Királyságok
Királyságok
Királyságok
Királyságok
Videó beküldése

Királyságok társasjáték

társasjáték, 2012
Értékelem!

A Királyságok egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2013-ban jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés mechanizmusra. Egy buja...

A Királyságok egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot 2013-ban jelölték a Magyar Társasjátékdíj díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés mechanizmusra.

A Kockamanó leírása:

Egy buja, termékeny kontinensen hatalmas birodalmak vetélkednek az erőforrásokért. Ám az alattomos lápokban, elhagyatott temetőkben a gonosz rejtőzik- a bölcs uralkodó elkerüli az ilyen helyzeteket. A Királyságok egy pörgős taktikai játék. A játékosok rivális uralkodók, akik a három forduló során várakat építtetve növelik befolyásukat és vagyonukat. A játékos kétféle dolgot tehet a körében: Vagy egy lapkát helyez le a táblára, vagy egy várat a készletéből. A lapkák területeket szimbolizálnak és 1-6-ig bírnak értékkel, de vannak negatív értékkel bíró területlapkák, és olyanok is, amik speciális hatással bírnak (sárkány, aranybánya, varázsló, hegy), míg a várak jelképezik a játékosok birtokait. Amikor a tábla minden mezőjére rákerült valami (lapka vagy vár), kiértékelésre kerül minden függőleges és vízszintes sor, és a játékosok azokból a sorokból és oszlopokból szerezhetnek pontokat, amelyikbe tettek várat. Minél több tornya van egy várnak, annál többszöröse szerezhető a pontoknak rajtuk keresztül. A kiértékelés után leveszünk mindent a tábláról, de csak az egyes tornyú várakat kapják vissza a játékosok, így a rendelkezésre álló várakat megfontoltan kell beosztani a három fordulóra.

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 500 Ft-tól
 • 15 ajánlat

Kategória: Stratégia, Fantasy, Középkori
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Királyságok társasjáték videók (7)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • syndi-cate

  2022-08-16 08:57:36

  2rész:

  Sárkány: minden ebben a sorban és oszlopban lévő POZITÍV számlapkák értéke nulla lesz, de a negatív értékek megmaradnak (nagyon gonosz lapka)

  Hegy: elválasztó lapka, szó szerint mint egy hegy tornyosul oda ahová leteszed és a számolás eddig tart (pl ha van lent egyik sorban egy 2 tornyos sárga vár, mellette egy +3, majd egy hely, utána +6, akkor a sárga játékos csak a hegyig kap 2x3 pontot erre a várára, mert a hegy utáni dolgok ehhez a várhoz már nem számítanak)

  Amint minden üres hely betelt, jön a pontozás. Soronként majd oszloponként végig nézzük, egyesével kinek hol van vára, azok mennyi toronnyal, és mennyi plusz vagy mínusz számlapka van ott, milyen különleges lapka hatások érvényesülnek. Majd adott játékosok akiknek van ott vára, vagy kapnak vagy veszítenek aranyat (ezért kezdünk 50-el) amit közös kasszából veszünk el vagy ide adunk be. Így tovább minden soron és oszlopon ezeket megnézzük. Amint egyesével végig mentünk minden soron majd oszlopon letakarítjuk a táblát.

  De hogy meg legyen csavarva a játék, ami egyébként három fordulóból áll, egy-egy forduló végén a lerakott váraidból CSAK az egy tornyúakat veheted vissza, azaz a kettő, három és négy tornyos várak CSAK EGYSZER használhatóak, ergo jól meg kell gondolni mikor használod ki őket.

  Summa sumamrum: könnyűnek látszik, de nem az. Két játékossal is nagyon kiélezett a játék, de hárommal az igazi (tapasztalat). Hiába tervezel, hiába van szerencséd és jól jönnek a random lapkák, példának okáért ha lent van egy +5 lapka, mellette egy +6, büszkén odabiggyeszted mögéjük a 4 tornyos váradat, majd valaki odavág utána egy sárkányt, borul neked minden. Ezért is fontos, ha jó lapkát kapsz a kör elején titkos lapkaként, és azt pont jókor tudod felhasználni. Tud okozni konfliktusokat, de közben agyalós is, mert taktikázni kell ha pozitív pontozással akarod zárni a kört.

  Extra info: a doboz insert bár szép, de egyszerű és én a négy csomag várat az insert oldalsó rekeszeiben tárolom (2-2), így vígan elfér minden.

 • syndi-cate

  2022-08-16 08:50:24

  1rész:
  Reiner Knizia mester a társasjátéktervezési munkájának hajnalán készítette, először 1994-ben Auf Heller und Pfennig néven (képek itt és itt), majd ez kapott egy újrakiadást 2003-ban (képek itt és itt) immáron Kingdoms néven és új témával, s végül lett mégegy kiadása 2012-ben, ahol megtartották az új nevet és az új dizájnt (kép itt) és magyar forgalomban még néhol ez a verzió kapható.

  A játék lényege, hogy 2-4 játékos felváltva megpakoljon egy 5x6 méretű táblát különböző számozású és ábrás lapkákkal vagy saját színű várakkal, majd kör végén minden sort és oszlopot egymás után végig nézve lepontozzák azokat.

  Lapkákból van 12 db pozitív számozású, 6 negatív és 5 különleges lapka. Várakból (4 játékos színenként) van 10 db (összesen így 40 db), ebből 1 db 4 tornyos, 2db 3 tornyos, 3 db 2 tornyos és 4 db egytornyú vár.

  De nézzük a játékmenetet. Első kör elején mindenki kap 50 kezdő pénzt (ami pontoknak felel meg), majd összekeverjük a lapkákat és vagy lefordítva lepakoljuk a tábla mellé vagy húzózsákba (nem tartozék) tesszük őket. Minden játékos először elvesz egy lapkát, ez lesz az ő titkos lapkája, amit megnéz és lefordítva maga elé tesz. Ezután körbe haladva mindenki egy dolgot tesz a három lehetőségből: vagy húz egy lefordított (vagy zsákban lévő) lapkát és azt leteszi egy üres helyre a táblán, vagy leteszi egyik várát valamelyik üres helyre a táblára, vagy felhasználja a legelőször kapott titkos lapkáját és azt teszi le.

  Így szépen lassan telik meg a tábla lapkákkal és várakkal, ahol is az számít hogy egy-egy sorban vagy oszlopban egy játékosnak mennyi vártornya van (bizony, nem a vár számít, hanem a rajtuk lévő tornyok száma) és ezt beszorozzuk a számlapkákon lévő számok összegével (lehet negatív is), figyelembe véve az egyes különleges lapkák hatásait. Nézzük is akkor ezeket:

  Varázsló: minden ezzel a lapkával oldalszomszédos vár (átló nem számít) toronyértéke egyel megnő.

  Bánya: minden ebben a sorban és oszlopban lévő számlapkák értéke megduplázódik (negatívoké is)

 • blaura

  2021-12-23 05:02:50

  Használtan vettem, tegnap próbáltuk ki a majdnem felnőtt fiammal. Én általában nem játszom offenzíven, ha nem muszáj, de itt muszáj :) a gyerek rommá vert, ez sajnos tény. Absztrakt a játék, lehetnének a lapokon csak számok is, de nekem tetszik a grafika is. Gyors döntéseket igényel, pörgős, van benne szerencsefaktor, hogy ki húzza a negatívokat, amelyekkel jócskán lehet ártani, de szükséges matekozni is kicsit. Nekünk tetszett. Úgy gondolom, alapvetően ketten fogjuk játszani, több játékossal én nehezen tudom elképzelni, hogy marad hely és tér mindenkinek.

 • laczkodavid

  2020-11-22 20:04:06

  A Királyságok, bár egy viszonylag absztakt játék, mégis igen kellemesre sikerült. Ketten is jól játszható, könnyű megtanítani és megérteni, és bár szerephez jut benne a szerencse, azért kellő taktikai lehetőségekkel rendelkezik. Családoknak is bátran ajánlható, ha nem zavarja őket a fantasy téma. Én is egyet értek az előttem szólóval abban, hogy ha egy új embert szeretnénk bevonni a társasjátékok világába, legyen az olyan, aki egyáltalán nem játszott még komolyabb társasjátékkal, vagy olyan, aki már valamennyire benne van a világban, akkor ez egy tökéletes játék ahhoz. Optimális határon van a könnyű és a nehezebbek közt, könnyen tanulható, de nem túl könnyű.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 16:53:31

  Ez egy nyelvfüggetlen, belépőszintű társasjáték. Ideális kezdőknek, viszont a tapasztaltabb játékosok hamar megunhatják. Tökéletes választás, ha egy ismerőst szeretnél bevonni a társasok világába. Egyszerű szabály, rövid játékidő, a fordulók végén egy kicsit számolni kell, de néhány menet után az is gyorsabban fog menni. 2-4 játékos játszhatja, van benne taktika és egy nagy adag szerencse is.

A Királyságok társasjáték és kiegészítői (2)

 • Beowulf társasjáték

  Minden legendának van egy királya. A rettenetes szörny, Grendel minden éjjel rátör a Heorot-kastélyra. Hajnalban összegyűlnek a Scyld-sarjak, hogy megsirassák, kiket aznap éjjel elragadott a fenevad. Segítséget csak egy hőstől remélhetnek… …és megérkezik a bátor Beowulf. Robert Zemeckis Beowulf című filmjén alapuló társasjátékunkat többek között Reiner...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Beowulf társasjáték 5000 Ft-tól! - 8 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Kingdoms: The Wizard társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 9+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  9+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Reiner Knizia
 • Illusztrátor:  Franz Vohwinkel, Eric Lofgren, Jim Pavelec, Anders Finér, Kevin Childress, Peter Tikos, Henning Ludvigsen
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Hans im Glück Verlags-GmbH, Edge Entertainment, Midgaard Games, Arclight, Delta Vision Publishing, Bergsala Enigma, MINDOK, Swan Panasia Co., Ltd., Fantasmagoria, ADC Blackfire Entertainment, Menart, cutia.ro
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, norvég, román, spanyol, svéd, szlovák, horvát, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Hans im Glück German first edition
  • Kiadás éve: 1994
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Multilingual second edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19.9 cm x 26 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Multilingual second edition (Silver Line)
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 20.3 cm x 25.4 cm x 4.4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Nordic first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: japán
  • Súly: 0.7 kg
 • Spanish/French third edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Croatian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: horvát
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: román
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Királyságok társasjátékhoz