Gwent: Nilfgaard and Northern Realms
Videó beküldése

Gwent: Nilfgaard and Northern Realms társasjáték

társasjáték, 2016
Értékelem!

A Gwent: Nilfgaard and Northern Realms egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 5 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés mechanizmusra.

Angol:
Gwent is a standalone card game included inside the Witcher 3: The Wild Hunt videogame by CD Projekt Red. It was available as a physical copy with the Xbox One Collector's...

A Gwent: Nilfgaard and Northern Realms egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 5 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés mechanizmusra.

Angol leírás

Gwent is a standalone card game included inside the Witcher 3: The Wild Hunt videogame by CD Projekt Red. It was available as a physical copy with the Xbox One Collector's Edition of the video game (Northern Realms and Nilfgaardian Empire factions), in "Hearts of Stone"physical expansion for PC/PS4 (Scoia'Tel and Monsters factions) and with the purchase of the Season Pass giving you the opportunity to ask for redeem code to buy both limited editions versions on CD Projekt Red merchandising store.

Gwent has two players simulating a war between two of four factions: Northern Realms, Scoia'Tael, Monsters, or Nilfgaardian Empire. Players take turns adding strength to the battlefield until both players pass. The highest strength on the battlefield wins the round and matches are played best of three, with little to no card drawing in between rounds. Special cards may also be played to reduce the effect of certain unit types. Gwent also features various once-per-game leader abilities and deck building rules.

Kategória: Kártyajáték, Gyűjthető tartozékok, Videójáték alapú
Mechanizmus: Pakli tervezés

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Gwent: Nilfgaard and Northern Realms társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • telekiarpad0915

  2020-05-20 11:15:51

  Hol vásároltad?

 • crazyoh

  2020-03-29 22:08:05

  Ebben a kommentben egy kicsit írok a Witcherről és a Gwentről, majd részletesen bemutatom a kártyajáték szabályait és a kártyákat.

  A Gwent a The Witcher 3: Wild Hunt című videójátékon belüli kártyajáték, amelynek fizikális változata is készült, illetve már külön önálló videójáték is van belőle. A Witcher videójáték sorozat nagy népszerűségnek örvend, főleg a legutóbbi harmadik rész, amely az Év Játéka díjat is elnyerte. 2019-ben a Netflix még sorozatot is készített belőle a Witcher (magyarul Vaják) regények alapján, amelyeket a híres lengyel író, Andrzej Sapkowski írt. A Gwent egy párbajszerű társasjáték, amelyet két fő játszik. A szerencsén kívül azért nagy szerepet játszik a taktikai érzék, illetve a játékos paklija, mivel nagyon sokféleképpen össze lehet állítani. A szabályokat csak röviden ismertetem, hogy akik nem ismerik ezt a játékot, azok is tudják, hogy miről is van szó. Mindkét fél 2-2 életponttal rendelkezik, és minden egyes győzelemmel az ellenfél elveszíti az egyiket, tehát két nyert meccsig megy a játék. A játék elején a játékosok felhúznak 10 kártyát a választott paklijukból, és lehetőségük van 2 kártya helyett újat húzni. Ezután felváltva lerakják a lapjaikat, amikkel pontokat gyűjtenek. Egy forduló addig tart, amíg mind a ketten nem passzolnak (ezt megtehetik önszántukból vagy automatikus passzolással, ha elfogytak a lapjaik). A forduló végén a kijátszott kártyák a dobópakliba kerülnek és elkezdődik a következő kör. Összesen 4 féle paklit gyűjthetünk össze, amik a játékbeli frakciókat jelképezik: Északi Királyságok (Northern Realms), Nilfgaardi Birodalom (Nilfgaard), Scoia’tel, és Szörnyek (Monsters). Mindegyik frakciónak egyedi passzív képessége van a játékban. Az Északi Királyságoknak köszönhetően újabb lapot húzhatunk a pakliból, Nilfgaard automatikusan megnyeri a döntetlen köröket, a Socia’taelnél eldönthetjük, hogy ki kezdje a következő kört és a Szörnyeknél véletlenszerűen a pályán marad egy szörny kártyánk. Ezenkívül még egy fontos dolog: a Vezérkártyák. Minden frakcióhoz lehet választani egy Vezérkártyát, ami egy extra aktív képesség a játék során, és bármikor ki lehet játszani.

  Kétféle kártya van a játékban: egységkártyák és speciális kártyák. Az egységkártyákkal tudunk pontot szerezni, a speciális kártyák pedig lehetővé teszik, hogy kicsit trükközzünk a már kijátszott kártyákkal.

  Az egységkártyákon négyféle jelölés található legfeljebb, ezek a következők:

  Fegyvernem: az egységek lehetnek közelharci, távolsági, vagy ostrom lapok, ez határozza meg, hogy milyen sorba lehet őket lerakni.

  Frakció: az egységek többféle színűek lehetnek, mert ez jelzi, hogy melyik frakcióhoz tartoznak. De a játékban vannak semleges kártyák is, amelyek mindegyik frakcióhoz tartozhatnak.

  Egyedi képesség: a legtöbb kártya rendelkezik pontértékkel, de vannak olyanok is, amelyek ezenfelül képességgel is bírnak.

  Hős kártyák: a hős kártyáknak is van pontértéke, de általában több (néha sokkal), mint a sima egységeknek, illetve ezekre a kártyákra nem hat semmilyen speciális kártya (se a pozitív se a negatív).

  És most nézzük, hogy milyen speciális kártyák vannak.

  Dermesztő fagy (Biting frost) – az összes közelharci egység pontértékét 1-re csökkenti le (a hősökre nem hat). De minden egyéb bónusz továbbra is érvényesülhet (Parancsnoki kürt, Szoros kötelék stb.). A legrosszabb az egészben, hogy saját egységeinkre is hat.

  Átláthatatlan köd (Impenetrable fog) – minden távolsági egység pontját 1-re csökkenti le. Ez is ugyanolyan időjárásbefolyásoló lap, mint a fagy.

  Felhőszakadás (Torrential rain) – az összes ostrom egység pontját 1-re változtatja. Szintén időjárásbefolyásoló kártya.

  Tiszta idő (Clear weather) – Semlegesíti az aktív időjárás kártyákat.

  Parancsnoki kürt (Commander’s horn) – az általunk választott sorban megduplázza az összes (csak azt, ami nem hős) kártya pontértékét.

  Álca (Decoy) – az általunk kiválasztott kártyát a saját oldalunkról vissza vehetjük a kezünkbe. Ez jól jöhet bizonyos képességgel rendelkező lapoknál. Hősökre nem használható.

  Felperzselés (Scorch) – a legerősebb kártyát/kártyákat leveszi a tábláról. Mindegy, hogy kihez tartoznak a kártyák, az összes legmagasabb ponttal rendelkező kártyát megsemmisíti. Hősökre nem hat ez se.

  Amivel a legtöbbet lehet kombózni a játékban, azok az egységek különleges képességei:

  Tűzvihar (Scorch - close combat) – ezzel a képességgel csak a Villentretenmerth nevű semleges egység kártya rendelkezik, ez is ugyanazt csinálja, mint a Felperzselés csak egy kis változtatással. Ha az ellenfél közelharci egységeinek összértéke nagyobb, mint 10, leveszi a legnagyobb pontértékű közelharci egységet/egységeket. Tehát ha az ellenfélnek van fenn egy 5 pontos, és két 6 pontos közelharci kártyája, a két 6 pontos kártyát veszi le tőle. Persze ennek a lapnak a hatása nem érvényes az azt kijátszó játékosra.

  Parancsnoki kürt (Commander’s horn) – Dandelion az egyetlen, aki rendelkezik egy Parancsnoki kürt képességgel, ami ugyanazt csinálja, mint a sima kártya, de csak a közelharci egységekre. Dandelion pontszámát nem duplázza. Sajnos abba a sorban, ahol Dandelion van, oda nem rakhatunk már Parancsnoki kürtöt.

  Fürge (Agile) – az ilyen képességgel rendelkező egységeknél mi döntjük el, hogy a közelharci vagy a távolsági egységekhez rakjuk. Ez a képesség leginkább a Socia’tael kártyáinál dominál.

  Szemle (Muster) – ez az a képesség, ami automatikusan kiveszi a pakliból az összes azonos nevű kártyát, és felrakja a táblára. Fontos, hogy a pakliban lévő kártyák közül veszi ki a többi kártyát, tehát a dobópakliból nem! A Szemle képesség csakis az első használatnál érvényesül, visszahozva a játékba már nem.

  Orvos (Medic) – az elhasznált és dobópakliba került kártyák közül választhatunk ki egyet, ami visszakerül a táblára. Az is működik, hogyha egy Medic-kel visszahozunk egy másik Medicet, azzal még egy kártyát visszahozhatunk.

  Szoros kötelék (Tight bond) – a „Szoros kötelékkel” rendelkező, azonos kártyák egymás mellé rakva megduplázzák az értéküket. Akár háromszor is meg lehet duplázni az értéket, ha három kártyát teszel le.

  Harci kedv emelése (Morale Boost) – az adott sorban az összes olyan kártya értékét 1-gyel növeli, ami NEM Hős, de a saját értékén nem változtat.

  Kém (Spy) – a kém kártyát az ellenfél oldalára tehetjük fel, és pontértékével az ellenfél pontszámába számít bele, viszont cserébe felhúzunk két kártyát a paklinkból. Az ellenfél által hozzánk rakott kémet a következő körben Orvos kártyával felhasználhatjuk, vagy álcával kézbe vehetjük, és már az adott körben használhatjuk az ellenféllel szemben.

  A játék során nagyon okosan kell kijátszani a lapjainkat, mert rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. Érdemes egy előre kigondolt stratégia alapján összeállítani a paklinkat. Mivel minden frakciónak úgy vannak kialakítva a lapjai, illetve a képességei, hogy valamiben jobbak legyenek a többinél, észszerű erre építeni. Az Északi Királyságok például az ostromgépekben jó, illetve minden győzelemnél húz egy kártyát, ami rengeteget segít. Ezenkívül sok a kém a paklijában. De ugyanez elmondható a Nilfgaardi pakliról is, csak itt még sok orvos is van ráadásul. A Szörnyek pakli ereje abban rejlik, hogy sok a Szemle képességű lap, és ezért hirtelen tud nagy sereget összegyűjteni. Viszont ugyanez a gyengesége is, hiszen néhány időjárás lappal és felperzseléssel ki lehet iktatni az egészet. A Socia’tael paklija szerintem nem a legjobb, viszont sok kártyája tetszőlegesen tehető a közelharci vagy a távolsági sorba, amivel többféle taktika is működhet. De hogy milyen kártyák vannak az egyes paklikban azt alább láthatjátok, mert összegyűjtöttem őket (a fordítás nem mindenhol jó).

  Semleges kártyák (bármelyik frakciónál kijátszhatók):

  Ríviai Geralt
  Cirilla
  Vesemir
  Vengerbergi Yennefer
  Triss Merigold
  Dandelion
  Zoltan Chivay
  Emiel Regis Rohellec Terzieff
  Villentretenmerth
  Avallac’h
  Álca 3x
  Parancsnoki kürt 3x
  Felperzselés 3x
  Dermesztő fagy 3x
  Átláthatatlan köd 3x
  Felhőszakadás 3x
  Tiszta idő 3x

  Északi Királyságok kártyái (37 db):

  Vernon Roche
  John Natalis
  Esterad Thyssen
  Philippa Eilhart
  Thaler
  Ves
  Denesle-i Siegfried
  Yarpen Zigrin
  Sigismund Dijkstra
  Keira Metz
  Tansarville-i Síle
  Sabrina Glevissig
  Sheldon Skaggs
  Dethmold
  Stennis herceg
  Hajítógép 2x
  Balliszta 2x
  Katapult 2x
  Ostromgép
  Crinfridi Martalócok Sárkányvadász 3x
  Nyomorult gyalogság 3x
  Redaniai gyalogos 2x
  Dun Banner orvos
  Kéksávos rohamcsapat 3x
  Kaedweni ostromszakértő 3x

  Nilfgaard kártyái (38 db):

  Guleti Letho
  Morvran Voorhis
  Cynthia
  Impera dandár 4x
  Nausicaa lovasdandár 3x
  Vattier de Rideaux
  Shilard Fitz-Oesterlen
  Fringilla Vigo
  Fekete gyalogos íjász 2x
  Rainfarn
  Morteisen
  Ostrommérnök 2x
  Vanhemar
  Vreemde
  Albrich
  Puttkammer
  Sweers
  Menno Coehoorn
  Tibor Eggebracht
  Assire var Anahid
  Stefan Skellen
  Renuald aep Matsen
  Zerrikáni tűzskorpió 2x
  Mangonela ostromgép
  Fiatal követ 2x
  Íjásztámogatás 2x
  Ostromtámogatás
  Cahir Mawr Dyffryn aep Ceallach

 • nagysandor.mc

  2019-07-16 10:35:22

  Aki szerette a The Wicher 3-mat annak kötelező! Visszaadja a régi gyűjtögetős kártyajátékok (HKK, MÁGUS) élményét. Kár hogy szinte sehol nem lehet már beszerezni, max használtan. Az online verzió szabályát teljesen reformálták, és a lapokat is teljesen újak.
  Sajnos, ha meg van 1-1 frakció győztes paklija akkor nem nagyon akarsz már változtatni rajta, hamar kiismerhető az ellenfél frakció erőssége/gyengesége. A Skelligei paklit kiadták valahol, valamilyen formában? Csak Ő hiányzik a gyűjteményemből. :(

A Gwent: Nilfgaard and Northern Realms társasjáték és kiegészítői (1)

 • Gwent: Monsters and Scoia'tael társasjáték

  Gwent is a standalone card game included inside the Witcher 3: The Wild Hunt videogame by CD Projekt Red. It is available as a physical copy with the Xbox One Collector's Edition of the video game (Northern Realms and Nilfgaardian Empire factions) and in "Hearts of Stone"physical expansion for PC/PS4 (Scoia'Tel and Monsters factions). Gwent has two players...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 5 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  5 - 30 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Damien Monnier
 • Illusztrátor:  James Daly, Sławomir Maniak, Marek Madej, Bartłomiej Gaweł, Jan Marek, Lea Leonowicz, Monika Zawistowska, Bernard Kowalczuk, Alicja Użarowska
 • Kiadók:  CD Projekt RED
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 2.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.5 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Gwent: Nilfgaard and Northern Realms társasjátékhoz