Jórvík
Jórvík
Jórvík
Videó beküldése

Jórvík társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Jórvík egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a munkás-elhelyezés és az auction: dutch priority mechanizmusokra. A Jórvík játékban a játékosok árukereskedelemmel, nagy...

A Jórvík egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a munkás-elhelyezés és az auction: dutch priority mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A Jórvík játékban a játékosok árukereskedelemmel, nagy lakomákat tartva, a fosztogatók támogatásával, a kézműveseknek adott megbízatásokkal, valamint Jórvjkot a piktek alattomos támadásaival szemben védő harcosok bérbeadásával szerezhetnek győzelmi pontokat. Stefan Feld Jórvík játékának egyedi kártyavásárlási mechanizmusa van: a játékosok először megjelölik az őket érdeklő kártyákat, és azután az érdeklődők a jelentkezésük sorrendjében vásárolhatják meg azokat. De ez nincs ingyen! Minél hamarabb mutat valaki érdeklődést egy kártya iránt, az annál drágább lesz neki, mert a többi játékos is csatlakozhat ezen kártya árversenyéhez... 2-5 játékos részére

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 21% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 11 ajánlat

Mechanizmus: Aukció/Licit, Munkás-elhelyezés, Auction: Dutch Priority

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Jórvík társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Jórvíkvbalint11, Budapest Hidegkuti stadion környéke, 1es, 4-6os villamos, 2es, 4es metró, Fehérvári úti villamosok

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest Hidegkuti stadion környéke, 1es, 4-6os villamos, 2es, 4es metró, Fehérvári úti villamosok! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Fólia a doboz tetejére visszaragasztva

2 érdeklődő


Jórvíknagykornel.home, Budapest, preferáltan XIII. vagy IX.!

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, preferáltan XIII. vagy IX.!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, csere is érdekel. Csomagküldésnél Foxpost-ot preferálom, de lehet más is. Fizetés: kp, utalás, paypal.

0 érdeklődő


Jórvíkigx401, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készlet racionalizálás.

0 érdeklődő


Jórvíkszenanett

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szolnok. Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát! Kihasználatlanság miatt eladó. Kitűnő és hiánytalan állapotban. Csomagküldés is megoldható a vevő terhére.

0 érdeklődő


Jórvíkanikosajgo, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcürítés miatt kevés alkalommal játszott JORVÍK játékomtól megválnék. Foxpost a vevő terhére megoldható. Csere nem érdekel. Kérésre fotót tudok küldeni!

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Jórvík társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2022-08-09 09:17:53

  Az első játék amint a használtpiacon szereztem, a Jórvík volt. Szerintem ismét egy alulértékelt Stefan Feld játékról beszélhetünk (mondjuk ennyi zseniális alkotás után sajnos törvényszerű, hogy az életmű pár eleme nem kap megfelelő figyelmet). A munkáslehelyezés és a licit a két kedvenc mechanizmusom, ezeket igazán jól sikerült kombinálni. Ezen kívül tetten érhető a szettgyűjtés és az erőforrás menedzsment is a játékban. Az egyszerűsített és a "nehezebb" játékmód megléte is ötletes, tanítás/tanulás során jó ugródeszka lehet a fokozatos haladás. A grafika és az ikonográfia rendben van (előbbi azért nem csúcskategória, utóbbi teljesen korrekt). Az évszakkártyák jól biztosítják a játék flowját, megfelelően nyílnak ki az események a későbbi körökre (az előkészületeknél nagyon figyeljünk, hogy játékosszám függvényében hány lapot kell kivennünk). A piktek támadása bármikor ott lóg a levegőben, így a harcos kártyákkal is jól kell számolnunk (noha nem okoz tetemes pontveszteséget, ha nem mi űzzük el a támadókat, de tapasztalataim szerint elég szoros szokott lenni a végső pontozásnál az állás, így annak a marginálisnak tűnő pontszámnak is bizony komoly jelentősége lehet). A játék fő pontszerző eszközei a kézműveskártyák. Általánosságban elomdható, hogy nagyon jó az egyensúly az összes kártyatípus lapjai között, nincsenek baromi erős, vagy teljességgel használhatatlan lapok. A kirakodás fázis jó lehetőséget biztosít, hogy átgondoljuk lépéseinket, megfelelő módon tudjuk csoportosítani és felhasználni a hajókról szerzett nyersanyagokat. Ár-érték tekintetben szerintem nagyon jó befektetés, meg fogja hálálni a bizalmat/beszerzést. A szabályok egyszerűek, nem kérnek sok befektetést, cserébe viszont minőségi játékélményt biztosítanak. Az egyszerűbb verzió már sokszor felkerült egy fárasztó munkanap után, de többen inkább a "haladóbb" szórakoztató. Ilyen árkategóriában szerintem ajándék, és élvezhető bárki számára, legyen szó jártas, vagy kevésbé jártas játékpartnerekről, ajánlom!

 • sitatom

  2022-06-14 09:51:09

  Porcine mi nagyjából egy korosztály lehetünk.

  Akkor most én is öreg vagyok ? 😂

  Egy kicsit megnyugodtam, hogy a csemetéidtől volt az infó.

 • kvarclovag

  2022-06-14 07:37:44

  De fórumokon lehet "original poster" az eredeti, kezdőposztra, de főleg annak írójára hivatkozva. A társasjátokok világában viszont porcine megfejtése a helytálló. Fontos jellemzője még az OP lapnak, hogy mindig az ellenfél kapja 😃

 • porcine

  2022-06-14 06:18:07

  Ha ez megnyugtat: én a csemetéimtől szedem fel az ilyen információkat. Öreg vagyok, na. :)))))

 • sitatom

  2022-06-14 06:02:27

  Porcine Köszi.

  Tudtam én, csak nem sejtettem 😎.

  (Tényleg vannak a társasokban ilyen túl erős lapok)

  Ilyenkor ébredek rá, hogy alig tudok valamit a társasokról, pedig milyen lelkesen próbálom magamba szívni az ismereteket.

 • porcine

  2022-06-14 03:24:35

  OverPowered: túlságosan erős, aránytalanul erős a többiekhez képest.

 • sitatom

  2022-06-13 23:34:13

  Bocsànat, tuti bántó a kérdés, de mi a csuda az OP?

 • moonrisedeejay

  2022-06-13 19:34:29

  Nem feltétlen op, bár valóban annak tűnik. De rendszeresen beigazolódik, hogy ez nem így van, mert nálunk általánosságban az veszít aki ezt a kártyát birtokolja :) Hiába van nálad, hiába tudsz raktározni, ha menet közben nem tudsz szerezni hajó kártyát, vagy olyan kártyát ami győzelmi pontot adna. Szóval tényleg elsőnek azt hinné az ember, de több múlik inkább azon, hogy miként osztod fel a pénzed, és vásárolsz számodra elősegítő kártyákat. Nem árt az egyes évszakok kártyáit ismerni, mert az alapján ki tudod kalkulálni, hogy mi ment már ki, és mi várható. Persze ez sok játékot igényel.

 • vacogi

  2021-10-18 18:39:36

  Jól gondolod. :)

  Rendszeresen összeveszünk a férjemmel rajta, általában hozzám kerül, aztán meg otthagyom üresen egész játék alatt. Elég bosszús miatta és igen, javasolta, hogy távolítsuk el mert elég igazságtalan az ellenféllel szemben. Dehát ebben a játékban elég sok konfrontatív elem van és bár én sértődős vagyok, ehhez mindig úgy ülök le, hogy felszívom magam és nem sértődöm meg. Ez egy ilyen játék.

 • viharlampa

  2021-10-18 18:21:16

  Megkérdezhetem (nincs meg a játék, csak a videót és szabályt olvastam), hogy jól gondolom, hogy a raktárkártya elég OP elem? Gondolkoztatok azon, hogy házi szabályként ezt kiveszitek a játékból? Kiegyensúlyozva az esélyeket?

  Hasonlónak gondolom, mint a Nyug.Kir.Ép. játékban a "Mindenes" segédet, akiből csak 1db van és vele egyedül minden épület felépíthető. Mindenki másnak meg 2-3 féle segédet kell összeszedni, elég szívás. Ki is vettük a 2-3. játék után.
  Köszi.

 • braunz

  2021-03-18 17:08:49

  Én a Jorvikban például azt is szeretem, hogy hamar tanítható, a többi meg jön magától, menetközben. Szerintem is egy jó játék és ha valaki komolyan veszi, hogy egy pénz helyett lehet kettőért vagy háromért viszi el a kártyát, akkor tényleg gonoszkodós. Nálunk is van, aki ezért nem szereti...Én szeretem, mert vannak olyan lapok, amelyek ezt a gonoszkodást vissza tudják húzni. Nekem talán az nem tetszik és ez az egyetlen hibája, hogy a közös árukészlet cserélhetősége jobban annak jön be, aki el tudja hozni a raktárkártyát. Többiek egy árut tudnak tárolni csak saját maguknál, így ha akarnak valamit a közösből venni, ahol hármat kell alapesetben egyért beadni, várni kell és elhozni hajókártyát, míg a raktárépületből bármikor tudunk a rakodásfázisban ügyesen árukat pakolgatni. Akkor amikor kell. Egyébként nem nehéz játék, a játékszabály rendben van, ennyi pénzért hozzátok el, tényleg olcsó most. Mi háziszabályként kettő alappénz helyett fordulónként hármat adunk. Így érdekesebb, jobban lehet taktikázni, vásárolni.

 • Crospieler

  2021-03-13 18:16:15

  Szerintem a Jórvik egy alulértékelt társas.
  Ez egy aukciós + kollekció gyűjtős játék, méghozzá a Speicherstadt + Kaispeicher kiegészítőjének a reimplementált változata, viking külsővel. Pont a témája miatt szavaztam neki bizalmat és nem bántam meg, pláne ezen az áron. A könyvbagoly oldalon jelenleg 4400 Ft. körül kapható, ami már majdhogynem a "hülyének is megéri" kategória :)

  Ami érdekes, hogy 2 fővel is egész jó, ez pedig általában az aukciós játékokra nem jellemző.
  Viszont vigyázat: ez egy nagyon gonosz játék, pláne 2 főnél! Olyan értelemben, hogy sokszor az az optimális lépés, ha a másik játékossal kiszúrunk/ drágábbá tesszük számára a lapokat. Amolyan vikinges fűszerezésű.
  Szóval aki nem szereti az ilyen jellegű interakciót az valószínűleg nem fogja élvezni. Akit viszont ez nem zavar, vagy kifejezetten szereti ezt, annak szerintem tetszeni fog.

  Ja és a játéknak 2 változata van: a karl (amolyan bevezető ) és a jarl ("haladó" ) . Szerintem akinek már van némi tapasztalata a társasokkal az egyből kezdheti a jarl változattal. De még ha valaki a bevezető játékkal szeretné kezdeni, annak is érdemes utána átállnia a jarl változatra. Úgy igazi a játék.

 • vitezlejszlo

  2020-04-01 18:29:46

  Ez a játék egy munkás lehelyező játék ahol a különböző lapokra licitálunk.

  Mi karácsonyra kaptuk ezt a játékot és azóta is rendszeresen játszunk vele. Mindenki nagyon szereti a kislányomtól az anyukámig mindenki. Még a karantén előtt gyakran átjöttek barátok is és velük is megismertettük és kifejezetten szerették. Nagyon jó benne hogy több módon lehet benne pontot szerezni Pl.: katonasággal, közvetlen pontot adó lapokkal és mesterségekkel amikre nyersanyagokat kel gyűjteni a hajókról. Vannak bónusz lapok amikkel kis előnyre tehetünk szert ha jól használjuk vagy éppen megvicceljük kicsit a másikat. Az egymásra licitállások amikor nem azért teszed oda a bábudat mert feltétlen megakarod venni azt a lapot csak , hogy a másik kicsit többet fizessen érte. Ezek aztán érdekes kis interakciót hoznak létre a játékosok között, kicsi csipkelődés. Eléggé elhanyagolható a szerencse a játékban ha ügyes vagy elég szép stratégiát fel tudsz építeni. Nagy az újrajátszhatósága a játéknak. Ajánlom bátran mindenkinek és ahogy néztem elég jó áron mozog mostanában. Mindenki maradjon otthon és társasozzon. Jó játékot mindenkinek!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 90 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Stefan Feld
 • Illusztrátor:  Marc Margielsky
 • Kiadók:  Piatnik, Pegasus Spiele, eggertspiele, Hobby Japan, Lautapelit.fi, hobbity.eu, Conclave Editora, Stronghold Games, uplay.it edizioni, Ediciones MasQueOca
 • Elérhető nyelvek:  dán, angol, finn, német, magyar, olasz, japán, norvég, lengyel, portugál, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/German first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Jórvík társasjátékhoz