Ligretto
Ligretto
Videó beküldése

Ligretto társasjáték

társasjáték, 1988
Értékelem!

A Ligretto egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták, a valósidejű, a speed matching és az ordering mechanizmusokra. A Ligretto egy gyors kártyajáték, amely bármely...

A Ligretto egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a minták, a valósidejű, a speed matching és az ordering mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A Ligretto egy gyors kártyajáték, amely bármely korosztály számára remek szórakozás. Leülhet egy asztalhoz akár az egész család, senki sem fog unatkozni. A játékban a legfontosabb a gyorsaság.
A lapokon lévő színek és számok egyaránt számítanak. A partit az kezdi, aki birtokolja az 1-es kártyalapot. Ezt követően minden játékos egyidejűleg próbálja meg lerakni a sorban következő és színben egyező lapjait. A gyorsaság dönt, ki teheti le végül a kártyát, a keresést azonban megnehezíti, hogy a kártyákat több helyen kell tartani, és sok esetben nem is lehet megnézni minden lapot. A végén pontozással dől el, ki a nyertes.
A szabályok könnyen elsajátíthatók. A játék gyors, koncentrációt igényel, de közben szórakoztató és rendkívül izgalmas.
Játékidő: 10 – 15 perc

Tartalom: 160 db kártyalap Szabályfüzet

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 38 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 2 000 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Idő alapú
Mechanizmus: Minták, Valósidejű, Speed Matching, Ordering

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Ligretto társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

LigrettoMerse, Gazdagrét, Móricz, Deák tér

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Gazdagrét, Móricz, Deák tér!

Egyszer használt.

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Ligretto társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

 • nemi92

  2021-04-08 14:45:50

  Nagyon jó, pörgős kártyajáték. Rettentő gyorsan le tud menni 1 kör. Az ember néha csak kapkodja a fejét, hogy mit és hova tud letenni. Sokat számít a gyorsaság is a játékban, ha valaki nyerni szeretne. Néha sokkolódni szoktam, mikor valaki berak egyből 3-4 lapot maga elől, és bepánikolok, hogy kb. mindjárt vége, és még csak most kezdődött a kör! :D

  Party játéknak is mondható, viszont számomra annyira még sem az, hiszen csak 4-en tudunk vele játszani. Szerintem elbírt volna még a játék 5 vagy 6 főt a játékosszámot tekintve. Nem hiszem, hogy sokkal nagyobb káosz lett volna, mint ami néha amúgy is ki tud alakulni a nagy beleélés közepette. :D

  Mi nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom. Esetleg egy jó tanács, hogy a középre lerakott lapok nagyjából mindenkitől hasonló távolságra legyenek, hogy mindenki kellő képpen el tudja érni. :)

 • Hobiorsi

  2021-03-20 11:13:56

  Pörgős játék, ami a Speed franciakártyával játszható játékra hajaz. Nagyon szeretem, ugyanakkor pont ezért simán el tudnám képzelni még több színnel.

 • Podapanni

  2021-01-22 11:57:43

  Gyerekkorom óta az egyik kedvenc családi kártyajátékunk,szerintem nagyon szép is amellett, hogy pörgős. Mi nagyszülőkkel együtt játszottuk, az egész asztalt beterítve, és mindenkinek követhető, élvezhető volt.

  Órákon át leköti az embert a számolás, csapkodás meg a "teddmárleteddmárleottvannáladnemhiszemel" :D.

 • csok.a.nna98

  2020-06-11 21:32:29

  Áh, kedvenc partijátékom!! Amikor bemutatták, rögtön nagyon megszerettem!

  Ez a játék rengeteg nevetést garantál! Mindenhol kezek, meg se lehet állapítani, hogy ki rakta le a kártyát hamarabb, és amikor a elhangzik a játék végét jelző STOP, mindenki más meg vagy el kezd bosszankodni, hogy "már csak egy kellett volna", vagy mégjobban felspanolja magát, hogy a következőt meg kell nyerni.

  A játék nagy előnye, hogy párban is és egyénileg is lehet játszani. Mivel egy játékosnak egyszerre két paklival kell ügyeskednie, a játékot fel lehet turbózni úgy, hogy a játékosok párokat alakítanak és a két paklival külön külön játszanak. Ilyenkor még több kéz, még nagyobb káosz, de természetesen még nagyobb nevetés és harc folyik az első helyért.

  Szerintem ez az a játék, amikor mindenkiben előjön a megrögzött szabálykövető, és a másik hibáját rögtön észreveszik: "Csak egy kézzel pakolhatsz! Én raktam előbb! Az enyém már ott volt hamarabb, csak leesett! (erre a válasz:) Nem láttam, csak az számít, hogy most az enyém van ott!" Mindenki szigorúan figyeli a másikat, és hatalmas ellenség a szemében, de ha párcsere történik, már a legjobb játékos.

  Azért szeretem még nagyon, mert ha csak elő akarunk kapni valami gyors játékot, alkalmas rá, mert rövid (1-2 perc alatt lemegy egy-egy kör). De ha hosszú ligretto-partit szeretnénk rendezni, akkor meg előkerül az a szabály, hogy számoljuk a pontokat. Ilyenkor meg már tényleg nem lehet megállapítani, ki nyer a végén, mert a játékosok egyszer toronymagasan nyerik az aktuális kört, míg a következőben akár mínuszpontokat zsebelnek be.

  Nekünk meg van mind a 3 doboz, ami (4x3) 12 pakli kártyát eredményez, szóval rengetegen tudunk egyszerre játszani. Bár ebben az esetben jobb, ha a csapatot kettébontjuk, mert fontos, hogy mindenki mindenhova elérjen az asztalon.

  Csak ajánlani tudom! :-D

 • saxomusic

  2019-07-23 18:04:42

  Szerintem a legjobban a franciakártyával játszható Speed-re hasonlít. Csak itt fontos a kártyák színe, és a számokat csak emelkedő sorrendben tehetjük egymásra 1-10-ig. A játékosok egy-egy különböző háttérszínnel rendelkező paklival játszanak. Megkeverés után mindenki kitesz maga elé játékosszámtól függően három, négy vagy öt kártyalapot, felfordítva. Ezek mellé egy 10 lapoból álló kupacot teszünk. Amint ez elfogy, és bekiabáltuk a Ligretto Stop!-ot, véget ér a játék. A többi kártya lefordítva a kezünben marad. A játék során az asztal közepén sorozatokat alkotunk a különböző színű kártyákból növekvő sorrendben. Egy-egy sorozatot csak az 1-es kártyával kezdhetünk. Ha valamelyik sorozat elérte a 10-est, az lezárul. Több ugyanolyan színű sorozat is indítható az asztal közepén. Ha az előttünk kitett lapok sorozatából le tudunk tenni egyet, a mellette lévő kupacból pótolhatjuk. Ha nem tudunk tenni ezekből a kártyákból a kezünkben lévő paklit hármasával felfordítjuk, és ha találunk olyan lapot, amit középre betehetünk, azt lerakhatjuk. Ha valakinek elfogyott a kupaca, és bekiabálta a Ligretto Stop!-ot, kezdődik a pontszámítás. Az előttünk és a kezünkben maradó összes lap mínusz pontot fog érni. Minden középre letett lap, miután kiválogattuk szín szerint, plusz pontot ér. Aki a legtöbb pontot gyűjtötte, megnyeri a játékot.

  Könnyen megtanulható, és nagyon szórakoztató tud lenni. Csak repül az idő, ha játszunk vele. :) Ez is egy olyan kártyajáték, amit minél többen játszanak, annál jobb és annál pörgősebb. :) Egy-egy dobozban négy pakli található, három dobozzal akár 12-en játszható. Kipróbáltuk, brutális! :) Ha győzni akarsz, nemcsak gyorsnak, de ügyesnek és szerencsésnek is kell lenned. Nagyon beránt, nem elég belőle egy menetet játszani. :) A kártyákat érdemes kártyavédőbe helyezni, mert a sok csapkodástól hamar elhasználódhatnak.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-15 11:28:21

  Gyors, pörgős játék, egyszerű szabályokkal. Főleg gyorsasági. Én szinte sose nyerek benne.

A Ligretto társasjáték és kiegészítői (4)

 • Ligretto Junior társasjáték

  Ligretto Junior features the same gameplay as Ligretto – with players trying to empty their stack of cards as quickly as possible by playing the cards onto stacks in the center of the table – but with only three suits of cards in each player's deck (as opposed to four suits in the normal Ligretto decks). As a result, Ligretto Junior allows for up to five...

  • Játékidő: 10 perc
  • Min. játékidő: 10 perc
  • Max. játékidő: 10 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 6+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Ligretto Junior társasjáték 3990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Ratuki társasjáték

  Ratuki (a.k.a. Ligretto Crazy) plays much like the card game Ligretto in which each player wants to get rid of her pile of cards first. Each player starts with a deck containing the same cards; each card shows a value from 1-5, sometimes as a numeral, sometimes with fingers on a hand, sometimes spelled in various languages, and so on. Everyone plays at the...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Ratuki társasjáték 3490 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Ligretto Kids társasjáték

  A Ligretto egy gyors kártyajáték, amely mindenki számára szórakozást jelent! A legfontosabb dolog, hogy gyorsabb légy, mint a többi játékos. A játék célja, hogy minél több azonos színű vagy azonos állatos lapot játssz az asztalra, és te légy az első, aki az összes LIGRETTO lapját felhasználja! A sebesség nagyon fontos! A lényeg, hogy gyorsan reagálj!

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 10 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 4+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Ligretto Kids társasjáték 3490 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Ligretto 2 társasjáték

  • Játékidő: 10 perc
  • Min. játékidő: 10 perc
  • Max. játékidő: 10 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Michael Michaels
 • Illusztrátor:  Michael Michaels
 • Kiadók:  Schmidt Spiele, ASS Altenburger Spielkarten, Playroom Entertainment, 999 Games, Tactic, Rosengarten, Desyllas Games, Kaissa Chess & Games, Lifestyle Boardgames Ltd
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, lett, litván, norvég, lengyel, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, horvát

Alternatív nevei


Kiadások

 • Legretto German yellow edition
  • Kiadás éve: 1988
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16 cm x 21 cm x 2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • German blue edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: német
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 6 cm
 • Rosengarten English blue edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
 • Rosengarten English green edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
 • Rosengarten German blue edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
 • Rosengarten German green edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
 • Rosengarten German purple edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: német
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 6 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Rosengarten German red edition 1991
  • Kiadás éve: 1991
  • Nyelv: német
  • Méretek: 8.5 cm x 8.5 cm x 6 cm
 • Schmidt blue edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.9 cm x 8.9 cm x 6.1 cm
 • Schmidt red edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 8.9 cm x 8.9 cm x 6.1 cm
 • Schmidt blue edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Schmidt green multilingual edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Schmidt multilingual tin edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 7 cm
 • Schmidt red multilingual edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Schmidt Spiele blue multilingual edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
 • Schmidt Spiele green multilingual edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.3 cm x 9.3 cm x 6.3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Schmidt Spiele red multilingual edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.3 cm x 9.3 cm x 6.3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Schmidt Spiele blue multilingual edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Schmidt turquoise multilingual edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 23.6 cm x 23.6 cm x 16 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Altenburger German edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 24.5 cm x 9.6 cm x 1.5 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Playroom blue set edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.8 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Playroom green set edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.8 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Playroom promo set edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • Playroom red set edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.8 cm x 17.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Schmidt Star Wars edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English/Greek/Spanish red edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • English/Greek/Spanish blue edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • 999 Games Dutch blue edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • 999 Games Dutch green edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.8 cm x 17.8 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • 999 Games Dutch red edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 32.5 cm x 45.2 cm x 10.2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Russian «Day» white edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 17.5 cm x 26 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Russian «Night» black edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 17.5 cm x 26 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Baltic/Romanian/Chinese green edition
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 7 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • East Europe blue edition
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.5 cm
 • Greek-only edition
  • Nyelv: görög
 • Schmidt green German/French edition 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 10.1 cm x 10.1 cm x 6.6 cm
 • Schmidt Nordic blue edition
  • Nyelv: dán
 • Schmidt Nordic green edition
  • Nyelv: dán
 • Schmidt Nordic red edition
  • Nyelv: dán
 • Schmidt Spiele blue multilingual edition
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
 • Schmidt Spiele Blue multilingual edition 01101
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
 • Schmidt Spiele green multilingual edition
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
 • Schmidt Spiele Green multilingual edition 01201
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
 • Schmidt Spiele Red multilingual edition 01301
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 10 cm x 10 cm x 6.8 cm
 • Tactic Nordic blue edition
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6.2 cm
 • Tactic Nordic green edition
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6.2 cm
 • Tactic Nordic red edition
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 9 cm x 9 cm x 6.2 cm
  • Súly: 0.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ligretto társasjátékhoz