London Dread
Videó beküldése

London Dread

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A London Dread egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és az...

A London Dread egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és az egyidejű akciók mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Ebben a csodálatosan összerakott kooperációs játékban a viktoriánus kori Angliába látogatunk el, amikor a technológia és a társadalom egyszerre kezdi meg robbanásszerű átalakulását és átváltozik a városi atmoszféra egy sokkal misztikusabb, rejtélyesebb és veszélyesebb Londonná, mint amit manapság ismerünk.

A játék által szolgáltatott történeteken kell végigmennünk, mint nyomozók és rendfenntartók, egyre mélyebbre és mélyebbre ásva magunkat a horrorisztikus revelációkon keresztül, mely minden esetben egy egyedi, katartikus végződéshez fog elkalauzolni minket.. már akik túlélik addig.

Tovább növeli az izgalmat, hogy a játék egy ingyen letölthető applikációval jön, ami egy időzítőt, sztori specifikus hangokat és szöveget tartalmaz. Ennek a segítségével láthatják át nyomozóink, hogy mikor mennyi idejük maradt egy-egy akcióra vagy cselekvésre, illetve, hogy mennyi időt kéne hagyni a nyomozótársaknak.

A játék két fázisra van bontva, vagy ahogy a London Dread fogalmaz; két fejezetre.

1 – Planning Phase (Tervezés/készülés fázis)

Az applikáció által adott időzítő csak ebben a fázisban ketyeg. Itt van lehetőségünk olyan mélyre menni a londoni intrikákban, amennyire csak tudunk. Pletykák, rejtélyek, gyilkosságok és gyanúsítások tárházában kell kiszűrnünk a lényeges és fontos információkat, melyek felhasználásával előrevisszük a történetet és minden nyom megtalálásával nyomozótársainknak is könnyítjük a helyzetét.

2 – Story Phase (Kivitelezési/Történeti fázis)

Immáron nincs időkorlát ebben a szakaszában a játéknak és egészen megváltozik ezáltal a menet is; végigmehetünk azokon az ötleteinken és teóriáinkon, melyeket az előző fázisban állítottunk fel. Kihívásokon kell átvergődnünk, ellenlábasokat kell kijátszanunk és mindennél fontosabban: össze kell dolgoznunk az ellenünk összegyűlő gonosz emberek és még talán néhány természetfeletti dolog ellen is.

Eme fúzió végeredménye egy igazán megfogó, egyszerre izgalmas és drámai élmény, mely után nagy eséllyel az újbóli végigjátszás átgondolásán fogjuk kapni magunkat, terveket szőve, szövetségeseket gyűjtve és álmokat elképzelve.

Ti vajon hogyan fogjátok átvészelni a ködös London veszélyes utcáit és kígyózó sikátorait ebben a mesteri társasjátékban?

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Horror, Idő alapú, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Kooperatív

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

London Dread társasjáték videók (6)

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

 • nagysandor.mc

  2019-07-27 21:26:24

  Ez a játék körülbelül olyan mintha Alen Edgar Poe írta volna megy Sherlock Holmes legújabb kalandjait. Egy ízig vérig kooperatív horror játékról ami London füstös utcáin játszódik A játékban profi detektív csapatunk az Brit fővárosban próbálja a helyi maffiával felvenni a harcot. A sikerhez a játékosok egy-egy karakter szerepébe bújnak, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. A várost ábrázoló játékos táblán 6 “dread” feliratú lapja található, ezek jelképezik azokat a helyeket, ahová érdemes ellátogatni, hogy minél több információ tudjunk meg a szervezetről. A játék elején egy kis információ után, kb10 perc áll a csapat rendelkezésére, hogy megtervezze ki merre kezdi el a nyomozás. A játékosok rendelkeznek egy-egy órával, amin jelölniük kell, hogy az adott időpillanatban, mivel fognak foglalkozni, hol fognak nyomozni, esetleg átutaznak másik városrészbe ... stb.

  Megfelelő akciópont elköltése esetén akár “dread” kártyákat is megoldhatjuk. ha letelik az idő akkor nincs több cselekvése a csapatnak. Ez után következik a játékban az, hogy amit gondosan terveztünk azt most végre hajtjuk karakterünkkel. Szépen sorban.

  Aki szereti az időalapú kooperatív játékokat, mint amilyen az Xcom is annak ez sem fog csalódást okozni. A játék eleje telis-tele van feszültséggel, izgalommal. Iszonyú nyomás, teher alatt kell megoldani a feladatokat, sok embernek ez nem tetszik/nem megy.

  Ehhez a játékhoz is tartozik egy telefonos applikáció mint az Xcom-hoz, de itt nem kötelező használni. Színészek, statiszták olvassák fel a szabálykönyvben is megtalálható történeteket, egy nagyon jól komponált hátérzenére.

  A játék grafikája, hangulata elég sötét, persze pont ez szerintem benne a magával ragadó.

A London Dread társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Asger Johansen
 • Illusztrátor:  Snorre Krogh
 • Kiadók:  Grey Fox Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 7.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) London Dread társasjátékhoz