített darabnak tűnik és ahogy itt olvasom a játékélménye is jó.

 • hierroo

  2021-03-21 13:47:15

  Nagyon szép a kidolgozása! Teljesen illeszkedik a népmesékhez.

 • gavlak82

  2021-03-21 13:05:04

  A magyar népmesék, mondhatni egy sandbox (tehát a megszokottól eltérően, bármelyik irányba haladhatunk célunk elérése érdekében) társasjáték, kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Küldetéskártyák teljesítése a cél (adott dolgok megszerzése és vagy leadása), bár nem túl kiegyensúlyozott ez a rész, mert egyiknél 2 dolgot kell teljesíteni, másiknál 3-at), figyelembe kell venni, ha gyerekekkel játszunk. Sok mindenre kell azért odafigyelni a táblán, lépésmódosító területek, ezek kiegyenlíthetőek pogácsákkal, de etetnünk is kell hőseinket vele. 3 dobókockát használ a játék. A játékidőt meg lehet hosszabbítani több küldetéskártya felvételével. A hőseink kis kartonfigurák, de jópofák, egyedi képességekkel felvértezve. Utunk során vannak jótevő lelkek és gonoszok is, akikkel meg kel küzdenünk a sok oldalú sárga kockával. Ötletes a karakter tábla, mely tartalmazza a pogácsáinkat, jó szerencsénket, érméinket, vagy tárgyainkat..korlàtozottan persze. Ha véletlen egymás mellé keverednénk a tàblàn, akár tárgyat is cserélhetünk. Maximum öt tárgyat tarthatunk. Minimális szerepjáték beütésű tehát, mert használhatunk varázstárgyakat és segítségül hívhatunk állatokat is, viszont van olyan dolog, ami nincs a szabálykönyvben sem, ezeket házi szabàllyal lehet orvosolni. Végeredményben ez egy könnyed, szórakoztató családi társas.

 • deze76

  2020-12-24 17:20:51

  Sok újat mondani nem tudok, hiszen mindenre kitértek az előttem szólók. 😊

  Az nyilván igaz, hogy nem egy gamer játék, de ügyesen skáláz a játék, attól függően, hogy gyerekekkel játszunk, vagy felnőttekkel, hiszen lehetőség van csak pontos dobással belépni egy "zsákutca" végére, vagy egyszerűen abbahagyni a lépést, amint odaértünk, függetlenül attól, hogy maradna még lepesünk, stb.

  Azonban a pogácsáknak hála, nem teljesen vagyunk kitéve a dobókockáknak. 😊

  Szóval van némi ráhatásunk a játék alakulására, annak ellenére, hogy bizonyos tárgyak azért jóval hasznosabbak egyes társaiknál. Igaz ez a szereplőkre is...csak ne felejtsük el (ki)használni őket. 😊

  Összességében jól lehet vele szórakozni, és egész "komoly" játékot össze lehet hozni. Valamint nem utolsó sorban valóban nosztalgikus érzés kerítheti hatalmába a játékosokat. 😊

  Plusz pont a kiegészítő miatt.

  Több ember hosszabb játékidő, de ez nem újdonság.

  Csak azért nem filler, mert kicsit hosszabb ideig tart előkészíteni. Azért ez ne riasszon el senkit. 😊

 • nikol0515

  2020-10-02 08:41:53

  Szeptember 30-án volt a Magyar Népmese Napja. Ennek örömére meg is rendeltük a játékot a kiegészítőjével együtt. Nagyon várjuk, hogy mihamarabb kipróbálhassuk. :) Annyi jót olvastunk róla, hogy úgy döntöttünk, hogy ez a gyöngyszem sem hiányozhat a gyűjteményből. :)

 • harnos.szilvi

  2020-05-01 10:47:03

  Nagyon jó kis játék felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Egyszerű szabályok, mégis kreatív játékmenet jellemzi. Tetszik, hogy a táblán a küldetésünktől függően bármerre haladhatunk. A karaktereknek különböző képességeik vannak, ötletes és szép grafikával rendelkező játék.

  Igazi családi társas, ami nem egymás szívatásáról szól, de nem is kell összedolgozni, így sértődősebb társasággal is játszható, nem összeveszős :).

  Elég nagy benne a szerencsefaktor, aki ezt szereti,annak jó szívvel ajánlom.

  A kártyajáték verziója is nagyon jó.

 • sakumochan

  2019-09-03 13:54:12

  A játék mellé fogyasztásra egy kis bort/teát és hamubasült pogácsát javasolnék. 😁 A legtöbb pogácsát elfogyasztó pedig megkaphatja a Kis Gömböc becenevet.

 • saxomusic

  2019-07-30 16:42:27

  Mielőtt kipróbáltuk, nem számítottam sokra, csak egy szimpla dobok és lépek mechanizmusú, Magyar Népmesés témájú játékra. Kellemes csalódás volt, mert meglepően kreatív szabályokkal rendelkezik a játék. A mesekártyák, a karakterkártyák, a különféle dobókockák, és a játéktáblán elhelyezkedő különböző mezők színesítik és izgalmassá teszik a játékot. A játék során gyűjthetünk, tárgyakat, állatokat, jótanácsokat, pogácsákat, pénzérméket, és varázstárgyakat. A játék során különböző kalandkártyákat kell teljesítenünk, hogy beléphessünk a várba és így megnyerjük a játékot. Így ad a játék célt és stratégiai elemet a játékhoz. Ezek alapján az adott játékos akkor nyer, ha a kalandkártyán szereplő helyre elment, elvitte oda azt a tárgyat, ami a kártyán szerepelt, és megszerezte azokat a varázstárgyakat, amik a várba való belépéshez elengedhetetlenek. A játék grafikája illeszkedik a Magyar népmesékhez, és játék közben újra gyereknek éreztem magam. ;)

 • ARduel

  2019-04-07 07:39:07

  Egyszer játszottam vele, és engem is nagyon megfogott. Igazán jó hangulatú kikapcsolódásk gyerekeknek és felnötteknek is.

 • kchpank1.kv

  2019-04-06 20:46:46

  Szuper, 100%ig Magyar Népmesék hangulatú társasjáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Remek kikapcsolódás az egész családnak, nagyon szeretnivaló. Nekünk megvan a Magyar Népmesék A Kártyajáték is, azt is nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. Kicsit visszahozza a gyermekkorunkat mindkét játék. 😁

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  25 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Lenhardt Balázs
 • Illusztrátor:  Gracza Balázs
 • Kiadók:  Kard és Korona Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Alternatív nevei


Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
 • Second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
 • Third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Magyar népmesék: A társasjáték társasjátékhoz