Kuflinyomozók
Kuflinyomozók
Kuflinyomozók
Videó beküldése

Kuflinyomozók társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Kuflinyomozók egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a memória mechanizmusra. Nyomozásra fel, nagyon fontos küldetésünk van! Valaki elvitte a kuflik holmijait, és...

A Kuflinyomozók egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a memória mechanizmusra.

A Kockamanó leírása:

Nyomozásra fel, nagyon fontos küldetésünk van! Valaki elvitte a kuflik holmijait, és senki nem tudja ki lehet az. Barátaiddal segíthettek szegény kuflikon, hogy mindenki visszakaphassa, ami az övé. Az első játékban a játékosoknak össze kell fogniuk, hogy közös erővel derítsék ki a tettes kilétét, és jöjjenek rá, a dolgok hollétére. A második játékban viszont már versengésre kerül sor a játékosok között, ugyanis a mesélés után össze kell gyűjteni a tulajdonság kártyákat, a nyertes pedig az lesz, aki megszerzi az össze olyan kártyát, amin a tettesre jellemző tulajdonságok vannak. A 14 mini kuflimese sok segítséget nyújthat a nyomozás során. A játékidő kb. 20 perc. Csomagolási méretek: 27 x 19 x 4 cm.

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 5 390 Ft-tól
 • -23%-1 608 Ft

Kategória: Következtető, Gyerek játék, Memória
Mechanizmus: Kooperatív, Memória

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Kuflinyomozók társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • Homoludens

  2021-08-27 10:46:14

  Több mint 500 játékkal játszottam már, köztük sok gyerekjátékkal, de ennél rosszabbal még nem találkoztam. Egyedül a grafikája értékelhető. Nem is nevezném játéknak. A kooperatív játékmódban nem lehet veszíteni, addig játszunk, amíg nem sikerül. Maga a játék blődség, addig fordítgatjuk a kártyákat memóriakártya módjára, amíg nem találjuk meg amit keresünk, de még csak nem is párt keresünk, hanem egy adott kártyát. Ha ez végtelen sokáig tart, a játék nem bünteti. Mindezt együtt csináljátok és négyszer. Ezen kívül a játék tele van határozattlansággal, van egy térkép, de nem kell betartani az utakat, szabadon lehet mozogni. De a legrosszabb az, amit már írtak, hogy a tulajdonságokat nem lehet a kártyákon megállapítani, direkt olyan színeket használtak, amik összetéveszthetők, nem világos, hogy a van nála valami az csak a kézre vonatkozik-e, és az egy csík az csíkosnak számít-e, stb. A kis füzet végén ugyan ki lehet keresgélni, hogy mire is gondolt az alkotó, de az nem túl élvezetes, pont arra kellett volna törekedjenek, hogy minél egyértelműbb legyen. Így még a logika oktatására is alkalmatlan, mert az értelmezés körül forog a játék. Mármost ezek után azt gondoltam, hogy a versengő mód majd jobb lesz, és az igazi játéknak nevezhető. Hát nem, az talán még rosszabb. Abban előfordulhat, hogy esélyed nincs nyerni, és például két kör után kiderül, hogy a nyertes lap biztos nincs nálad. Olyan játékokkal már találkoztam, amikben nagy a szerencsefaktor, de olyannal, amiben lényegében esélyed sincs nyerni már a játék kezdetekor, olyannal még nem. Szóval játéktechnikailag ez a játék mindkét módban -1000 pont. Ettől persze még a gyerekek rakosgathatják és szerethetik a kuflikat, de miért nem lehetett erre a tematikára egy jó játékot csinálni? Bármit változtatna rajta az ember, csak jobb lehet, ez még a Max a macskánál is rosszabb, az csak egy sima dobsz és lépsz, amiben nem hozol lényegi döntést, de az legalább játéknak nevezhető.

 • Wullo

  2021-05-20 08:59:11

  Egyik első társasunk volt, kisfiam 3 éves volt mikor megkapta, szerelem volt első játékra.
  A kooperatív mód tökéletesen működik már egész kicsi korban, itt is a jól bejáratott memória kap főszerepet, de a közönségkedvenc nálunk az azonosítás volt a végén, amikor végignézzük a furcsa lényeket hogy melyik lehetett a tettes ("rajta van zöld?" "van lába?" "csíkos?")
  Bónusz hogy kuflis, és imádjuk a kuflikat :)

 • szabo.eszter04

  2021-01-01 21:34:17

  A játékot egy 2 éves gyermekkel játszottuk közösen egyszerűsített ( a leírásban is ajánlott) kooperatív módon. Egy játszma lejátszása abszolút élvezhető már ennek a korosztálynak is. Probléma mindig az azonosításokkor merült fel, de a mellékelt segítő táblázattal mindig sikerült rájönni arra, hogy ki tett rossz fát a tűzre. Megvenném a játékot saját használatra is.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  3+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Anna Bojti
 • Illusztrátor:  András Dániel
 • Kiadók:  Pagony játék
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kuflinyomozók társasjátékhoz