Kopano
Videó beküldése

Kopano

Társasjáték, 2013
Értékelem!

A Kopano egy nagyszerű társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. A társast, 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minták, a ceruza-papír, a connections és a négyszög-rács mechanizmusokra.

Angol:
Introduction Kopano is a drawless connection game for two players: Black and White. It’s played on the intersections (points) of a square board, which is initially empty. The top...

A Kopano egy nagyszerű társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. A társast, 5 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minták, a ceruza-papír, a connections és a négyszög-rács mechanizmusokra.

Angol leírás

Introduction

Kopano is a drawless connection game for two players: Black and White. It’s played on the intersections (points) of a square board, which is initially empty. The top and bottom edges of the board are colored black; the left and right edges are colored white. "Kopano" is the Tswana word for "connection".

Definitions

Two like-colored stones are strongly connected if they are orthogonally adjacent to each other, and weakly connected if they are diagonally adjacent to each other without sharing any strongly connected neighbor. Note that two stones of different colors are never considered to be connected.

A chain is a set of (weakly or strongly) connected stones.

Play

Starting with Black, the players take turns placing stones of their own color on empty points of the board, one stone per turn.

It's illegal to place a stone on a point where it makes a weak connection unless placing an enemy stone on that same point would also make a weak connection. It's also illegal to form a crosscut, i.e. a 2x2 pattern of stones consisting of two diagonally adjacent Black stones and two diagonally adjacent White stones.

If a player can't make a move on his turn, he must pass. Passing is otherwise not allowed. There will always be a move available to at least one of the players.

The game is won by the player who completes a chain of his color touching the two opposite board edges of his color. Draws are not possible.

Pie rule

The pie rule is used in order to make the game fair. This means that White will have the option, on his first turn only, to change sides instead of making a regular move.

Kategória: Stratégia, Nyomtasd és Játszd
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Minták, Ceruza-Papír, Connections, Négyszög-rács

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Nyomtasd

Ennek a játéknak bizonyos elemei, vagy a társasjáték teljes egésze, otthon is kinyomtatható és játszható.

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Tervező:  Luis Bolaños Mures
 • Kiadók:  (Web published)
 • Elérhető nyelvek:  (semleges)

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: (semleges)

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kopano társasjátékhoz