Imperialism: Road to Domination
Videó beküldése

Imperialism: Road to Domination

Társasjáték, 2014
Értékelem!

Az Imperialism: Road to Domination egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra. Ebben a társasban 15. századi nagyhatalmak bőrébe bújhattok, hogy néhány évszázad...

Az Imperialism: Road to Domination egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Ebben a társasban 15. századi nagyhatalmak bőrébe bújhattok, hogy néhány évszázad távlatban akkor hatalmat szerezzetek, amivel már a világ dolgaiba is beleszólást nyerhettek. Nem elég azonban ha a gazdasági háttered stabil, szociális és civilizációs téren is fejlődést kell produkálnod, ha nyerni akarsz ebben a játékban. Olvass tovább és megtudhatod hogyan történik mindez!

Gazdálkodj okosan

A játékot mindannyian egy-egy saját országgal kezditek, amit a játék végére világbirodalommá formálhattok, ha elég ügyesek vagytok. A fejlődést akciókon keresztül lehet véghezvinni, mint például hódítás vagy háború. A különböző akcióknak eltérő költségei lehetnek, melyek részben attól függenek, hogy milyen területet szeretnél megszerezni. Vannak területek amikhez katonai erő kell, hogy meghódíthatóvá váljanak, másokhoz kevesebb ember, de több pénz szükséges.

Hódítás mellett intrikázni is lehetőségetek lesz. Ezzel az akcióval egymás épülésébe szólhattok bele, ugyanis az intrikázással vezetőket tudtok toborozni saját, vagy akár más országának élére. Mivel egyszerre csak egy vezetője lehet minden országnak, jó taktika lehet kiintrikázni egy erős vezért egy olyanra aki hátráltatja az adott ország fejlődését. A saját országod élére igyekezz pozitív vezetőt keresni, ezek ugyanis nagyon erősek, meg tudják emelni például az ország katonai erejét, ami sokkal könnyebbé teszi a hódítást.

Kereskedj távoli földek áruival

A meghódított területekről minden ország értékes nyersanyagokat kap. Ezek a nyersanyagok pénzre válthatóak, ráadásul, aki a legtöbb nyersanyagot termeli egy adott fajtából, annak a lehetősége nyílik egy speciális akció végrehajtására is, ami szintén a gazdasági fejlődést segíti elő. Érdemes tehát több árucikkből is vezető nagyhatalomnak lenni, mivel ilyenkor több különleges akció közül lehet választani is. Fontos szem előtt tartani, hogy a játékban szinte mindenhez pénz kell, ráadásul nem is kevés. Éppen ezért sosem szabad könnyelműen figyelmen kívül hagyni a kereskedelmi és adóztatási akciót!

Agresszív diplomácia

Ha a békés együttélés nem lehetséges, az országok háborúba is kezdhetnek egymással. A háborúhoz katonaság és pénz kell. A játékban a csata kártyák segítségével kerül kidolgozásra. A résztvevő felek kijátsszák kártyáikat, majd összesítik a megfelelő értékeket azokon, majd a magasabb értéket elérő nyeri a csatát. A győztes fél eldöntheti mi legyen a vesztes sorsa: fizethet adót, veszíthet győzelmi pontot és hasonló büntetések illethetik.

Összegzés, ajánlás

A játék nagyon jó birodalom építős euro, amit remekül megszínesítenek a játékosok közötti interakciót előidéző kártyák és cselekedetek. A játék változatos, két óra játékidőt ígér, viszont sok gondolkodást is igényel, ezért a könnyedebb játékokat kedvelő, vagy kisgyerekes társaságoknak nem igazán ajánlott. Aki viszont a birodalom menedzselős játékokat az valószínűleg minden percét szeretni fogja a játéknak.

Mi van a dobozban?

1 játéktábla
1 szabálykönyv
128 kártya
tokenek és fakockák

Aaz angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 4 340 Ft-tól
 • -61%-6 753 Ft

Kategória: Civilizáció, Közgazdaság
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kártya húzás

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Konrad Perzyna
 • Illusztrátor:  Katarzyna Fic
 • Kiadók:  G3, ST Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Imperialism: Road to Domination társasjátékhoz