Egeo
Videó beküldése

Egeo

Társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Egeo egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

Angol:
Egeo is based on the nautical battles of the Diadochi (sucessors of Alexander the Great). It is a typical dice game with combat between the fleets of the players. It can be...

Az Egeo egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás és a merj és nyerj mechanizmusokra.

Angol leírás

Egeo is based on the nautical battles of the Diadochi (sucessors of Alexander the Great). It is a typical dice game with combat between the fleets of the players. It can be played by 2-6 opponents (ideal 3-6) and it spends about 25 minutes.
Each player receives an equal set of cards with the typical ships of the period. Different boats can do different attacks (projectile, ram, ...). In their turn players select a ship and an attack, then with dices they decide if the attack is a success or not. Some attacks could be risky for the attacker, and their own boat could be affected.
—description from the designer

Egeo trata sobre las batallas navales de los Diadocos (herederos de Alejandro Magno). Es un juego de dados típico con combate entre las flotas de los jugadores. Pueden jugar de 2-6 oponentes (ideal de 3-6) y dura unos 25 minutos.
Cada jugador recibe un set idéntico de cartas con los navíos típicos del periodo. Diferentes barcos pueden realizar diferentes ataques (proyectiles, embestir con el espolón…). En su turno los jugadores seleccionan naves y su ataque, luego con dados deciden si el ataque tiene éxito o no. Algunos ataques pueden ser arriesgados para el atacante, y su barco podría verse afectado.
—description from the designer (Spanish)

Kategória: Tenger, Kockajáték, Partijáték, Harc, Ősi, Nyomtasd és Játszd
Mechanizmus: Kockadobás, Merj és nyerj

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Partijáték

A partijátékok nagyon fel tudják dobni bármelyik baráti összejövetel hangulatát, így azok szinte elengedhetetlen kellékei!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Hanjel
 • Illusztrátor:  Hanjel
 • Kiadók:  (Self-Published)
 • Elérhető nyelvek:  spanyol

Kiadások

 • Print & Play edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Egeo társasjátékhoz