Homeland: The Game
Videó beküldése

Homeland: The Game

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Homeland: The Game egy közepesen összetett társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a visszatartott információ, a szavazás, a memória, az áruló és a str-05 semi-cooperative game mechanizmusokra. A kihallgatás során félelmetes...

A Homeland: The Game egy közepesen összetett társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a visszatartott információ, a szavazás, a memória, az áruló és a str-05 semi-cooperative game mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A kihallgatás során félelmetes összeesküvésekre derült fény. Az Egyesült Államok és talán az egész világ hatalmas veszélyben van. Számos terrorszervezet lendült mozgásba és csakis ti, a CIA ügynökei állíthatjátok meg őket!

A CIA készen áll!
A Homeland egy fél kooperatív játék, melyben CIA ügynököket alakítva kell elérnetek célotokat. Ehhez a különféle terrorszervezetek akcióit kell megállítanotok, így jutva egyre magasabb pozícióba az ügynökségnél. Kivéve, ha te vagy a belső ellenség, aki politikai ambíciókkal rendelkezik vagy csak a világot akarja felégetni maga körül.

A betöltött szerepetek egy titkos kártyán található, amit a játék legelején kiosztotok. A hű CIA-sok az ügyek megoldásáért kapott pontokkal nyerhetnek, a politikai életben szereplők a terrorakciót követő pánikot használják ki előrejutásukhoz, míg a terrorista győzelméhez minél több sikeres támadást kell megszerveznie. Senkiben sem bízhattok, csak saját magatokban!

Baljós előjelek
A központban figyelitek az eseményeket. Napról napra, óráról órára futnak be a rosszabbnál rosszabb hírek. Elkaptak egy telefonbeszélgetést valami robbanószerkezetről, sötétített furgon cikázik a nagykövetség épülete körül, gyanús személyek vásároltak egy tucatnyi jegyet egy repülőre. A kivizsgálandó történések gyűlnek és gyűlnek.

Ezeket az ügyeket ti nektek kell elvállalnotok. Minden körben ki kell választanod egy esetet, amiért te vállalod a teljes felelősséget. Ha sikerül elhárítani a veszélyt, nagy jutalomban részesülsz, de ha nem tudod teljesíteni az elvárt feladatod, a karriered és a város is romokban lesz.

Mozgolódás a háttérben
Néha hetek kellenek, valamikor csak órák, mikor a gépezet működésbe lép és az akció megindul. Amíg ez nem történik meg, addig van lehetőségetek lépéseket tenni ellenük.

A játék során kártyákat játszotok ki a különböző tervekhez. Ezek a kártyák előremozdíthatják a megoldást vagy épp’ az ellenséget segítik, esetenként valami egyed hatást váltanak ki. A jó ügynök természetesen csak olyan lapot játszik ki, amely az állam érdekeit szolgálja, de sajnos kötelező kártyát helyezni mind a saját, mind mások ügyeire, még akkor is, ha nincs a kezedben jó lap, és ezzel magadnak ártasz. Szerencsére a lapokat képpel lefelé, titokban helyezitek le, így senki nem vádolhat meg titeket a rossz leosztás miatt.

Mikor a terroristák megindulnak, felfeditek az ügy kártyáit, és kiderül, hogy menyire végeztetek jó munkát.

Az akció megindul
Mikor a terroristák rátérnek a tényleges támadásra, fel kell fednetek az ügy kártyáit, amik megmutatják, hogy mi is történik. Például az eset egy repülőgép elfoglalása, amely elég nagy veszélyt hordoz magában. A kijátszott lapok közt található olyan kártya, amely nehezíti az ügynökök sikerét és olyan is, amely segíti a harcot. A terroristák gépfegyverekhez jutottak és egyenesen háborút hirdettek, mindenre készen állva. A bűnözők vezetnek, ám az ügynökök lehallgatják a telefonokat, így sikerült feljuttatni a gépre néhány fegyveres ügynököt. A kártyák pontértékeit összehasonlítjátok.

Ha a játékosok több pontot szereztek, mint a terroristák, az eset sikeresen megoldva. Az ügy vezetőnyomozója megkapja a pontokat és a jutalmat. Ezen felül az ügynökök előrelépnek a pontozósávon.

Amennyiben nincs elég pontja a játékosoknak, a cselekmény bekövetkezik és jön a büntetés, valamint a terroristák lépnek előre a pontozósávon.

A küzdelem véget ér
Egy idő után elérkezik az a pillanat, hogy valamelyik oldal összegyűjt annyi pontot, hogy eredményt lehessen hirdetni, illetve meggyanúsítani másokat a játékbeli tetteik után. Ha a terroristák jutottak el a pontsáv végéig, akkor az ügynökök elbuktak és az áruló játékos a nyertes – persze, ha van áruló köztetek!

Amennyiben a CIA járt az élen, úgy össze kell számolnotok, hogy kinek mennyi győzelmi vagy politikai pontja van, és a titkos szerepetek szerint kiderül, hogy ki a nyertes a lojálisak közül.

A doboz tartalma

Két játéktábla; összesen 301 kártyalap a szerepeknek, nyomoknak, ügyeknek; 36 műanyag figura az ügynököknek és katonáknak; valamint 145 jelző.

Taktikázás a mélyben
A Homeland egy remek blöffölős, taktikázós játék, melyben egymás átejtése legalább annyira fontos, mint a közös munka. Amennyiben a csapat nem bánja, hogy többször is be kell csapni egymást, akkor szuper választás! Intenzív élményt nyújt, sok beszélgetésre késztet, így ha ezt keresitek egy társasjátékban, a Homeland nem okoz csalódást.

Elsősorban azoknak ajánljuk, akiket érdekel az ügynök-terrorista téma, esetleg az alapul szolgáló sorozatot is követik. Ha ez nincs így, akkor érdemes lehet más, hasonló játék után nézni. Például a Battlestar Galactica nagyon hasonló, bár összetettebb játék a sci-fi szerelmeseinek, míg a Shadows over Camelot a középkori lovagok harcába repíti játékosait, ahol szintén felbukkanhat az áruló az árnyak közt.

Angol nyelvű játékszabály megtekintéséhez kattints ide!

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Következtető, Film / TV / Rádió alapú, Kémek / Titkosügynökök
Mechanizmus: Visszatartott információ, Szavazás, Memória, Áruló, STR-05 Semi-Cooperative Game

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Memória

Ennél a játéknál nagyon fontos a jó memória, bizonyos elemeihez ez elengedhetetlen feltétel!

Homeland: The Game vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Homeland: The Game társasjáték videók (8)

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  3 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  John Kovaleski, Sean Sweigart, Aaron Dill
 • Illusztrátor:  Charles Woods, Katie Dillon
 • Kiadók:  Heidelberger Spieleverlag, Battlefront Miniatures Ltd, Gale Force Nine, LLC
 • Elérhető nyelvek:  angol, német

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Homeland: The Game társasjátékhoz