Tussie Mussie
Tussie Mussie
Tussie Mussie
Tussie Mussie
Videó beküldése

Tussie Mussie társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Tussie Mussie egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya...

A Tussie Mussie egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és az i cut, you choose mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A viktoriánusok tudták, hogy minden virágnak önálló jelentése van. Te melyik virágot választod?
A Tussie Mussies a lehető legjobb példája annak a viktoriánus szokásnak, hogy a barátok és szerelmesek között cserélt virágok saját jelentést hordoznak. Az elegancia és a diszkréció eszméi által ihletett csokrokat gondosan állították össze, hogy apró üzeneteket közvetítsenek a címzettnek. Most rajtad áll a döntés, hogy kiválaszd a megfelelő virágokat, és elkészítsd belőle a legmegnyerőbb bokrétát!

A játék az „én felezem, te választasz” lap szétosztású (I-Divide-You-Choose Draft) mechanikát alkalmazza, és a 18 kártyából álló mikrojátékot három fordulóra oszlik. A játékosok sorban megnézik a pakli két legfelső lapját, majd az egyiket képpel felfelé, a másikat pedig képpel lefelé fordítva felajánlják az ellenfelüknek. Az egyik kártyát az ellenfél, míg a másikat az aktív játékos veheti el. A forduló akkor ér véget, amikor minden játékos négy lappal rendelkezik, ekkor megtörténik a pontok összesítése. Aki három forduló után a legmagasabb pontszámot érte el, az nyer!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 3 000 Ft-tól
  • 32 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Nyomtasd és Játszd
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, I Cut, You Choose

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Tussie Mussie társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Tussie Mussiesmoke17, Budapest 8. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 8. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Dupliáció miatt eladó.

0 érdeklődő


Tussie Mussieflender.roland.hun, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó "Tussie Mussie" társasjáték sértetlen és hiánytalan állapotban. Személyes átvétel Szegeden vagy csomagküldés a vevő terhére.

1 érdeklődő


Tussie Mussiekuglics.adam, Eger

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Eger! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladóvá vált Tussie mussie kártyajáték, jó állapotú, sérülésmentes. Igény esetén képeket is küldök. Személyes átvétel helye : EGER. Foxpost megoldható a vásárló terhére.

0 érdeklődő


Tussie MussieErbet, Budapest, XIX.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIX.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, de sosem játszott, gyönyörű, angol nyelvű, pici dobozos

1 érdeklődő


Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Csomagküldés megoldható a vevő terhére: Foxpost, Packeta, MPL (megbeszélés szerint) Állapot: Kitűnő, hiánytalan állapotú, egyszer játszott.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Tussie Mussie társasjáték videók (8)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • szrigoevi

    2023-06-08 12:15:42

    Nem rég volt alkalmam kipróbálni a nagylányommal. Ketten játszottuk. Nagyon szép játék és gyorsan le lehet pörgetni egy partit. A játék menet egyszerű és könnyen érthető, tanulható. Amit én hátránynak mondanék a kevés lap, mivel ugye a virágok vastag kartonon vannak. Az biztos, hogy így sokkal tartósabb, viszont szerintem jóval kevesebb újrajátszhatóságot ad, hiszen elég hamar megismerünk minden lapot. Persze a randomitást a kártya húzás adja, de ha eleve kevésből választasz, akkor... Minket nem varázsolt el annyira, vannak sokkal jobban kedvelt pörgős kártyajátékaink. Taktikázni is nehéz látatlanban. Az ellenfélnek mindig az aktuálisan húzott két lapot toljuk az orra alá, amiből választhat. Egyiket képpel le, másikat képpel felfelé. Vannak azért hatalmas szívások benne, szóval a játék menet tényleg jó. Nagyobb eséllyel szereznénk be, ha több kártya lenne benne, így nekem az ár-érték arány sem az igazi. A minősége remek, grafika, lapminőség, de ott az a de, amiért nekünk tuti nem kerül polcra. Maximum, ha látjuk valahol egy-egy társasos eseményen akkor néha egy játék belefér majd. :)

  • bernadettmezei29

    2023-03-02 11:05:53

    Nagyon cuki kis kártyajáték, eddig egyedül játszottam, és nagyon elégedett voltam vele. A mai napon szerencsére párosban is kipróbálhatom, amit már izgatottan várok.

    A grafika lenyűgöző, percekig csak a képeket nézegettem. A szabályokat könnyen megértettem, a csodálkozás a játék szépségén több időt vett igénybe mint az olvasás/értelmezés. 😁

    Tökéletes ár/érték arányú játék, szerintem rongyosra fogom játszani.

  • maszlagadam27

    2022-10-09 18:32:58

    A hétvégén komolyabb hangvételű játékok előtt, egy kis ráhangolódásként próbáltuk ki. Azt kell mondjam, meglepően jó volt. A 18 karton lap, valamint a téma sem hozott elsőre lázba, de kezdett oldódni az ellenállás bennem, mikor megláttam a gyönyörű virágrajzolat, grafikailag kifogástalan munka! A szabálymagyarázat/elsajátítás nagyjából mindennel együtt három percet vett igénybe, és már kezdődött is a parti. A lapok szövegezése, ikonrendszere teljesen egyértelmű, hamar ki tudja választani az ember, hogy milyen virágot kínál fel a másiknak felfordítva és lefordítva egyaránt. Érdekes hangulatot teremt a lutri bevállalása, sosem lehet tudni, hogy egy elég jó lapot szeretne-e az ellenfelünk eldugni előlünk, vagy egy kevésbé pozitív hatásúval akar éppen csapdába csalni. A fordulók kiértékelése gyorsan kivitelezhető, a körök váltakozása is nagyon gördülékeny. Három fővel kb 15-16 percet vett igénybe egy etap teljes lejátszása. Nem az első Elizabeth Hargrave játék, amire azt tudom mondani, hogy mechanikáit tekintve nagyon jól van megálmodva és megvalósítva. Két dolog nem annyira pozitív számomra. Egyrészt a karton lapok értem hogy időtállóbbak a kártyáknál, de a keverésük nem egy kényelmes tevékenység, kis méretű lapkákat nagyon rühellek kevergetni, hát a nagyobbaknál sincs lényegi változás. A másik a játékosszám, szerintem egy ilyen jellegű és mélységű játékot lenne igényem öt, vagy akár hat fővel is játszani. Könnyen lehet hogy ezt a problémát egy kiegészítővel a jövőben majd orvosolni fogják, szerintem nem lenne rossz játéktechnikai és anyagi döntés! E két apró negatívumtól eltekintve abszolút pozitív csalódás, nem vártam tőle sokat, mégis nagyon jól lekötött, és vizuálisan is élménnyel tudott megajándékozni. Bevezetésként vagy éppen levezetésként bármikor szívesen elővenném ezentúl, és titeket is a kipróbálására buzdítalak. Ár-érték arányban szerintem nagyon ott van a szeren, és úgy gondolom minden korosztály számára szórakoztató móka lehet. Virágot a virágnak, hajrá! 😉

  • ronaiheni

    2022-08-16 14:04:10

    Ez egy igazi csajos filler. Azok akinek fontos a grafika , a gyors játékmenet, nem zavarja némi angol , szereti a virágokat és nem utolsó sorban szereti a meglepetéseket. Igazi kis taktika de bekötött szemmel . Van pár kártyalap egy mini dobozban , így bárhova magunkkal vihetjük. egy nói táskában mindig van neki hely. megtanulni 5 perc és tipikusan az a játék amire miután lejátszottad a partit máris visszavágót követelsz.

A Tussie Mussie társasjáték és kiegészítői (6)

  • Tussie Mussie: Flower Shoppe társasjáték Kiegészítő

    • Max. játékosszám: 1
    • Min. játékosszám: 1
    • Komplexitás: 1/5
  • Tussie Mussie: Expansion Collection társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Tussie Mussie: Orange Flowers társasjáték Kiegészítő

    Muted colors are all well and good, but if you want to stand out you’ll need to add a little orange to your arrangement. Everyone knows that a well-placed Butterfly Weed can set you apart from the crowd. Of course, sometimes the most important part of being a trendsetter is knowing when to buck the trend. Should orange blooms become popular, you’ll need to...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Tussie Mussie: Greenery társasjáték Kiegészítő

    A good flower arrangement is as much about the framing as it is the flowers. Long-stemmed roses are always in vogue, and the gentle addition of a leafy fern can enhance the beauty of the blooms. Be sparing with your greenery, however: this is still a flower arrangement, after all. The Greenery expansion introduces 5 cards that work in an all-new way....

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Tussie Mussie: Ribbons társasjáték Kiegészítő

    What good is the gift of flowers without a bow to tie them all together? If you really want to catch the eye of your beloved, don’t neglect the ribbon. A proper ribbon accentuates the arrangement rather than merely being an add-on. The extra effort is sure to pay off handsomely. If you thought Greenery added something new, get ready for Ribbons! This...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Mini expansion set for Sprawlopolis, Circle the Wagons, Stew and Tussie Mussie társasjáték Kiegészítő

    This set of 35 cards contains 9 different mini expansions to the first four games in our Master Print Mini series. These cards bring even more variation to Sprawlopolis and Stew and add a solo mode to Circle the Wagons and Tussie Mussie. The cards do not come in a box but in a zip-lock bag, for easy addition to your Master Print Mini games. The following...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 10 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 1
    • Ajánlott életkor: 8+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  20 - 30 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Elizabeth Hargrave
  • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Beth Sobel, Karolina Jędrzejak, Zarina Karapetyan
  • Kiadók:  Hobby Japan, MINDOK, IELLO, Quined Games, Button Shy, Frosted Games, Lucky Duck Games, Banana Games, Reflexshop Kft, Salt & Pepper Games, Geekach Games
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, japán, lengyel, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • Print & Play Preview edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
  • English Print & Play Full Color edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
  • English Print & Play Low Color edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
  • English Wallet edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 7.6 cm x 11.4 cm x 0.6 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
  • Quined English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 7.3 cm x 10.1 cm x 2.7 cm
    • Súly: 0.1 kg
  • Spanish Wallet edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 7.6 cm x 11.4 cm x 0.6 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 9.6 cm x 12.3 cm x 2.2 cm
    • Súly: 0.1 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 10 cm x 14 cm x 4 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: magyar
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: japán
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: cseh
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tussie Mussie társasjátékhoz