Dulce
Videó beküldése

Dulce társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Dulce egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a bingo, a layering és a multi-use cards mechanizmusokra.

Angol:
Competition is tough in the world of sweets. You need to plant your fields strategically with cacao, coffee, peanuts, and vanilla, then use those beans efficiently to make the...

A Dulce egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a bingo, a layering és a multi-use cards mechanizmusokra.

Angol leírás

Competition is tough in the world of sweets. You need to plant your fields strategically with cacao, coffee, peanuts, and vanilla, then use those beans efficiently to make the best confectionaries around! Using every resource is necessary to beat out your competition.

In Dulce, each player has their own deck with beans on one side of each card and a factory on the other, as well as their own field in which to plant. Every round, one player draws a card and the others search their deck for the same card, then everyone chooses their action simultaneously: plant, harvest, or build a new factory. Planting gains you new cacao, coffee, peanut, and vanilla resources, and harvesting allows you to use those resources in your factories.

Each confectionary made in your factories earns you one point, and at the end of twenty rounds, the player with the most points wins!

—description from the publisher

2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 14 990 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Bingo, Layering, Multi-Use Cards

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Dulce társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Dulce társasjáték videók (10)

Kommentek

Kommentek

 • Mazsi80

  2023-03-05 07:32:56

  Annyit módosítottunk a szabályokon, hogy random kártyát húzunk, és nem a kezdőjátékos határozza meg mindig, hogy hányas számú lap a következő.

 • Mazsi80

  2022-11-27 19:33:51

  Folyt. köv.

  Utóbbinak az a jelentősége, hogy 3 csirkepont ér egy tojást. Ha pl 5-ösön van a csirkém a pontozósávon, és visszalépek a 2-es mezőre, akkor kapok egy tojást, ami amolyan joker termény, bárhova letehetem. Szóval, igyekezni kell úgy megépíteni a kávézókat, hogy minél inkább ki tudjuk használni a betakarított termést.

  Ami a betakarítást illeti, mindig csak 1 oszlopot vagy 1 sort tudok egyszerre betakarítani, függetlenül attól, mennyi termőföldem van, ráadásul a betakarítás után azt a földet már nem használhatom, új kártyát kell lehelyeznem. Ilyenkor, a 2x2-es területeket bárhogy lehelyezhetem, nincs olyan megkötés, mint a Caféban. Sőt, ha pl úgy teszem le az új kártyát, hogy pl kávébabra kávébab kerül, akkor arra a területre nem 1, hanem 2 kockát tehetek. Ezzel tk ellensúlyozva van az, hogy minden területet egyszer lehet csak betakarítani.

  Szerintem nagyon jópofa, könnyed játék, amin azért kell agyalni kicsit. Kifejezetten jó solo játéknak, mert tényleg szinte nulla interakció van. Remélem itthon is kapható lesz, mert aki szereti a Cafét, annak érdemes lehet kipróbálni ezt is.

 • Mazsi80

  2022-11-27 19:27:48

  Sikerült hozzájutni:)

  A Café-val való hasonlóság stimmel, ez is egy nyugis, egymás mellett építgetős-termelgetős játék, interakció nem sok van, maximum annyi, hogy minden kör elején a kezdőjátékos határozza meg, hányas számú kártya van soron. A kártyák egyébként kétoldalúak, az egyiken kávézó van, ahova le kell szállítani a hozzávalókat/terményeket, a másik oldalát pedig ültetésre-termelésre használhatjuk.

  A Caféval ellentétben itt nem csak kártyák vannak, hanem minden játékosnak saját táblája, játékos bábúja és csirkéje van:)

  Összesen 20 körből áll a játék, és mindegyik a kártyahúzással kezdődik, amikor mindenki előkeresi ugyanazt a kártyát a paklijából. Ennek vagy a kávézó oldalát használja (ilyenkor a tábla alá kell lehelyezni), vagy pedig a termőföldes felét (ilyenkor a táblára kell helyezni). Négyféle termés/termény van: kávé, vanília, földimogyoró és kakaó. A termelésükhöz a megfelelő színű kis kockát kell letenni a kártyára, akárcsak a Caféban.

  Ha nem építünk kávézót, és nem is ültetünk/termelünk, akkor a felhúzott kártyát el kell dobni, ilyenkor tudunk betakarítani és szállítani a kávézóknak. A termések/termények 3 szintűek (1-2-3 gyűrű van a szimbólumuk körül), amit betakarítunk, az mindig 3 gyűrűs. És itt jön az, amitől szerintem nagyon jó és agyalós, ugyanis trükközni kell azzal, hogyan tudjuk ezt minél jobban kihasználni. Ha pl az egyik kávézóra kell egy 3-as szintű kávébab és egy 3-as szintű kakaóbab, leszállítom, kapok érte rögtön egy pontot, és ha van egy másik kávézóm megépítve, amin pl van egy 2-es szintű kávébab és pl egy földimogyoró, akkor az első kávézóm 3-as szintű kávébabját idetehetem, mert használat után 2-es szintűvé válik (azt hiszem, ilyenkor már őrölt kávé, és nem kávébab). Ha viszont nem tudom másik kávézóba lehelyezni, akkor el kell dobnom. Ilyenkor a csirkém lép egyet előre a pontozósáv mellett.

 • Mazsi80

  2022-11-08 07:00:40

  Hm, ez a játék nagyon piszkálja a csőröm:) Nemrég szereztem be a Cafét, ez a játék arra emlékeztet, csak egy picit összetettebb. Remélem kapható lesz nálunk is hamarosan. Tetszik benne, hogy különböző szintűek a termények, és az is, hogy a kezdőjátékos határozza meg, hogy melyik számú kártyát kapja mindenki.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Julio E. Nazario
 • Illusztrátor:  Justine Nortjé
 • Kiadók:  Stronghold Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 18.8 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
  • Súly: 0.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dulce társasjátékhoz