Fészekfoglaló
Videó beküldése

Fészekfoglaló társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Fészekfoglaló egy nagyszerű társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol:
An exciting strategy and educational card game in which you should play your birds to different habitats, deal with special events, and score points to win the game. In each...

A Fészekfoglaló egy nagyszerű társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

Angol leírás

An exciting strategy and educational card game in which you should play your birds to different habitats, deal with special events, and score points to win the game.

In each turn, the players must choose two bird cards from their hands to play them onto the table facedown. You can choose between four different habitats (plain, forest, lake or city) to place your birds. After that, the players flip their cards to count the eggs on the bird cards. The player with more eggs wins the chosen habitat and score the points.

The game ends when one of the players scores every habitat three times. The player with the most points win the game!

—user summary

Kategória: Állat, Oktatás

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Fészekfoglaló társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • lenart.nikoletta

  2022-02-21 23:02:27

  Most, hogy jelentősen nőtt a játékokban való tájékozottságunk és az elvárásaink is, némileg pontosítanám a korábbi véleményem :)

  A játék gyerekeknek és teljesen kezdő játékosoknak való.

  Nagyon jó ötlet a 4 helyszínes, rejetett ütős-vivős mechanizmus. Van némi tér a taktikázásnak, mert nem tudom, mit tett le a másik, de sejtem, és próbálok annak megfelelően reagálni. Aztán vagy tényleg azt tette le, vagy nem. Ha jó a lapjárásunk, akkor békés egymás mellett élésben pakolgatjuk az egyedi madaras kártyákat, ami tökjó, pihentető, és közben megismerem a madarakat és a mindennapi kihívásaikat. Ha nem olyan ideális a lapjárás, akkor már lehet, hogy egymás tyúkszemére lépünk néha, de mosolyogva elnézzük, hogy az egyikőnknek több pontja lett és nyert.

  Viszont mi már automatikusan taktikázni kezdünk, pontot maximalizálni és a másikat kiszorítani, és erre nincs tér. A szerencsefaktor kb 80%. Próbáltuk csökkenteni a szerencsét nagyobb kézlimittel és draftolással, hátha úgy még akarjuk játszani, de ez sem volt elég.

  Másik zavaró tényező a pontok adminisztációja, ahol rendesen figyelni kell, melyik cellába írunk éppen, és ez minden ütés-vivés után megállítja a flow-t. Ha taktikázok, akkor kb a legfontosabb, amit nézek, az a kis pontszámitó lapka. Viszont az láthatólag nem a játék központi design-elemének keszült, hanem feketén-fehéren egy sima táblázat.

  Gyerekeknek, akik nem keresnek a játékban egymást kiszorító taktikázást, jó lehet. Meditatív, tétnélküli kártyapakolgatásra felnőtteknek is.

  A minőségben is inkább a gyerekek lehetnek a célcsoport, mert a laminált-szerű kártyabevonatot le lehet mosni nedves kendővel. De normál (felnőtt) kártyahasználathoz nem csúszik rendesen.

 • veerzoltan80

  2022-01-05 16:40:50

  Köszönöm szépen akkor lehet beujitok egyet

 • lenart.nikoletta

  2022-01-05 13:55:09

  Nálunk még nincsenek gyerekek, úgyhogy nem teszteltem. A hobbi-tanári tapasztalatom alapján:

  Átlagos képességű másodikosok már tudják önállóan játszani szabályosan és élvezhető módon, mert alap olvasási és számolási készségeket igényel (kissebb-nagyobb összehasonlítása 1-12 között, pontok összeadása kb 30-ig, illetve 10-20 akciókártya elolvasása, bár ha a rajtuk álló utasítást megtanulták, akkor később képről is emlékezni fognak rá).

  A szabályok kreatív egyszerűsítésével akár már óvodás korban is érdekes lehet. Mivel aránylag egyszerű játék, sok ponton lehet "lebutítani", hogy egy ovis is élvezze. Nekik nyilván élvezetesebb a madarak tulajdonságaival foglalkozni, mint a taktikával. És ez is célja volt a játékkészítőknek.

 • veerzoltan80

  2022-01-05 13:29:26

  szia.
  a 8 éves kortól kb helytálló vagy érdemes fiatalabbakkal is megpróbálni?

 • lenart.nikoletta

  2022-01-05 12:28:51

  Kiváló bemelegítő játék, vagy filler. Mi akkor játsszuk, ha csak 10-20 percünk van és ki akarunk kapcsolódni valami könnyed játékkal pl. munka után.

  Nagyon gyorsan tanulható, nem bonyolult a szabálya, ezért egyrészt pihentető, csak pakolni kell a kártyákat, illetve nem "ragad be" a játék a hosszú gondolkodási idők miatt. Másrészt gyerekekkel is jól játszható, ők sem teljesítenek rosszabbul, mint egy felnőtt.

  Ennek ellenére azért érdemes taktikázni. Egyszerre két célra kell figyelni: lehet, hogy jó gyorsan befoglaltam a 3x4 fészket és elhoztam a játék végét, de ha kevesebb a pontom, akkor az ellenfél nyer! Az akciókártyák teszik érdekessé az eseményeket. Hamar magával ragad a flow, beleélhetjük magunkat a játékba.

  A kártyák igényesek, letisztultak. Kifejezetten szép játék. Minden egyes kártyán különböző hazai madár fotója van, ami érdekessé és szerethetővé teszi. Jó tudni, hogy a játékkal kicsit közelebb kerültem a madárvilághoz, a valós problémáikhoz - és tanulgatom a sokféle madarakat. Színt visz a játékba, hogy némelyik madárnak vicces a neve, vagy különösen néz ki.

  Előny, hogy kis helyen elfér, utazáshoz is jó.

  Az applikációt mi nem használtuk, de madárrajongóknak érdekes lehet.

  2 főre jól játszható, de nem tudtam rájönni, hogy kellene több fővel játszani.

  Ami miatt kicsit csalódott vagyok, az az, hogy a doboz további játékötleteket ígér az applikációban, de ezek nem találhatóak meg, leszámítva az "autóskártyás teljesítményversenyeztetős" nemistudommit, amit én sosem szerettem. Lehet, hogy ha járatosabb lennék a különféle kártyajátékokban, akkor magam is ki tudnék rá találni néhány játékot, de ez a helyzet nem áll fenn... Pedig a kártyákon lévő információk biztos lehetővé tennének más játékot is.

  Mi rajongunk érte.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Kiadók:  mYnest
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 11 cm x 14 cm x 4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Fészekfoglaló társasjátékhoz