Identity - pszichológiai társasjáték
Identity - pszichológiai társasjáték
Identity - pszichológiai társasjáték
Identity - pszichológiai társasjáték
Videó beküldése

Identity - pszichológiai társasjáték

társasjáték, 2007
Értékelem!

Az Identity - pszichológiai társasjáték egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a történetmesélés és a kockadobás mechanizmusokra. Társasjáték önismeretünk és társas...

Az Identity - pszichológiai társasjáték egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a történetmesélés és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Társasjáték önismeretünk és társas kapcsolataink fejlesztéséhez.
A játék története
Ennek a játéknak az ötlete egy vitorlás hajón született, este, a csillagos ég alatt. Öten voltunk a hajón egész nap összezárva, körülbelül húsz négyzetméteren. A feszültség szinte kitapintható volt közöttünk. Este, miután kikötöttünk, és elfogytak a hajózással kapcsolatos feladatok, előkerült egy vidám játék, melynek könnyed kérdései sok nevetésre, néha pedig önismeretet gazdagító visszajelzésekre adtak lehetőséget, és játék közben a feszültség felengedett. Ismét összetartoztunk. A játék végeztével, félálomban, a hullámok lágy ringatásában, megálmodtam az én játékomat, olyat, amelyik komolyan veszi önmagát, de azért ad okot a nevetésre is. Könnyed kérdések is vannak benne, amelyek mind-mind rólad (és rólam) szólnak. Ám vannak mélyebb kérdései is, amihez le kell jutnod a saját mélységeidbe, kapcsolatba kerülve még magad előtt is feltáratlan területekkel.

Amiben eltér el ez a játék más, hasonló játékoktól...
A kérdések háttérmagyarázataival, azokon keresztül pedig tudományos ismeretek közvetítésével a pszichológiai kultúra fejlesztését is felvállalja, a kommunikációs szabályok alkalmazásával pedig, a kommunikáció új stílusát sajátíthatják el észrevétlenül a résztvevők. Játékos formában, a szabályok által védetten és alkalmas keretek között előáll tehát egy mini önismereti és kommunikációfejlesztő tréning, aminek vezetéséhez nincs szükség szakképzett trénerre, csak egy önként vállalkozó játékmesterre, aki felügyeli a szabályok betartását.

A játék célja
Ahogy fentebb már írtam: pillantsunk rá még ismeretlen területeinkre, és gyűjtsünk újabb puzzle-darabokat személyiségünk - és ezzel sorsunk - nagy kirakós játékához. Eközben, mintegy mellesleg, bővüljön pszichológiai tudásunk is a háttérmagyarázatok által, a kommunikációs szabályok alkalmazása pedig járuljon hozzá kommunikációs kultúránk, érzelmi intelligenciánk fejlődéséhez a mások iránti elfogadásunk és empátiánk erősítése révén. Mivel pedig ez játék elsősorban "társasnak" lett megálmodva (noha, persze, zárkózottak egyedül is játszhatják), legyen az is velejárója, hogy megnyílnak és közelebb kerülnek a játékosok egymáshoz, és sok- sok mindent megtudnak a másikról, olyat is, ami a mindennapi élet egyszerű érintkezéseiben esetleg rejtve maradna. Legyen tehát kapcsolatépítő hatása is a játéknak.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés (Ez a kiadó honlapján található szabály áttördelt pdf verziója)

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
10 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 11 290 Ft-tól
 • 10 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Alkudozás, Oktatás, Orvosi
Mechanizmus: Történetmesélés, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Identity - pszichológiai társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • Hobiorsi

  2021-03-24 09:41:57

  Csodálkozva és ámulattal látom, hogy még nem érkezett erre a nagyszerű "játékra" vélemény.
  Ez egy beszélgetős-ismerkedős, aminek nincs célmezője a táblán, mert nem az a lényege. Ez egy eszköz "csupán", ami segít beindítani a beszélgetést, ismerkedésre ösztönöz. Olyan témákat vet fel, ami vagy nem is jutna hirtelen eszünkbe, vagy nem szívesen beszélnénk róluk.
  Mi nem szoktuk használni a plusz kártyákat, amivel időt nyerhetünk, kisakkozhatjuk a válaszadást, stb. Úgy hiszem, eddig mindig megtaláltuk a megfelelő társaságot, ahol mindenki annyit beszélt, amennyit gondolt, nem volt se kényszer, annyit osztott meg amennyit szeretne, de érezte is, ha hosszúra nyúlna, nem ragozta tovább. Volt, hogy leragadtunk egy-egy kérdésnél és egyfajta közösségi beszélgetés alakult ki, vagyis a játék elérte a célját. :)
  Meg kell hozzá találni a megfelelő társaságot, nem mindenki beszél szívesen magáról, de ha jó csapat jön össze, akár órákig is lehet vele "játszani", és az élmény garantált!
  Nagyon tetszik benne, hogy szakmai, pszichológiai gondolatokkal gazdagítja, sokszor ütősek tudnak lenni egy-egy adott helyzetben.
  Sokat segít abban, hogy megtaláljuk a megfelelő hangnemet, stílust a másikkal való beszélgetés során.
  Határozottan fejlesztő játékról van szó.
  Mindenképpen javaslom kipróbálásra, de beszerzésre csak annak, aki valóban tudja, hogy nem egyszer fog lekerülni a polcról.
  Nagyon praktikus a doboza, egyben egy kis bőröndnek, hordtáskának van kialakítva, ami megkönnyíti a szállítását. Gumikkal vannak a paklik összefogva, amiket érdemes nem elhagyni, mert amint oldalára állítjuk, összeborulnak. A helykihasználás szerintem nagyon jó, a játéktábla is ötletes, kreatív, és tetszik, hogy a doboz belsejére van nyomtatva, ugyanúgy, mint a játékszabály. Ezáltal nincs benne felesleges papír szabálykönyv. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Dr. Füzesi, Györgyi
 • Illusztrátor:  Zoltán Páll
 • Kiadók:  Investment Kft.
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • Fourth edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 33.3 cm x 40 cm x 3.3 cm
  • Súly: 1.6 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Identity - pszichológiai társasjáték társasjátékhoz